ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 36 977
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Някоя мама от пловдив не иска ли да си направим една разходка с бебоците, когато е хубаво времето?  Simple Smile

# 481
  • Varna
Здр, момичета!
Почти безобидна- честит празник!   bouquet

Относно водата-  ние сме на АМ и аз давам само като се разхълца-пие по малко- две-три глътки. Обаче не го насилвам през другото време с вода. Иначе ние изпихме заради жълтеницата две банки глюкоза и нея я приемаше горе-долу.
Момичета- във Варна се показа слънце- ще излизаме на разходка!

# 482
  • NE
spain.girl Защо спираш да кърмиш за 5 дни? Извинявай ако си споделила, но не видях да си писала.
Аз като минала през това да не си кърмя бебето при съществуваща лактация ще ти кажа, че си е опасна работа защото:
1. Бебето може да се отбие само.
2. Рискуваш да си докараш мастит, ако не се изпомпваш на всеки час както кърмиш и в подобно количество.

Безобидна Честита 3-та месечнка на Диди.  bouquet
Дано оправите ушичките на малката кака. Praynig

Гери Много се надявам да започнем да пием водичка през лятото защото водата е най-хубавото което ще пие като спре да сучи, а не подсладени сокчета и спомага да не се запича бебето по време на захранването.

И аз отивам на разходка. Grinning

# 483
Спирам, защото ми се налага да пия несъвместим антибиотик. Просто нямаше друг вариант. Ще направя всичко възможно да не се отбие и после пак да си кърмя. Ако зависи от мен в никакъв случай няма да спра да кърмя, но...  Cry

# 484
Здравейте мами, за оченцето - и ние имахме нещо такова. Сутрин като се събудеше и не можеше да си го отвори. Беше залепнало от гурли. Педи изписа капки, но аз не ги капах. Доверих се на рецептата на мама Mr. Green На всеки час минавах очето с памучно тампонче, напоено в преварена водичка. Забърсва се от вън навътре и след това капвам по малко кърма. Така 2 дни и очето се оправи.

Относно това, дали да даваме вода на кърмаче, лично мое мнение е, че трябва да се дава. Аз често предлагам водичка, но тя изпива по 20 грама за цял ден. Не я насилвам. Много често хълца след хранеед педи много добре се развиваме, но на мен ми се стори, че сме качили малко. Само 700гр за месец. Confused След първия месец беше качила 1100гр. Иначе си се храни нормално..

По колко наддават вашите бебоци? И трябва ли  да се притеснявам newsm78
3дравейте ,за очетата и ние бяхме така .оправихме го без аб (в аг му бяха слагали капки и ми ги написаха но педи каза не )миехме очите с чешмяна вода сутрин вечер капвах 2к карма мина за г/д 2сед. За водата преди мн пиеше и вода и чай са нищо , давам мн рядко 1л 2 да изплакне ,незнам дали стерилизатора има общо за млечицата ние сме с ел.на нук  . Относно наддаването не с плаши ние се родихне 4250 изписаха ни 3920 на 1я преглед беше 3710 щях да умра на месец беше 4470 вчера стъпих на кантара с него и без него беше 6,200 нз колко да му вярвам на 2 месеца станахме вчера ако някой се сеща съвети за повръщане нека сподели на пералнята вече и се реве а аз забравих какво е ден без да си порева .усмихнат ден дами Simple Smile

# 485
момичета 1въпрос хич не съм запозната на шишетата дупка 1 до колко месеца е 2 и з благодаря ,ако има значение питам за авент, томи типи ,нук и витал бейби благодаря

# 486
При нас също съветват да не се дава вода докато не започне захранването /препоръка и на СЗО/.
Причините са, че кърмата е съставена основно от вода и това покрива необходимостта от течности при бебето. Кърмата е изградена съвсем различно от една супа или краве мляко, затова не е правилно да се сранява с тях   Wink или да сравняваме хранителните навици на възръстен и кърмаче. Течност допълнително се предлага при обезводняване, разтройство и т.н.
Другото е, че даването на вода и чай увеличава опасността от разтройство /при нас дори преварена водата не е достатъчно "чиста" за бебе/.
И не на последно място, предлагането на вода пълни бебешкото стомахче и може да доведе до намалено сучене. Това е, което и ана.ана мисля имаше предвид, че стомаха се пълни с течност без калории.
А допълнително идва, че при някои бебета, на които много им е предлагано вода бъбреците не могат да преработят толкова  бързо течността и се получава високо разреждане на съдържанието на натрий в организма /наблюдения на педиатрите в Балтимор/.
Разбира се, не е грешно да се предлага вода, но по горните съобръжения аз не смятам за необходимо моето бебе да получава сега допълнително течности.

Почти безобидна, честита ви месечинка и бързо оздравяване на каката.
Гери и ние ги правим тези балончета от слюнка и то по цял ден  Crazy

# 487
  • NE
Спейн Ох че гадно. Аз се изцеждах и даваха вкъщи на бебчо Фризовом и понеже не го харесваше и като му дадох пак да суче засука с всичка сила. Пожелавам ви го и на вас.

Бубка На авент бибероните с номер 2 са за +1 месец, докато тези на Томи Типи са за +3 месеца. В сайта на Пакостник ги има всичките биберони с описанията им.

В крайна сметка най-добрата тактика за гледане на бебе е самото бебе. То само си показва как во иска. Peace

# 488
Искрено се надявам да не се отбие.  Praynig  Аз ще се цедя през тези пет дни, за да не ми спре кърмата и да нямам проблеми. Ще видим какво ще стане.

За повръщането аз кърмя по малко но често, за да не натоварваме стомахчето, и пак си повръща. Педи каза, че било нормално, но и аз имам много кърма и може би му идва в повече.

# 489
Да попитам, мислите ли, че за 5 дни ще се отбие?

# 490
  • София
Да попитам, мислите ли, че за 5 дни ще се отбие?

нямаш ли замразена кърма да си му даваш сега през тези 5 дена и да не свиква на АМ.

# 491
  • NE
Спейнче Замръзената кърма е страхотен вариант, но моето дете не я искаше.
Каквото и да казват хората си имаш големи шансове да не се отбие.

# 492
bubka90 скоро бях попитала дали е грешно да изправям лееко матрачето на Маноел и една мама тук каза, че не само, че не е грешно, ами тъкмо няма да повръща. Ако искаш пробвай като повдигнеш матрачето дали няма да поуспокои повръщането

# 493
Нямам замразена кърма. Пробвах да се цедя, но тогава на него не му стига остатъка. Много ми е мъчно, но трябва да пия тези хапчета. И друго което искам да попитам, дайте идеи от какво може да има слуз в акито. Педито реши, че е от преяждане. Пуснахме микробиология, слава богу нямаше нищо. Вече не знам какво да си мисля. Вие имали ли сте такива проблеми?

# 494
spain.girl Мони снощи имаше такава слуз в акито. Колики нямаме вече от месец, а снощи едни болки в коремчето го държаха до 1 часа буден. Накрая му помогнах да се изпръцка и се изкака. В акито имаше така слуз и точно за това днес ще сме на лекар. Нямам представа от какво може да е и съм много разтревожена, дано да не е нещо сериозно newsm17

Общи условия

Активация на акаунт