Лемили срещу Барби

• 23 150
  • 447
  •   1
Отговори
# 360
Чакайте малко - има обективни стандарти за здравословно тегло.
Под и над него вече не е ок - не виждам, какво има толкова да се мисли.

Но за един и същ ръст разликата между долна и горна граница е към 10кг (или осем, все едно).

По повод стандарти за красота,

(a масово затлъстяване не е коментирано през 60-те, но и масовото тогавашно "нормално" вероятно в масовото съзнание днес би се определило като "дебело")

България през 60-те - героинята вляво е хубава, а по адрес на тази вдясно следният диалог: "Влюбих се!" - и показва обекта на висшестоящия кадър. Кадърът, с очи на познавач: "Ех, хубава, ама малко слабичка." - "Така е. Слабичка, но любовта не пита.":

И Холивуд през 40-те:

# 361
Честно казано предпочитам BJD Dolls. Не съм сигурна дали са корейски или японски кукли, но са невероятно красиви. На Лемили не ми харесват главно краката, че са ги направили толкова разделечени. Иначе куклата е симпатична и бих я взела на братовчедка ми ако трябва да избирам между нея и Барби.
Ето малко снимки на BJD куклите, който може да са слаби, но поне са с нормални пропорции.
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/53/56/9c/53569c7503f076bc … 1a0d0a78d072e.jpg
http://media-cache-cd0.pinimg.com/736x/80/9c/75/809c756ab545d02a … 721f1758e5b5a.jpg
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/77/1d/6c/771d6c7863fb20bf … 5d44834ed3d4c.jpg
http://cfile23.uf.tistory.com/original/141ED93D4E1E539511B3E5
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/b3/49/0f/b3490f9b21eee16d … acf5f7b85c7d4.jpg

# 362
Но. Това, човек да не се срамува от тялото си, и да се чувства в съгласие сам със себе си, е доста различно от това, да иска задължително да валидизира и превърне в стандарт трътката си и рехавата си косица  Crossing Arms
Ама чакай сега, аз примерно не съм нито ниска, нито трътлеста - ужасно слаба и дългокрака съм (макар също да имам недостатъци, естествено - и грам да не приличам на Барби). Какво се опитвам да валидизирам?

Ти си валидна, доколкото разбирам, но не и трътлестите и с рехави косици.
Ако приемем, че жена 1.70 м на 50 кг е слаба, а на 75 кг- дебела, каква е при 55,  60, 65, 70 кг? Нормална, пухкава, закръглена, трътка?

# 363
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ако приемем, че жена 1.70 м на 50 кг е слаба, а на 75 кг- дебела, каква е при 55,  60, 65, 70 кг? Нормална, пухкава, закръглена, трътка?
Е, как каква- невалидна Laughing

# 364

Зависи от нещата, които е описала в преден пост, предполагам. Peace

Беше ми направило впечатление преди време - пускат съфорумки свои или на приятелки снимки в цял ръст, с уточнение за сантиметри и килограми, гледам аз снимките, правя съответните преизчисления и винаги излизам - на същата фигура, структура и ръст, с 10 кг повече от посочените.  Laughing

Е? Къде е грешката? Техния кантар, или олово в моите кости?  Laughing

# 365
  • където ми харесва
И с рехава коса Whistling Laughing

# 366
Ще се показват ли снимки, че трябва да свърша една работа? Да не триете!

# 367

И съответно ако сред хилядите уроди в детските магазини се появи кукла с такива пропорции, тя ще наруши чувството за естетика на малките момиченца и те ще вземат да решат, че да се изглежда като нея е нормално. Naughty

# 368
България през 60-те - героинята вляво е хубава, а по адрес на тази вдясно следният диалог: "Влюбих се!" - и показва обекта на висшестоящия кадър. Кадърът, с очи на познавач: "Ех, хубава, ама малко слабичка." - "Така е. Слабичка, но любовта не пита.":
Може ли някой с кратко резюме кои нации какви мадами харесват?  Mr. Green

# 369
Ники, коя ще си каже "Тежа 70 кг", да речем Laughing? Да не говорим пък колко лесно е да си подбере човек хубава снимка и да каже 'вижте ме каква съм фиданка'".

Аз между другото изглеждам точно като Лемили, добре, че досега не съм била обявена за негодна за консумация.

# 370
Джо, 59-60 не съм засичала някой да обяви, освен с уточнението, че е по време на много напреднала бременност.

# 371
  • София
не съм от защитничките на барби, но и лемили не ми харесва. според мен куклите не трябва да са с навици на жени -  фитнеси, пазаруване, екстеншъни и др. Фитнесът и сортуването в този му вид не са детски. децата птосто тичат, скачат, надбягват се, ритат топка.

# 372
Аз съм против да се валидизира дебелотата, защото не е здравословна. Но съм и против да се заклеймява, сякаш дебелите са прокажени. Не всички дебели са дебели, защото "плюскат" и са обездвижени. И друг път съм споменавала, приятелката на дъщеря ми е пълничка (малко по-пълна от Лемили, да речем, но докато Лемили оставя впечатлението за "нормалност", приятелката оставя впечатление за наднормено тегло). Детето е на диета (ръководена от диетолог), поне от две години и знам, че е стриктна, защото и у нас си я спазва. Спортува много, зная със сигурност, че има поне по 1 час усилена двигателна активност всеки ден, ако добавим и движението за удоволствие, както и колело, плуване в басейна, каране на кънки и ски, става повече от час на ден. Бавно, но славно, отслабва, но не като с магическа пръчица. И какво? Това дете трябва да израстне с комплекс ли? Затова, че не прилича на Барби? Вероятно един ден ще израсте проблема напълно, защото се бори с него по правилния начин. А дотогава? Да се крие и свива в миша дупка, защото не е идеална ли?

# 373
Джо, 59-60 не съм засичала някой да обяви, освен с уточнението, че е по време на много напреднала бременност.
Срам голям, нали Tired?
Аз бих обявила, но в момента съм 58, та не мога Mr. Green. Както вече казах- невалидна съм.

# 374
Никакви кукли не могат да възпитат отношението на децата към външния вид, защото не влагат в тях смисъла, който ние влагаме. Не гледат на тях по същия начин.
Основни фактори са семейната и приятелската среда, а по-късно влиянието на медиите.
Няма лошо да има всякакви кукли.

Общи условия

Активация на акаунт