ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Случвало ли ви се е бебо да "забрави" да диша?

Shocked Слава богу не. Иначе съм чувала за бебета, на които се случва през първите месеци.

# 121
  • София

здравей, не и дано не ми се случва че незнам какво ще правя, но съм чувала че някои бебета го правят. Хубаво е да се консултираш с лекар.

При нас е един кошмар с тези колики, по цял ден се разнасяме и плачем и вече се чудя какво да направя и да хапвам за да намалим силата на коликите.
От недоспиване съм станала супер изнервена и кърмата ту намалее, ту се поувеличи като се успокоя. Дано само не ми спре.

Вие как сте момичета, нещо се поизгубихте. Пишете , споделете , излейте си мъката като мен  Hug

Хубава вечер и повече спокойни и спящи бебоци да има, че и ние да поспим  baby_neutral

# 122
  • София
Привет, момичета!
Да се разпишем и ние - за един месец сме качили1,5 кг и 6 см  Crazy Само на кърма сме!  Party Каката е била с тези мерки на 2 месеца, а и тя наддаваше добре. Явно ще сме от пишните Simple Smile Ако знаете само какви бузи е напълнила...
Давам по 1 капка Вигантол, а срещу колики Коликинд. Засега сме ОК, но момата иска все на ръце - иначе е неспокойна. От скоро се носим в слинг и е доста по-добре.
Каката ни е с вирус и висока Т (39,7 С) и хич не ми е весело... Гледам да пазя бебето, че хич не ми се мисли... да минават тези пусти вируси, че ни чака погача и РД на каката следващата седмица.
Хем ми е второ, хем и аз все умувам как да я обличам за навън....
Днес бяхме на чиста молитва.
Лека ви вечер и много спокойни бебета!!!!

# 123
  • Varna

На мен ми се е случвало нещо подобно с баткото, но когато започваше да плаче- просто спираше да диша и даже е стигал до посиняване. Надявам се, че не ви се случва това!

# 124
Здравейте и от мен,

Ние не сме от най-ящните, яде по колкото реши горе долу на 3 часа, растем на дължина и не особено на ширина  Blush на 27 ще видим колко сме наддали.
Имаме и ние страшни колики които се изразяват в ужасно превиване, болезнени газове ... много ми е гадно като я видя така ... пробваме какво ли не за коликите, едно хомеопанично вече отпадна - не го харесва, сега пробваме друго, давам и по малко пробиотик ... истината е че и помага само едно което не е хомеопатично, има сода бикарбонат и не ми се иска да и го давам ...
Инъче все още се цедя и 5-6 хранения са кърма, останалото АМ. Голяма мъка и с храненето, редовно е по 1 час с почивки ..

Инъче аз нещо имам проблем с яденето - нищо не ми е вкусно и не ми се яде а съм гладна. На вас случвало ли ви се е. Само сладкото ми харесва а не трябва ... много кофти работа  Rolling Eyes
Жалко че не можем да качваме снимки тук да покажем бебчовците  newsm78

# 125
guerry, При нас е същото с коликите ..спи ми цял ден на гърдите по корем или в поза за оригване на рамото ми..само я разхождам из стаята и съм без крака и ръце,за някаква работа и дума не може да ставя въпрос да свърша... а от недооспиване вчера си поревах през деня...неадекватна бях и многа изнервена..ето излях и аз мъките  Laughing Laughing  Hug 
rossykv, да е жива и здрава малката бузанка,нека папка да расте  smile3504 newsm30
Кръстева,Elefteria,sunny_shine, пробвах и пи двата начина с Вигантола,в лъжичката с малко кърма по -добре май..да не тормозя на детето големите бузки да му ги стискам  Simple Smile Peace
Лека и спокойни бебенца на всички

# 126
Аз давам капките вит. Д направо в устата-ние пием на Джеймисън!

Иначе тази сутрин като сменях памперса видях няколко червени пъпчици на дупето на малката,а като сменях през нощта не забелязах да ги има,възможно ли е за няколко часа да се появят!!!  ooooh! При всяка смяна на памперс мажа с Бюбхен ,но явно това не ни е спасило от подсичане...  Crossing Arms Вие на всяка смяна ли миете дупето и с какво мажете в такива случаи...Дано да не се разпространи и да мине бързо!!!  Praynig

# 127
  • София
здравейте,
ние сменихме капките за коликите и май сме малко по добре днес.
Взех си слинг, че вече не мога така. Едно че ръце не ми останаха, ами и нищо не мога да свърша. Да видим дано ми помогне.

За дупето - аз си го мия на всяко акане. Имам едно сапунче за бебе и с него си го замивам и после мажа с кремче. Къпя си го и всеки ден от както сме си в къщи и му правя масаж с преварен зехтин.
Ние се родихме с много суха кожа и се белеше ужасно и само зехтина ни оправи.

duceto  и аз онзи ден си поревах едно хубаво. Много ме стегна шапката  ooooh!, но добре ми дойде,че ми олекна след това.

за хапването и на мен постоянно ми се яде сладко, а по принцип не съм по сладкото. Аз си правя жито с мед и орехи или овесени ядки с мед и орехи и ги хапвам с плодовите млека ( най вече с активията) и така си засищам глада за сладко и помагам за лактацията. От време на време хапвам и бисквити от тези пълнозърнестите, че поне уж са малко полезни.

Да ви питам мамитата които вече са подавали за еднократнта помощ- искаха ли ви тези от сициалните когато подавахте някакъв документ от банката за банковата ви  сметка.
Написали са ми тук нещо и не мога да разбера какво е за сметката.
При болничните от нои искаха, дали и тези искат същото?

Хубав ден н а всички и много прегръдки

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 11:25 от guerry

# 128
Аз давам капките вит. Д направо в устата-ние пием на Джеймисън!

Иначе тази сутрин като сменях памперса видях няколко червени пъпчици на дупето на малката,а като сменях през нощта не забелязах да ги има,възможно ли е за няколко часа да се появят!!!  ooooh! При всяка смяна на памперс мажа с Бюбхен ,но явно това не ни е спасило от подсичане...  Crossing Arms Вие на всяка смяна ли миете дупето и с какво мажете в такива случаи...Дано да не се разпространи и да мине бързо!!!  Praynig

С бюбхен се подсичаме, с бочко също, със здраве - пак, с пенатен се подсече...единствено Судокрем ни спаси. Сменям памперса на всяко изакване (през 2-3 часа) и през деня около 3-4 пъти мия дупето. Само веднъж да не намажа със судокрема и веднага се появяват пъпчици Rolling Eyes

# 129

Да ви питам мамитата които вече са подавали за еднократнта помощ- искаха ли ви тези от сициалните когато подавахте някакъв документ от банката за банковата ви  сметка.

Хубав ден н а всички и много  Embarassed

Да, искат удостоверение за банкова сметка, издадено от банката, ако искаш парите да ти ги преведат по сметка. За да си спестя ходенето до банката и връщането отново при социалните, в молбата за изплащане посочих, че ще си получа парите в брой, на касата в пощата Peace

# 130
ЛЛЛ имам въпрос: Моята дъщеричка е изцяло на кърма, като за едно денонощие се храним 6 пъти през 2-3 часа, като се случва да има и един по-дълъг сън през деня или нощта както и по час и нещо будуване след хранене. Храня я само на едната гърда на хранене, като редувам гърдите всеки път. Едно от притесненията ми от самото начало на кърменето и до сега е дали до следващото хранене гърдата отново ще се напълни за да стигне на малката, това е и причината, поради която я храня само на едната гърда и забелязвам, че след като съм я хранила на лявата гърда например, тя отново е пълна не за следващото а за по-следващото хранене, дали не греша някъде? Другото, което искам да Ви попитам е дали трябва да се доизцеждам след като малката се е нахранила, ако не е изпразнила съвсем гърдата, защото до сега не съм го правила, тъй като не винаги, но в повечето случаи малката почти изпразва гърдата (става много мека и когато я стисна почти не излиза нищо) или ако не я изпразва, остава малко, тъй като тя е много лакома и дори преяжда и връща. Дали ако не се доизцеждам с времето кърмата ми няма да намалее? И последно, по колко мл на едно хранене трябва да поема бебето, знам че е много относително, но малката е на 1 месец и една седмица, тежи 3550 и вчера на пробното кърмене от едната гърда беше изсукала 75 мл. а от другата 100 (като едно голямо количество от около 15-20 мл. върна преди това), като само да отбележа, че дясната гърда се пълни повече от лявата, дори се препълва, това проблем ли е? Благодаря Ви предварителлно!

# 131
  • София

Хубав ден н а всички и много  Embarassed

Да, искат удостоверение за банкова сметка, издадено от банката, ако искаш парите да ти ги преведат по сметка. За да си спестя ходенето до банката и връщането отново при социалните, в молбата за изплащане посочих, че ще си получа парите в брой, на касата в пощата Peace

много  ти благодаря   bouquet

# 132
  • NE
sunny:*kiss Аз преди всяко хранене си сменям памперса и мием дупето с топла вода и сапун Тео бебе. Вили много обича да му кисна крачетата в кофата и това го успокоява след реването от мръсния памперс. Също така мажа и с едно правено кремче с вазелин, ланолин и няколко витамина. Казвам му вълшебно кремче, че прави истински чудеса и е около 3-4 лева. Прави се в някоя аптеки, които забъркват лекарства по специални рецепти. На мен сестра ми го нови от Варна. Peace
guerry Мен специално ме върнаха социалните именно за тази сметка на дебитната карта. Crossing Arms

# 133
 Flower Fairy, ако пазиш рецептата, могат във всеки град да ти приготвят крема. С каката го използвах по-чувствителна беше кожата , но сега карам на купешки- Бюбхен.

# 134
  • NE
Милото Всъщност ние се сдобиваме с кремчето директно от аптеката, но пък педи ми каза какво съдържа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт