Ти какво сготви? Снимай, покажи! 116-та тема

  • 162 782
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 45
запис от мене с една лучена тарта

# 556
  • Мнения: 57
      Моля да ме извините за спама,но искам да ви се оплача,че от миналата година издирвам луковички  на въпросната левурда. Дори си поръчах от китайски сайт семена,но за съжаление се оказа нещо съвсем друго  Embarassed
Бихте ли споделили вие  от къде се сдобихте с това растение?

Още веднъж моля за извинение!

Мики, това растение си го берем в гората. Ето едно видео правено набързо заради птичите песни, но се вижда и левурдата.
Скрит текст:
http://youtu.be/En-cDRqT8ZU
Оле, какви главоболия си докарах с това качване, то не бяха регистрации, чакане и не знам още какво. Не знам дори дали съм го направила правилно.
Иначе и аз като теб преди време имах желание да си имам у дома, но половинката каза, че трудно ще му докарам горските условия у дома и че най-вероятно нищо няма да излезе и се отказах. Сега си правим разходки и се наслаждаваме.

Fleur, за нищо Simple Smile

# 557
# 558
  • Варна
  • Мнения: 202
Ану сладкиша е чудесен
Лабрех крадвам си парченце от палачинката...май и аз я забравих а е  много вкусна
Пеп идвам с лъжичката за бобеца
Геновеф прекрасно тирамису
От гост парченце тарта,от Лове дробче...абе само вкусотии има тук
За бърза вечеря пържен пресен харип и зелена салатка





# 559
  • Мнения: 120
Love`s Green Kitchen, placebo7, благодаря ви, дами, много се радвам, че ви харесват предложенията ми!   bouquet

Иначе идеята за таратора не е моя, бях я видяла преди доста време в сайта на Бон Апети. Май ще трябва да слагам отделно линк след снимките (всяка снимка води към публикациите в блога), там са и рецептите.

За желатина...
В 80-100 мл студена вода, задължително да е студена, накисвам едно пакетче желатин. Трябва да поеме всичката вода и желатинът да стане на кристалчета, гранулки, както го оприличиш. Случвало ми се е лятно време, когато е много топло, да не се получи и да си стои почти течен. Тогава пъхам в хладилника и след няколко минути е готов.
След това си загрявам вода в отделен съд и слагам в него съда с желатина (когато водата е вече гореща). Бъркам желатина, така че да се стопи и да заприлича на гъст сироп. Най-важото е да не завира, защото просто ще се прецака и после ще ти обърка всичко (да не завира желатинът). Даже, за да се подсигуриш, може да отстраниш водата от котлона преди да заври. Тя и така, гореща, но не и вряща, пак ще разтопи желатина (пак действаш на принципа на водната баня).
През това време си си направила сместа за таратора, но просто не слагаш вода - само млякото, краставичка, олио, сол, копър, чесън. Малко поизстиналият, но все още топъл, желатин добавяш към таратора, но бъркаш постоянно на мястото, където пада струята, за да се поеме добре и да не стане на бучки. После вече си изсипваш готовата смес в съд, застлан с фолио за свежо съхранение, и прибираш или в хладилника, или както аз правя. Слагам за 10-15 минути в камерата, за да се стегне един вид, после си местя в хладилника и след час-два е готово.
Малко е трудно рязането на този таратор заради самите кубчета краставица вътре. Затова от Бон Апети, предполагам поне, са желирали само киселото мляко, а после са завили всяко кубче с лентичка краставица.
Ето и линк към моята публикация: http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2014/03/blog-post_30.html . Тук е и техният вариант:
Само да допълня, че понякога самият желатин може да не е хубав, невинаги в теб е вината. Проверявай му задължително срока на годност.  Wink

Наистина е ефектно и подходящо за гости по този начин. Но за лична консумация си предпочитам нормален таратор (не съм най-големият фен на желатина). А отдолу - това е кашкавален чипс. И за него съм писла в публикацията ми в блога. Отгоре съм поръсила със запечени в сух тиган и смлени орехи.

Ами, надявам се да съм била полезна. Не съм майстор в кухнята, може би има и друг начин, но ти описах как процедирах аз. Успех, placebo7, и дано да ти хареса!

Поздрави и хубава вечер на всички!   chef

# 560
  • Sofia
  • Мнения: 10 882

Извинявам се за късното включване, но в този кекс може ли Кока-колата да се замени с нещо друго?

# 561
  • София
  • Мнения: 3 090

Извинявам се за късното включване, но в този кекс може ли Кока-колата да се замени с нещо друго?
Лимонада? Швепс?

# 562
  • Мнения: 876
Genoveff,благодаря за клипчето!  bouquet заслужаваше си да го гледам дори и само заради симфонията на птиците  Simple Smile Колкото до левурдата,струва ми се не съм виждала подобно растение из нашия край,но ще си поставя за задача да се огледам по-внимателно  на следващия излет в гората  Simple Smile

# 563
  • Мнения: 112
Anuck, интересен сладкиш Hug
Genoveff , ах това тирамису Heart Eyes


Повечето сте на вълна козунаци, а аз съм на баклава Grinning   Кекс баклава от Щъркелово гнездо на Илияна  bouquet

# 564
  • Мнения: 3 451
Палачинките по идея на Селма

# 565
  • Мнения: 21
Бърз преглед на последните 4-5 дни
Картофено руло



Оризови кюфтенца



Мусака



Мекици с извара


# 566
  • Мнения: 363
donika5 Може ли рецепта на оризовите кюфтенца  eat eat , изглеждат страхотно !

# 567
  • Мнения: 7 433
Палачинките по идея на Селма
   В първи момент си помислих ,че аз съм ги постнала  Joy Като правя ми се получават баш същите !  Laughing Hug Тези с кисело мляко ли са ? Изглеждат много добре !  Heart Eyes

  Anuck, супер е кексът със цвекло !  Heart Eyes Заинтригува ме рецептата . Тъкмо едно цвекло ми се мота из кухнята .  Grinning

   Тина-Рина, поздравления за кошничките ти !   bouquet

# 568
  • Мнения: 21
Нищо особено не са - сварен ориз (немит) осолен и подправен с черен пипер, оформям кюфтенца в които слагам прошуто, кашкавал или пушено топено сирене.След това овалвам в галета  (може да се приготвят от сутринта или предния ден) и непосредствено преди пържене се топват в разбито яйце и се пържат до златисто. По желание ориза може да се свари в бульон или да му се добавят други подправки, но аз ползвах пушено топено сирене и аромата му беше достатъчен.
Обичам ги с млечно-чеснов сос, но може и със зелена салатка да ги поднесете  Wink

# 569
  • Мнения: 57
Мики,
Скрит текст:
видеото е правено точно заради птичите песни, и поради тази причина видео е силно казано. Не съм фокусирала добре навсякъде и има доста кусури, но исках да пробвам дори и за минутка да пренеса песните им у дома. И изобщо не съжалявам, връщат ме там, отново и отново, просто обичам гората.

Общи условия

Активация на акаунт