Лемили срещу Барби

• 23 604
  • 447
  •   1
Отговори
# 135
Аз харесвам "нормалните" кукли от малка. Едно време нашите нямаха възможност и не са ми купували много хубави кукли, но си спомням, че в детската градина имаше кукли, които бяха такива, каквото е и нашето африканче сега. Но бели, с дълги коси - и руси, и кафяви. Сред всички играчки /конструктори, докторски неща, книжки/, тези кукли ми бяха любими и не винаги се докопвах да си играя с тях, че всички момиченца ги искаха и когато се случеше, бях много щастлив. Имахме самон за красота с изхабени дезодоранти от майките ни и т.н. Най-мъчно ми беше когато някоя кукла идеше на фризьор, защото после косата и не порастваше, уви. Обичах с часове да реша. Мигаха, имаха истински мигли.
От тогава още обичам тези кукли.
Братовчедка ми от Либия си бяха донесли кукла почти с ръст на възрастен. Стоеше им на спалнята за красота  Laughing Хем ме респектираше, хем ме плашеше. Огромна. А Барби - малка.
Аз съм среднист.

Аз продължавам да твърдя, че куклата не е виновна. Добре, де, може да има съвсем малко вина. Както и твърдя, че не е странно децата да искат да приличат на каквото и да е докато са деца, дори и на храстчета.

# 136
На мен най-любими са ми били куклите бебета, просто защото най-нормално е да си играеш, че си майка на куклата. Барбитата дойдоха, когато вече излизах от възрастта за кукли. Най-много се вбесявах, че не може да стои права. Ако Лемили може, веднага я признавам за по-добрата кукла.

# 137

А куклите бебета, повечето са някакви много странни, а онези, дето струват майка си и баща си и акат, пикат и повръщат са направо грозни.

# 138
  • Насред хаоса

а онези, дето струват майка си и баща си и акат, пикат и повръщат са направо грозни.

А как реват!  Sick Дребната ми извади душата за такова чудо преди няколко години, за да установи после, че това бебетата били голяма досада и да забрави за него.
Не разбирам обаче защо се реагира на лемилито, сякаш налага стандарт И.Ф.

# 139
  • в рока
Лемилито не е тлъста в никакъв случай.Но не ми прилича много на 19 -годишна.

Четно казано никога не съм обичала твърде куклите.Играех си с други играчки,или четях.И сега нямам много наблюдения ,защото имам син.

Обаче проблема със затлъстяването в световен мащаб е огромен(което в никакъв случай не означава,че подценявам и проблема с анорексията).

У децата в най-ранна детска възраст трябва да се възпитава естетичното.А това е обвързано малко или много със субективните виждания и възприятия.

# 140
Изчетох 10 страници и за пореден път ме разбихте!  Crazy За Бога, кое дете мечтае да прилича на кукла?!? Да притежава - да, да си играе с - да, но да прилича, айде моля ви се!  Crazy
Като малки искахме да приличаме на героините от филмите, на певиците, но никога на куклите.
 hahaha  Голяма част от вас са забравили, че са били деца!
Моля, не се взимайте толкова на сериозно и не се правете на пишман психолози!  Wink

Барби няма да "умре", защото е идеалната куклаLaughing

Харесвам световната серия на Барби. Красиви са.

Междудругото в България почти не се продава оригинална Барби на Мател. Всички са китайки. 

# 141
  • София
Изчетох 10 страници и за пореден път ме разбихте!  Crazy За Бога, кое дете мечтае да прилича на кукла?!? Да притежава - да, да си играе с - да, но да прилича, айде моля ви се!  Crazy
Като малки искахме да приличаме на героините от филмите, на певиците, но никога на куклите.
 hahaha  Голяма част от вас са забравили, че са били деца!  
И аз това писах по-назад.
Децата искат да приличат на филмови герои, не на някакви пластмасарки.
Аз като малка стигах почти до бой с други съседски момиченца заради ролята на Джена от Седморката на Блейк.  Mr. Green

Някои тук вдигат много шум за нищо.

# 142
Разбира се, че не искат, как ще искат? Затова съвсем наскоро светът се изненада от новината, че жена иска да оглупее, за да заприлича съвсем на Барби (brainless like Barbie в гугъл и веднага ще я видите), като до момента е дала доста пари да се докара и на външност като куклата. Също така съвети в стъпки как да заприличаме на Барби се носят из нета, не че някой иска да прилича на Барби, само за всеки случай са там.
Ето и нещо интересно по въпроса дали Барби кара момичетата да мислят, че са дебели:
http://www.divinecaroline.com/life-etc/momhood/negative-effects- … long-term-results. Според изследването точно малките, които са играли с Барби, след години имат нереалистична представа за това как би трябвало да изглежда женското тяло.

# 143
E, то има и хора, които искат да приличат на котки и си правят дори пластични операции. Други искат да приличат на вампири и си пилят зъбите, трети си имплантират рога и т.н....
Това че има луди, не означава, че куклите, котките, вампирите и дявола (  Crazy ) са виновни!

# 144
Общественият идеал в момента, и особено медийния идеал, няма нищо общо с нормалното и това се отразява в доста сериозния брой разнообразни хранителни и други разстройства, като почват вече от ранна тийнейджърска възраст, деца на по 12-13 с анорексия и булимия не са рядкост.

Ясно е, че една нормално сложена или дебела кукла няма да замени ролята на родителя в обяснението кое е "нормално", но и да се насърчават неестествени пропорции и изкривена представа за красиво и "правилно" лично за мен е неприемливо.
Затова мисля, че една нормално изглеждаща кукла би насърчила правилно възприемане на нормалното тяло. Като норма, а не като изключение.

Аз пуснах едно видео някъде към пета страница, но гледам, никой не се впечатли. Жалко.  Sad Мисля, че ти ще го оцениш (според това, което прочетох от теб в тази тема). 

# 145
Аз не си спомням като малка да съм искала да приличам на Барби, въпреки че имах такива кукли и играех редовно с тях. Просто не можех да се идентифицирам с нея, тъй като не съм руса и синеока и така или иначе никога не бих могла да изглеждам като нея. Аз и по принцип не харесвам руси жени, предполагам именно поради факта, че никога не съм можела да се отъждествя с тях.
Затова пък имах комплекси за фигурата си и на 12 години се разболях от анорексия, та си ходих като тапициран скелет чак до 15-16та ми година. Не съм била дебела, бях просто нормално, бузесто (поради ген) дете, но тооолкова исках да приличам на красивите каки по списанията и телевизията, даже си спомням как си гълтах корема пред огледалото и си мислех колко ли би било прекрасно да съм слаба и красива като актрисите и манекенките. Майка ми по природа има слаба фигура, даже като млада беше направо кльощава, но моята структура не прилича на нейната. На всичкото отгоре майка ми, баща ми, дядо ми са лекари, но въпреки това не можаха да предотвратят болестта ми. И храна съм изхвърляла тайно през прозореца, майка ми се беше видяла в чудо. Спомням си, като бях към 10-годишна, майка ми как се възмущаваше от момичета, които умишлено гладуват, и се чудеше как е възможно толкова да са им изкривени представите за красотата и света. Е, впоследствие й се наложи да разбере. Не искам да пиша романи и да разказвам автобиографията си, просто казвам, че никой не е застрахован и на всекиго може да се случи, дори на майки-орлици с тънки като фиданки фигури. Проблемът си е сериозен, радвам се, че все пак можах да се измъкна от порочния кръг, в който те затваря тази толкова ужасна болест.

# 146
Това че има луди, не означава, че куклите, котките, вампирите и дявола (  Crazy ) са виновни!

Само че ти и някои други в темата твърдите, че нямало как едно момиче да поиска да прилича на кукла, а това не е така и кратка справка в гугъл го показва. Извън нета, аз самата познавам момиченца, които искат да приличат на барбита и се притесняват, че са дебели, но вашите деца никога няма да пазят диети, това е 100 % сигурно. Не че Барби е виновна с нещо, просто цялата индустрия за разкрасяване втълпява на жената, че грозна или поне не достатъчно красива. Барби само леко подпомага желанието на момичетата да се разболеят от слабоча. Още на 13 почват с диетите, вашите не, разбира се, тези неща само на другите се случват.

# 147
  • София

С удоволствие разгледах сайта   bouquet

# 148
На мен Барби по ми харесва, но бих купила и другата кукла. Не смятам, че децата се обременяват от вида на куклите си. Купувам на дъщеря си всякакви кукли стига да ми харесат.

# 149
  • София
Още на 13 почват с диетите, вашите не, разбира се, тези неща само на другите се случват.
Някои и по-рано трябва да започват, като ги гледам какви огромни задници и баджаци размятат половината тинейджърки.  Peace Явно не са си играли с барбита, когато е трябвало.

Общи условия

Активация на акаунт