Лемили срещу Барби

• 23 158
  • 447
  •   1
Отговори
# 345
Защо винаги има гръмогласни защитници на правото да си дебел, дори когато няма нападатели? Явно е много човъркаща тема, след като редовно предизвиква бурни емоции - на всеки два месеца във форума излиза минимум една тема за женския външен вид, като кални борби по линия на размер настъпват още в началните страници?

Еми да, всеки има право да е такъв, какъвто иска - отвътре и отвън. И всеки има право да (не) харесва другия всеки.

И какво от това?

Nikkie,
Има една огромна мисконцепция относно това, какво е да си дебел и тази тема я доказва. Около 5-6 гласа подкрепиха правото на съществуване на Лемили, която не е дебела (вярно е трътлеста, но това е тип конструкция); всички останали защитават жената тип Барби, която не е с нормални пропорции и е болезнено слаба. Защитава се правото не да си дебел, а да си с нормално телесно тегло, което за много хора е погрешно възприемано като "дебелина". Има съвсем ясни клинични показатели за това, какво е норма, какво е под- и какво е над-нормено тегло (което не е същото като да си "дебел").

Аз лично защитавам правото на момичетата и жените да бъдат това, което са, дали са тип Барби, или тип Лемили, стига да са в рамките на нормалното телесно тегло. Истината е, че момичета и жени с идеални пропорции има, но те са много малко. Масата сме това, което сме. И ако сме в нормата, ако и да сме трътлести, по-тъмнички, с по-рядка косица, с по-голям задник или по-закръглени бедра, не трябва да се срамуваме от тялото си. Трябва да се научим да се обичаме такива, каквито ни е създала природата.

# 346

Аз лично защитавам правото на момичетата и жените да бъдат това, което са, дали са тип Барби, или тип Лемили, стига да са в рамките на нормалното телесно тегло. Истината е, че момичета и жени с идеални пропорции има, но те са много малко. Масата сме това, което сме. И ако сме в нормата, ако и да сме трътлести, по-тъмнички, с по-рядка косица, с по-голям задник или по-закръглени бедра, не трябва да се срамуваме от тялото си. Трябва да се научим да се обичаме такива, каквито ни е създала природата.

Напълно съгласна!

А за да възпиташ това нещо у детето си, какъв ще бъде твоят подход, начин?

# 347

Напълно съгласна!

А за да възпиташ това нещо у детето си, какъв ще бъде твоят подход, начин?

Имам щастието децата ми да учат в уилище, където се прави много по този въпрос. Училището е "девическо" и девизът им е "girl power".
Това, което аз се опитвам да направя е да създам правилен режим на хранене, физическа активност (плуване, балет, различни спортове, ски, кънки, колело, според сезона). Поне засега се справям и децата ми са с нормално телесно тегло, дори минават за слабички. На другото ниво, говорим, обсъждаме кое е приемливо, кое не. Вече споменах, че в училище дискутират книгите от поредицата "Pretties". Понеже и на мен ми бяха интересни, обсъждахме ги и у нас. Точно това е основната идея - да се харсесва, въпреки, че не си с идеален външен вид; да забелязваш у другите вътрешната им краспота, а не само външността им, такива неща. С една дума, работя по въпроса активно.  Wink

# 348
 Heart Eyes

Благодаря! Чудесен отговор.

# 349

Напълно си права. Но. Това, човек да не се срамува от тялото си, и да се чувства в съгласие сам със себе си, е доста различно от това, да иска задължително да валидизира и превърне в стандарт трътката си и рехавата си косица  Crossing Arms

Тече, струва ми се, обратна дискриминация - щом всички са ниски и трътлести, изведнъж всеки, който плахо каже, че това не му харесва и предпочита по-грацилни форми, се превръща в Барбизащитница - куха лейка, изпразнена от съдържание, която задължително ще си махне едно-две ребра за тънка талия и ще си сложи филъри  Whistling Или дебне в засада около баничарниците и изтръгва мазните банички от ръцете на добре чувстващите се в кожата си осемдесеткилограмови тинейджърки  Stop

# 350
Защо винаги има гръмогласни защитници на правото да си дебел, дори когато няма нападатели? Явно е много човъркаща тема, след като редовно предизвиква бурни емоции - на всеки два месеца във форума излиза минимум една тема за женския външен вид, като кални борби по линия на размер настъпват още в началните страници?

Еми да, всеки има право да е такъв, какъвто иска - отвътре и отвън. И всеки има право да (не) харесва другия всеки.

И какво от това?

Nikkie,
Има една огромна мисконцепция относно това, какво е да си дебел и тази тема я доказва. Около 5-6 гласа подкрепиха правото на съществуване на Лемили, която не е дебела (вярно е трътлеста, но това е тип конструкция); всички останали защитават жената тип Барби, която не е с нормални пропорции и е болезнено слаба. Защитава се правото не да си дебел, а да си с нормално телесно тегло, което за много хора е погрешно възприемано като "дебелина". Има съвсем ясни клинични показатели за това, какво е норма, какво е под- и какво е над-нормено тегло (което не е същото като да си "дебел").

Софи, благодаря ти за разумния пост!   bouquet Аз мисля по същия начин.

Но наистина ми прави впечатление, че в никоя друга тема не се влагат толкова емоции и лична ангажираност, колкото в темите за красота и размера като мерило за красота. Правя си извода, че има нещо, което въздейства на всички.

BirdsFlu, oбратната дискриминация, честно казано, виждам само в тази тема/ форум, и то не на много места, и (косвено) в Щатите.

# 351
Това би бил основният недостатък на Лемили-то, да се "роди" с революцията в нея  Laughing Демек да бори Барбито. И ето ти нов калъп, който може да се окаже също толкова голяма хапка за хората, както и Барбито.

В едно детско гледах едни деца, дето ги бяха наели във фабрика за играчки. Да измислят. Ама не знам кое беше.

# 352
Цитат
и няма как едни такива женища да ми бъдат за пример  Wink
Кой пък решава, кое е за пример?
В този форум всеки си мисли, че конкретно той е за пример.
Аз като съм слаба аз ще съм за пример или аз като съм ниска аз ще съм за пример.
Дебелите били свини, високите били сопи.
Ми ниските пък са джуджета.
Аз пък съм ниска и дебела  Laughing
Да не забравя. Ако някое момиченце 60 кг. има гънка на бедрото, то се дължи, на това, че се тъпкала с мазни баници. Веднага да спре да яде най-малко 1 седмица да кара на ябълки и 3 часа дневно във фитнеса.

Ами точно аз решавам, кой може да ми бъде за пример  Wink
На мен, ок?

Някъде да казах, че съм съвършена? Не, не съм със сигурност, но това не ми пречи да виждам с очите си кое е хубаво и здравословно и кое не.
Анорексичните модели не ми харесват - изглеждат болни. Но и плюз сайз моделите не ми харесват - те са откровено дебели, въпреки че ги комуникират като пухкави и сочни. Колко удобни евфемизми  Wink

И, да, да си слаб /не кльощав  Naughty/ е естествено състояние на здравото тяло, а да си с наднормено тегло - не е. Човекът е животно, а в естествена среда затлъстели животни няма. Има ги по зоопарковете.

# 353
Дами това е тема без край  Laughing
Някой по-горе беше дал пример, че 65 кг са норм горе-долу. Да съгласна съм, но пак зависи. Ако една жена е тежала дълго време 50кг и изведнъж стане 65кг, може да се приеме че е напълняла. Друга жена, която е тежала 80кг и цял живот се бори с килограмите и достигне 65кг, ще се приеме че е отслабнала и изглежда добре.

Така, че всичко зависи от гледната точка Wink И стандрартите трябва да си ги налагаме сами ние, да се обичаме и да се грижим за тялото си.

# 354
  • София
65 кг на какъв ръст?
Стига бе аз ако стана 65 кг ще съм слончето Нели... че аз да раждам влязох 60 Simple Smile
 hahaha

Всъщност единственото важно е човек да се чувства добре в кожата си... което не е гаранция от килата.

# 355
Но. Това, човек да не се срамува от тялото си, и да се чувства в съгласие сам със себе си, е доста различно от това, да иска задължително да валидизира и превърне в стандарт трътката си и рехавата си косица  Crossing Arms
Тече, струва ми се, обратна дискриминация - щом всички са ниски и трътлести, изведнъж всеки, който плахо каже, че това не му харесва и предпочита по-грацилни форми...
Ама чакай сега, аз примерно не съм нито ниска, нито трътлеста - ужасно слаба и дългокрака съм (макар също да имам недостатъци, естествено - и грам да не приличам на Барби). Какво се опитвам да валидизирам?
Опитвам се единствено да иронизирам малоумните стандарти, заради които дори момичета с моето телосложение пазят диети на 18-20 години, когато тялото им е прекрасно, а умът - калпав.

Много хубав пост на sophiemmaspencer.

П.П. Между друго хора от САЩ са ми казвали неведнъж, че съм недохранена и че изобщо българските момичета били така Grinning Ама както се каза и по-назад, разни стандарти и идеали - в Хавай едни, в Саудитска Арабия трети...
Не знам как изобщо така с лека ръка слагате хората, та и куклите в разни категории, които са само във вашата глава.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 17:01 от Параход

# 356
Чакайте малко - има обективни стандарти за здравословно тегло.
Под и над него вече не е ок - не виждам, какво има толкова да се мисли.

А 60 кг могат да стоят различно на една и съща фигура - зависи какво е активното тегло и процентът подкожни мазнини. При тези, които има функционална мускулатура и нисък процент складирани натрупвания, тялото ще изглежда стегнато и хармонично, въпреки че ще тежи - мускулите тежат повече от сланината. При други, чийто мускули "не работят" и натрупванията са големи, ще има отпуснат и мек външен вид.

http://www.meh.ro/wp-content/uploads/2011/12/meh.ro9002.jpg

# 357
А освен от тези, които ти си написала, зависи от тип костна система, телосложение и структура, която в най-масовия случай е генетично заложена.
Извинявай, ама една гъркиня и 40 кила да е, и да се скъсва от спорт и да не хапва мусака, дългокрака и тънкодупа няма да стане.

И сигурно ще си изненадана да разбереш, че точно според тия стандарти оптималното тегло за 165 см жена е 60-63 кг, че някъде и до 65 го дават. И те са създадени в следвоенните години и скоро след това, когато за масово затлъстяване не са били чували дори... - така че не ми излизай с тая реплика, моля Grinning

# 358
  • където ми харесва
А освен от тези, които ти си написала, зависи от тип костна система, телосложение и структура, която в най-масовия случай е генетично заложена.
Извинявай, ама една гъркиня и 40 кила да е, и да се скъсва от спорт и да не хапва мусака, дългокрака и тънкодупа няма да стане.

И сигурно ще си изненадана да разбереш, че точно според тия стандарти оптималното тегло за 165 см жена е 60-63 кг, че някъде и до 65 го дават. И те са създадени в следвоенните години и скоро след това, когато за масово затлъстяване не са били чували дори... - така че не ми излизай с тая реплика, моля Grinning
Аз за това написах точно това съотношение по-назад.
Между другото, това че хората по природа са слаби, никой не може да го докаже със сигурност Grinning

Например,
Скрит текст:
тази не е родена в този вариант, а е станала такава, след наложения стереотип, че е била дебела преди това.
Скрит текст:
Тази, която е пухкава, за мен изглежда в пъти по-добре.
И една жена, чийто глас обожавам, но за мое съжаление не е между нас вече, а и на всичкото отгоре, харесва ми как изглежда от дясно, но не и от ляво
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 17:22 от Adellle

# 359
Параход,
не знам, с каква реплика да не ти излизам, моля, но някъде да съм казала, че 165 см жена трябва да тежи 50 кг  newsm78
Не можеш да ме убедиш, че няма значение, какво формира килограмите - кости и мускули или мазнини  Stop

Адел, разбира се, първата, която си показала е много слаба. Последната също. И двете се резултат на доста обилно количество наркотици, а не на диети  Wink
Но тази по средата за мен е дебела.

Общи условия

Активация на акаунт