Лемили срещу Барби

• 23 149
  • 447
  •   1
Отговори
# 375
Аз, ако съм 60 кг., ще приличам на ходещ скелет. Laughing

# 376
  • в рока
Който за каквото да ти говори в този форум -ззнай ,че става дума за килограми

# 377
Никакви кукли не могат да възпитат отношението на децата към външния вид, защото не влагат в тях смисъла, който ние влагаме. Не гледат на тях по същия начин.
Основни фактори са семейната и приятелската среда, а по-късно влиянието на медиите.
Няма лошо да има всякакви кукли.

Подкрепям тезата.

На Барбито гледах като на лукс и мечтан с години подарък (Виденовата криза и след нея родителите ми бяха много зле финансово). За мен тя беше въплъщение на всичко физическо хубаво, на хубав и щастлив живот, на обезпечен такъв. Куклата беше с правилни черти, за мен беше красива като фея - защото друга като нея - човек, наживо не бях виждала. Не ми е идвало през ум да съм като нея. Не ме интересуваше, че тя има слаби крака, а аз не, че майка ми е дебела, а не е като Барби и защо не е също не съм забелязвала. Даже, че има гърди не биваше приемано като нещо УАУ, или като белег за сексапил - не, просто бюстът ѝ беше даденост.

Барби е идеал за някого, а отделно от това всички искаме да сме "ПО-". Едни по-красиви, други - по-щастливи, трети - по-.... .
Пропорциите ѝ показват не реалността, а нещо "по-", което вълнува. Изглежда недостижимо, но те вълнува. Кара те да мечтаеш.
И между другото, Барби работи - във всяко филмче, във всяко списание тя има професия. Изкарва парите си сама. Има приятели, обича животните, помага на хора в беда. За децата е герой. Възрастните я възприемаме като инфантил и като к*рва.

Децата не искат да ѝ подражават външно, те искат героинята си - тази, която другите харесват, тази, която помага на кученцето когато го боли лапичката. Те не виждат сексапил в нея, даже и суета не. Само момичешко поведение.

Лично с мен нещата станаха така:
Скрит текст:
Поисках да отслабна след времето на барбитата заради подигравки на съученици. Направо ме съсипваха, а бях нормална, в никакъв случай дебела. Късно осъзнах, че това е било проява на завист за оценки.
Когато гладувах или, хайде по - меко, бях на диета не съм искала да бъда кукла, а подигравките да спрат и да започнат другите да ме харесват. Като всяко дете! По форумите защитаваме тезата да си различен и че това те прави единствен по рода си и по-добър, по-различим от множеството, но в действителност това да си един от многото, да приличаш на другите и да се държиш като тях се явява гаранция, че ще си добре приет, ако не обичан, в социума.
Мисля, че емоционалното натоварване на Барби с качества или недостатъци е плод на въображението на родителите. Та тя е просто играчка. Отъждествяване с нея липсва.
Розовото за мен може да е циганщина, но за детето ми да е прекрасно. И двете сме прави - аз  свързвам куклата с човек, т.е. кич и чалга, и в циклама не бих се облякла, защото съм човек, а за детето - тя е принцеса, тя е усмихната в розовото, тя изглежда добре с него. Щастие, че барбито е тъй красиво и тъй щастливо.

Всъщност, време е да се изкаже и Мамасита.  Wink

# 378

Ама верно е така. Досада.

А Барби е куп още неща, в началото го казах. Та пропорциите да са проблемът. Не куклата, хората.

# 379
  • в рока
Ами така де.

Тема за стил на обличане-5-та страница-килограмите на ССФ.
Тема за проблеми в брака- 3 -ра половинката изневерява(евентуална причина-килограмите)
Тема за почивка на море-6-та страници-разплутите жени в бански и елегантната ССФ с нейните 50 кила.
 И т.н. и т.н.

# 380
  • София
пурко, космИте пропускаш!  Laughing
Всъщност вече беше предложено да се пуснат кукли с по-натурален вид, като косми по краката.

# 381

Естествено. Mr. Green Но както виждаме, килограмите не са показателни. Така че, снимки, дами! Ако може до нещо за сравнение, 32 инчов телевизор например.

# 382
Аз признавам, че съм 65 кг. и не съм бременна  Mr. Green Висока съм 167 см. Точно на Лемили приличам, дали съм трътлеста и с къси крака не знам, аз не се виждам такава, ама знам ли отстрани как изглеждам Laughing. Харесвам я, бих я купила. Не мисля обаче, че децата разглеждат куклите от нашата гледна точка, имах Барби и единственото, за което ми служеше, беше да я обличам според времето навън. Бях й ушила много дрехи и първата ми работа сутрин беше да я облека подходящо Mr. Green А любимата ми кукла беше една много красива с дълга коса, на която обичах да правя прически, само че тя беше достатъчно голяма за тази цел - барбитата не стават.

Нещо подобно на тези кукли беше дългокосата ми кукла, но с гладка и лъскава коса, която беше като жива, много я обичах Heart Eyes
http://detstvoto.net/uploads/posts/2010-05/1273428409___kukli-3__2.jpg

Между другото, тръпки ме побиха от тези кукли с насълзените очи, бррр, за какво служат?

# 383
Естествено, че Лемили. Как може Барбито да е красиво, като то не прилича на жена или на човек? Simple Smile

според мен основното за момиченцата при играта с Барбито не е дали е слаба  и не знам си каква, а , че има сума ти дрехи, коли , дълга коса и тн. Моето първо барби беше полинезийка, а не бяла и руса,  и имаше сърф. и само бански Simple Smile С дълга черна коса.

# 384
  • в рока
Цитат
пурко, космИте пропускаш!  Laughing
Всъщност вече беше предложено да се пуснат кукли с по-натурален вид, като косми по краката.

smile3520. Не,имай милост.

Снимките няма да се появят,замря нещо темата Whistling

# 385
абе каква е тази невроза и фобия на тема косми и нормални женски пропорции у българката?  Защо не се притесняват от истински проблеми като миризмата на пот, лошите зъби, лошата кожа --явления доста масови у нас дори сред млади жени ?

# 386
  • в рока
Ох,моля те не започвай темата............. Praynig

# 387
много повече са миризливите от дебелите в България, но явно това не притеснява нито една млада дама, стига да е слаба !

Иначе, наистина смятам, че е хубаво да се пропагандират здравословни тела сред момичетата от най-ранна детска възраст. Сега малките момичета имат извратени представи за красота, като например дупка между бедрата и не знам още какво, вместо здрави красиви женски фигури. Не мисля, че Лемили е трътлеста или пълна и фактът, че е смятана за такава вече показва доколко са извратени и нездрави са представите за "хубост".

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 22:24 от OX'AMAH

# 388
много повече са миризливите от дебелите в България, но явно това не притеснява нито една млада дама, стига да е слаба !

Големи глупости.

# 389
  • в рока
Стига де- мен не помня откога не ме е "удряла" миризма от жена.Виж ,мъжете се случва да ги подуша  ,че  смърдят .

Общи условия

Активация на акаунт