Лемили срещу Барби

• 23 116
  • 447
  •   1
Отговори
# 60
 Flutter Да, да, и естествено русата ми коса ....

# 61
А защо едно дете трябва да се прехласва по кукла и да иска да прилича на нея?
Или защото мама се прехласва по нещо и съответно проектира тези си мераци и желания и върху децата и куклите?

Касита, интересно, ако децата ти не са с перфектните мерки и не изглеждат идеално според твоите разбирания след време, какво ще направиш?

# 62
  • Куциндрел
Барби, Леми и т.н. са просто кукли. По-добре е детето да се възпитава да не прилича на куклите си, пък нека си харесва какъвто иска вид от тях.

# 63
Барби изобщо не е кукла, създадена за деца и развила се според техните кукленски предпочитанията, и сигурно затова толкова тревожи възрастните. Дори и да не знаем историята й, разпознаваме в нея характера на златотърсачка. Laughing За по-подробно запознаване с приказката: Bild Lilli.

# 64
BirdsFlu, борбата с наднорменото тегло в западните общества е на път да се загуби.
Въпросът е дали да възпитаме идните поколения в нови идеали от типа на 185, с мерки 100 на 110 на 130 или да ги мъчим, водейки ги до хранителни разстройства с кукли от типа на Барби?

Касита, да се обвиняват Барби и фотомоделите от списанията за хранителните разстройства е твърде повърхностно, и не очаквах да го прочета точно от теб  Crossing Arms

Всъщност, Барби и фотомоделите реално влияят на съзнанието на младите момичета. От няколко месеца дъщеря ми чете поредицата  "the uglies", " the pretties", и т. Н.  По английски език и литература. (Книгите са много добри за подрастващи момичета, между другото). Детето прави проучвания, пише есета за красотата (външна и вътрешна), за себеоценката, за връзката между външен вид и самочувствие. Прочетохме доста по въпроса - сериозни проучвания показват, че в тази възраст децата/млади момичета/млади жени са силно впечатлителни и се влияят безкрайно много от образите, които им се натрапват. Напълно реална е връзката и с хранителните разстройства.

Искам да ви покажа ето това видео, от вчера е в ютюб, но е от преди седмица записа.

http://youtu.be/ZPCkfARH2eE

# 65
  • София
Тази нова кукла не ми харесва, а съм сигурна, че и дъщеря ми не би я харесала - много трътлеста, късокрака и с дебел задник. Предпочитам Барби пред нея. Всъщност високата, руса и стройна жена винаги ми е за предпочитане.  Mr. Green

А защо едно дете трябва да се прехласва по кукла и да иска да прилича на нея?
И аз това бих попитала.  Peace

# 66

Касита, интересно, ако децата ти не са с перфектните мерки и не изглеждат идеално според твоите разбирания след време, какво ще направиш?

Вярвай, не искаш да разбираш.

Ако Барби промива мозъка на момичето и му наслагва образи на нереални красавици, то същото правят и приказките. Не напразно започнах участието си в темата със споменаването на някои емблематични за приказния свят дами, които не учат на нищо добро децата, ако се направи по-задълбочен анализ на участието им в приказките им.

Не желая децата ми да мислят, че света е съставен от руси филии с дълги крайници, но и не желая да виждат нормално в телосложението на Станка Златева. Това за моите деца. За вашите отговаряте вие.

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 14:31 от Касита

# 67
  • Насред хаоса
Чудя се кога толкова се извратиха представите и критериите за хубаво и здраво тяло до степен напълно нормално телосложение да се смята за трътлесто и дебело.
Куклата си е кукла - играчка. Бих купила и другата освен Барби, ако малката я поиска. Но не ми се струва правилно една кукла, независимо дали е барби или друга, да определя критериите, които децата си изграждат по отношение на своя и на останалите хора външен вид.

# 68
  • София
Но не ми се струва правилно една кукла, независимо дали е барби или друга, да определя критериите, които децата си изграждат по отношение на своя и на останалите хора външен вид.
Кой е казал, че куклата определя някакви критерии?
Любимата ми играчка като малка беше една кукла-негърче. И?  Mr. Green Аааа, сега зацепвам - възпитала ме е в расова толерантност.

# 69
Чудя се кога толкова се извратиха представите и критериите за хубаво и здраво тяло до степен напълно нормално телосложение да се смята за трътлесто и дебело.... Но не ми се струва правилно една кукла, независимо дали е барби или друга, да определя критериите, които децата си изграждат по отношение на своя и на останалите хора външен вид.
Децата? Ти виж на възрастните критериите колко са извратени и Барби-генерирани!
Повръща ми се, честно (и не от булимия, слава богу).

# 70
Aми човешкото око се възпитава от това, което го заобикаля. Но както обикновено тук се отхвърлят съвсем общоприети, доказани и популярни схващания.

Достатъчно е да се появят няколко звезди с обръснати глави и това, което довчера е щяло да те причисли към да кажем въшливите или възпитаниците на ТВУ вече е суперкуул, модно, красиво и т.н.

Подобно е и положението с куклите негърчета, нарисуваните дечица по книжките, сниманите модели на кориците и т.н. Унификацията е налице, и съответно си има и контрамерки- нарочно следене дали има разнообразие и налагане на правила.

# 71
  • Насред хаоса
Тонка, играчките със сигурност имат роля в изграждането на представите на децата. Днес при тая агресивна реклама и налагани отвсякъде мерки, теглилки и стандарти дори чрез куклите много лесно може да се поддаде човек на внушенията, които се натрапват, особено ако е дете.

# 72
Нито Барби, нито Лемили, а Enchanted Doll

Скрит текст:

Може би възприятията ми са изкривени от това, че в моето детство имаше Барбита  Laughing, но намирам тези кукли за красиви, за разлика от Барби и Лемили.

А относно културата на "кухо", тя се предава по, хм, семеен път, не кукленски.

# 73
Но не ми се струва правилно една кукла, независимо дали е барби или друга, да определя критериите, които децата си изграждат по отношение на своя и на останалите хора външен вид.
Много добре казано!

И определено не искам детето ми да си мечтае да е като Барби. Ако това се случи, ще се призная за напълно провален родител спрямо целите, които лично аз имам.

Касита, не може да си близо до пропорциите на Барби. Бас държа, че главата ти е два пъти по-малка, отколкото трябва, за да сте пропорционално аналогични Simple Smile

# 74
  • София
La Sombra, не се притеснявам, защото дъщеря ми има както Барбита, така и негърчета, дебели бебета, хубави тъмнокоси принцеси, както и една супер грозна скандинавска принцеса, която обаче според детето ми е изключително красива, на което си умирам от смях. Тоест лично аз не смятам, че има от какво да се безпокоя на този етап.
И все пак въпросната нова кукла не ми допада визуално.  Peace

Аз никога не съм се идентифицирала с куклите си.
Децата най-много се впечатляват от филмови герои и съответно биха искали да са като тях.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт