ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 019
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Мамите, които не дават (не предлагат) вода докато кърмят имат ли обяснение защо не се дава водата?

# 466
  • Англия
Кърмата се състои от 80 процента вода.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 18:24 от ana.ana

# 467
ana.ana Вода и калории?! Направо ме караш да си късам дипломата  Joy
Ще съм благодарна на някоя ПО-запозната мама ако ми пише Hug

# 468
Аз вече ще се побъркам. Сега пък в акото ни има слуз. Даже много слуз и сякаш е на парцали.  Rolling Eyes  ooooh!

С голямото ми дете минах през такива премеждия. Не се шашкай предварително. Педи предположи, че слузта може е предизвикана от временна лактозна непоносимост, непоносимост към някоя храна, консумирана от мен, към краве мляко, лекарства, ваксини...Пуснахме всякакви изследвания и  нищо не излезе.
За твое успокоение утре може да си звъннеш на педи. Мен ме накара да изключа от менюто си млякото и всичките му производни, а на бебчо да давам биобаланс бебе.

А за водата аз имам теория за обратното. Да не даваш вода за мен е все едно да ядеш само супа без да пиеш вода, и така 6 месеца. И тя съдържа 80% вода Stuck Out Tongue
Всеки сам си преценява на коя от двете теории да заложи, не отхвърлям тотално другата теория Simple Smile

# 469
  • София
здравейте,
и ние днес имахме едно зеленко ако със слуз, та се бях изпопретеснила. После не е акал, но все пак го снимах, че ми беше странно акото, а утре сме на лекар  и мисля да го видя с лекарката. Отделно ми и повърна на обяд  Sad, но според мен си бяха колики, че се и гърчеше като луд, макар че пък се и усмихваше.

За водата аз само знам , че нали кърмата имала 80% вода и за това по новите методи казват че е излишно да се дава вода. Според мен това е глупаво и мисля както elefteria, но пък колкото и да предлагам малчо супер рядко ми пие вода/чай.

# 470
Аз съм на същото мнение, но моя много близка роднина е с промит мозък от този форум. Не се давало вода. Питам я защо, а тя "Не знам, знам само, че не се дава вода".
Търся логично обяснение за да НЕ се дава. Защото аз като диетолог мога да дам 101 причини за да СЕ дава вода. Особено в тези предстоящи жеги ... не си обясня как можеш да държиш едно бебе само на кърма. newsm78
Съгласна съм и с двете ви Elefteria i guerry
На мен в родилното дори ми носеха шишнце вода 50 мл за деня ТОГАВА докато бяхме на 1-2-3-4-5 дни и когато кърмех

# 471
  • NE
Кръстева Простата истина е, че бебетата свикват към кърмата, която е с висок процент вода и затова отказват да пият допълнително. Всъщност ако бебето иска няма лошо да си пийва водичка. При нас в началото пиеше Вили водичка, но сега я отказва категорично. Обяснявам си че привикна с вкуса на млякото и всичко друго вече не е вкусно. Laughing В родилното също дават задължително вода, но тъй като ги хранят с АМ и тя помага да се изплакне устата за да не остане излично мляко и да доведе до поява на млечица. Използва се в началото основно да приемат я повече течности за да се изчисти жълтеницата.
Thea Благодаря за споделеното. Акото започна да сеюе нормализира.
Гери Чувала съм, че слуз има и при показване на зъби. Да не ви почнаха зъбките?

Нашите колики са вече почти некотрилируеми. ooooh! Снощи толкова пищя Вили, че се зачерви до алено червено. Нямам решение. Cry

# 472
Кръстева и при нас –Канада вода категорично не се дава на кърмени бебета. Обясниха ми че няма смисъл да му разширяваш стомахчето и само да го подуваш с вода. Кърмата има всичко от което бебето се нуждае, включително вода. Това до захранването.
Моята госпожица е основно на АМ и 2 пъти кърма и категорично отказва да пие вода, дави се и я плюе. Четох че дори на АМ на 100% не е нужна вода ако детето не иска. Всичко си е индивидуално, а за млечицата не знам може ли да се получи на АМ, мислех че е само при кърменето.

# 473
  • NE
На практика шанс за поява на млечица има и при кърмене и хранене с АМ.

# 474
Добро утро.
Благодаря ви момичета. Да, общо взето това е причинатя явно, че кърмата се състои главно от вода.
Макар, че аз не го приемам, не го и отричам, всяка майка знае най-добре от какво има нужда детето ѝ.

# 475
На нас коликите почти ни минаха. Да споделя как ги облекчавах. Имам един туристически сешоар, мъничък. С него затоплям коремчето и масажирам лекичко, като гледам да духам от по-високо. Моя приятелка ми беше казала да загрявам кърпа с ютия и да я слагам на коремчето, но тя е топла само 3 мин. и за това прибягнах към сешоара. Пробвайте, дано им помогне на дечицата Peace

# 476
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро, дами  Hug

Диди, днес става на 3 месеца Simple Smile Почерпете се виртуално Simple Smile
Скрит текст:

За водата: предлагам - не иска ... А на мен ми се иска да пие ... Тя се давчи и плюе ...

За млечницата: откакто използвам електрически стерилизатор за шишетата не се е появявала млечница. Имахме в началото, когато изварявах шишетата в тенджера, но след съвет на ЛЛ купих от Продавалник стерилизатор, мазах с Дектарин и млечницата изчезна за 3-4 дни и от тогава нямаме проблем.

Да се оплача - средната пак е с възпалени уши ... Уф ... Явно нещо не можем да ги излекуваме и през седмица се появява този проблем отново. Сега ЛЛ реши - АБ капки в ушите и АБ орално - дано да я излекуваме тотално и да не се повтаря вече, че в рамките на месец и половина това е 3-ти път ...

Лек ден!

# 477
  • София
добро утро,
Flower Fairy  и моят преди пиеше повече водичка/чай, но тогава беше по топло. Когато стане топло пие, явно тогава само кърмата не му стига като течности, но това е нормално.
За зъбките имам съмнение че са го почнали, защото доста се лигави и си прави балончета и редовно целия юмрук му е в устата и си дъвче езика като дъвка , но пък е рано още за зъби и ме съмнява скоро да имаме зъбче.
По скоро са гадните колики. Къркореше му коремчето вчера, гърчеше се и вечерта много пръцка. Още и нас не искат да ни пуснат тези ужасни колики, добрече той вече ги понася по добре и мрънка, но няма вече онова неистово реване като преди.  
Дано и при вас скоро намалеят и ни е време вече да спират.

Почти безобидна Честита ви 3 месечинка  Hug .
Дано ви минат бързо ушите. Аз като дете много страдах така от уши. Бях се научила и сама си задрявах зехтин в лук като ме заболеха .

# 478
Elefteria, благодаря. И аз съм пуснала изследвания и нищо. Ще видим сега как ще е защото от утре ще се наложи да спра да кърмя за 5 дни.

За водата аз предлагам , но категорично бебчо отказва и не го насилвам. На мен също ми казаха, че не е задължително; кърмата си съдържа всичко необходимо.

# 479
Добро утро!  Flutter
Почти безобидна-честито!   bouquet
Относно даването на вода-моята принцеса отказва още от родилното!!!Тя като цяло не обича шишета и залъгалки... Покрай жълтеницата трябваше да давам водичка,но дори акушерките видяха,че не я иска и ми казаха да не я мъча!Ние сме само на кърма-в един период се опитвах да давам глюкоза по съвет на ЛЛ,но тя и това отказва-пие 10 мл. и започва да се дави и кашля!  Crossing Arms Говорих с консултант по кърменето още в Майчин дом и тя ми даде следния пример-виждала ли си котка да носи малките си да пият вода!  Laughing Смятам,че щом малката не мрънка и е спокойна значи водата не и липсва-ще видим лятото как ще е...  Wink

Я да ви питам- в хладилника имам още 5-6 сварени яйца от Великден-да ги хвърля ли или стават за ядене според вас?  newsm78

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 09:46 от sunny:*kiss

Общи условия

Активация на акаунт