ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 023
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София

Здравей,
Благодаря за отговора и подкрепата!
От десет дни имам други грижи - бебка не иска да суче от гърда! Не е всеки път, но е достатъчно често, за да се притесня. Случва се предимно вечер или следобед. Кърменията през нощта, сутрин и около обяд са ОК. Не се бута от гърдата, наяжда се и заспива. Напоследък предлагам и двете гърди, рядко само едната й стига. Храня на поискване, но забелязвам, че е през средно около 3 часа.
Предполагам, че е въпросният скок в растежа, но не издържах през първите дни и дадох АМ. Много плака, бута се, изключително нервна, никак не можах да я успокоя. Пищеше, такъв рев не бях виждала до този момент.
Сега имам две, много рядко три хранения на денонощие с АМ. Когато не иска да яде от мен, изцеждам с електрическа помпа обикновено същото количество каквто е изяла от шише, но се случва и да е по-малко.
Пия всеки ден чай за кърмачки, вземам и таблетки със семена от сминдух/фенугрийк.
Желанието ми е бебето ми да бъде изцяло на кърма поне до шестия месец.
За да стигна до тук с кърменето изтърпях много болки и трудности и съм готова да направя всичко най-добро за бебето си.
Моля за съвет!
[/color]
[/quote]

здравей, аз си правя жито с мед и орехи и овесени ядки с ядки.
Пробвай, особено житото и орехите доста помагат за кърмата. Също така гледай да цедиш на всяко кърмене , дори и на сухо.

# 451
  • NE
Цвети Вчера правише стачка и не искаше да суче почти цял ден и от двете гърди и един рев наддава, че в чудо се видях. Вечерта след банята бе явно прекалено гладен, че се насука едно хубаво, но и аз имам много мляко. Сега забелязвам, че суче само от лявата гърда, а дясната я отказва категорично. Проблема не е в захапването защото захапва идеално, а и силиконови зърна ползвахме още след като излязохме от родилното и вече не ми вършат работа.
Та сега ще цедя и ще видим какво следва.  Tired
Кръстева Нави ме за тази помпичка. Grinning Без това онези помпички за прахосмукачка ми звучат много страшни.
Гери е типичен скок в растежа. Аз в такива дни съм давала да суче непрестанно, нямаше време да се напълнят гърдите и беше един рев. Добре, че отминава и това за ден-два.
За лактация аз съм доволна от чая на Хип за кърмачки. А пилешко щом ям също дава ефект.

Ротарикс няма да правя защото едвам слагаме редовните ваксини и не вярвам в тази ваксина. Голям страх ме гони по принцип с тези ваксини. ooooh!

# 452
Здравейте мами, за оченцето - и ние имахме нещо такова. Сутрин като се събудеше и не можеше да си го отвори. Беше залепнало от гурли. Педи изписа капки, но аз не ги капах. Доверих се на рецептата на мама Mr. Green На всеки час минавах очето с памучно тампонче, напоено в преварена водичка. Забърсва се от вън навътре и след това капвам по малко кърма. Така 2 дни и очето се оправи.

Относно това, дали да даваме вода на кърмаче, лично мое мнение е, че трябва да се дава. Аз често предлагам водичка, но тя изпива по 20 грама за цял ден. Не я насилвам. Много често хълца след хранене и основно тогава я предлагам.

Днес бяхме на консултация. Според педи много добре се развиваме, но на мен ми се стори, че сме качили малко. Само 700гр за месец. Confused След първия месец беше качила 1100гр. Иначе си се храни нормално. През 3 часа, а през нощта прави пауза от 6-7 часа. Спокойна е, но може би правя грешка, че взимам за база баткото, който първите 4 месеца ми качваше по 1300-1500гр, но той се роди по-едър от нея, не знам дали има значение.

По колко наддават вашите бебоци? И трябва ли  да се притеснявам newsm78

# 453
  • Varna
Здр, момичета! Да се разпиша и за днес.То и без това няма как да излезем в това време на разходка- много ме е яд като е такова мрачно и мъгливо и трябва цял ден да "вардим" къщата.

Относно наддаването- ние в сряда сме на консултация и тогава ще докладвам, но аз изобщо не искам да сравнявам с баткото- той качваше по 400 гр на месец.

# 454
guerry, благодаря за съветите относно храната. Ще пробвам с повече орехи.Wink

Elefteria, бебето ти наддава чудесно и според мен няма място за тревога. Моета бебка я изписаха 2820, а сега е 4600. След 10 дни ще стане на три месеца и си е все така слабичка, но пък наваксва с дължина. От 49 сантиметра при изписване сега е 59.Wink Не се тревожа за килограми, защото не само те са показател за развитието - измерва се главата, гръдната обиколка, а и се гледа общото състояние на детето. Разглеждах сайта на СЗО - приемливите граници на растеж са доста широки и поводи за притеснение май има само ако отслабва.
Пак СЗО препоръчват да не се дава вода на бебетата до 6 месеца. Аз съм със смесени чувства. До сега съм давала преварена вода един единствен път. Изпи няколко глъдки, после повръща до обяд. Проброих осем пъти, беше мазало... След този случай не съм.

Има ли някоя мама, която храни бебето си с антирефлуксно АМ?
Сега давам по няколко пъти на ден след хранене сироп, но не забелязвам да има ефект. Педиатърката препоръча да дохранвам с 30 ml Frizovom, но и без него имам проблеми с кърменето, та... Не е една беля! Съвсем скоро ще се срещнем със специалист и дано всичко бъде наред вече, че с това повръщане не е работа.Cry

А за времето - излизам с бебето и при по-хладно, стига да не вали дъжд. Една приятелка с бебе ми отвори очите, че всъщност няма защо да се притеснявам. Няма лошо време, има неподходящо облекло.Wink

# 455
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
FrauSt ние до преди 4- дни бяхме на Хип АР ... Педиатърката ми разреши да го сменя с обикновенно Ам - ние сме изцяло на Ам ... Сега от устата й изтича мляко като започне много да маха с ръце и крака, а с антирефлуксното това изтичане го нямаше ... Не знам дали да се притеснявам ...

# 456
Здравейте и от мен. Нашите изследвания са нормални, успокоих се. А за наддаването ние първия месец бяхме качили 1.5 кг., втория- 1кг., но педиатърката каза , че е доста. Така че за мен 700 гр. е нормално.

# 457
Когато е на активната гимнастика или в шезлонга, бебето ми движи ръце и крака много енергично и всеки път връща мляко. Не се притеснявам, ами постилам чаршафче под нея.Wink Общото количество е около 3-5 супени лъжици за около 30 минути...

# 458
  • NE
Fraust Фризовом е много гъсто мляко и затова не повръщат бебетата от него. Докато бях в болницата за операцията ми на жлъчката, педи ни изписа точно такова мляко. Понеже бе много гъсто и трудно се е изсмуквало от шишето, Вили не се отби и продължихме да се кърмим.
Все пак пробвай и този вариант, но ако повръща много отидете на гастро за всеки случай.

# 459
Здравейте. Набързо прочетох по диагонал последните 2-3 странички.

За нослето ползвам физиологичен разтвор. При нужда почиствам с него и носна кърпичка, правя фитил от нея /така ни съветваха акушерките/, върши същата функция като клечките за уши. Аспиратора за нос ми е от ДМ, ръчен, но нещо не съм доволна, ще го сменям.

Вода не давам, нито чай. На кърма сме и не смятам за необходимо, а и малкия не ги пие, а изплюва...

При нас ротарикс ваксината е безплатна, но дори и в този случай не я сложих. Първо мислех да е сложа, но 1 ден преди да я бият се информирах малко по-обстойно за ползите и последствията и честно казано "ми се изправи косата". Прочетох, че учени съветват в деня на слагане на ваксината бебето да не се кърми, защото кърмата влияела върху ваксината. Кърмата съдърала антитела срещу ротавируси и кърмените бебета са по-малко застрашени. Притесни ме, че последствията от нея може да са сериозни, а върху бебета още не са обстойно изследвани страничните ефекти  Stop

Flower Fairy , да не би от капките за колики да не може да ака по-често? Аз имах чувството, че като дам от тях и ситуацията се влошаваше. Оставих само Биогая-та и от време на време, веднъж на няколко дни, Абоколикен. Не, че има нужда и от него де... Слушам, че много мами виждат подобрение като спрат капките за колики

С кърменето и ние имахме период на отказ от сукане, но премина. Сигурно пак ще дойде такъв период...

# 460
За проблема с акането и аз смятам, че може да е от капките за колики, защото ние нямахме кой знеа какви колики но по настояване на таткото давах и тогава сякаш акаше по-трудно.  Thinking

# 461
  • NE
Thea, spain.girl Благодаря за отговорите. При нас противно на нормалното си ака безболезнено и често и обилно след започване на Абоколикена. Веднъж спрях лекарството за ден и нещата се влошиха, ама много. Сега продължвам да даваам в комбинация с Еспумизан. сутринта
направихме едно голямо ако чак до кръстта. Laughing

# 462
FrauSt, spain.girl, много ви благодаря, момичета Hug Успокоихте ме  bouquet

# 463
Flower Fairy , дано е било нещо временно и да е отминало вече  Hug
Да поясня, че аз визирах Еспумизана. Чела съм, че лекарствата със симетикон /еспумизан, саб симплекс, лефакс/ могат да действат запичащо. при нас имах чувството, че от саб симплекса по-трудно се изхожда, а никога не сме имали проблеми с това и го спрях. Абоколикена има масло от копър и май действа разхлабващо малко. Него го давам без проблем.
Но това са само мои наблюдения и при всяко детенце е различно. Дано при вас всичко се регулира  Hug

# 464
Аз вече ще се побъркам. Сега пък в акото ни има слуз. Даже много слуз и сякаш е на парцали.  Rolling Eyes  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт