Лемили срещу Барби

• 23 543
  • 447
  •   1
Отговори
# 240
Не знам какво да им давате, затова съм пуснала темата, да видя има ли Лемили шанс.

# 241
  • София
Аз искам да знам какво се разбира под "по-нагласени момиченца".

# 242
Аз искам да знам какво се разбира под "по-нагласени момиченца".

Всички по-спретнати момиченца в сравнение с онова с петната, от предната страница  Mr. Green

# 243
Не знам, аз специално никъде не съм споменавала за нагласени момиченца, а за нагласени какички. Ако не е ясно, ще обясня какво имам предвид, виждам, че и доста по-елемнтарни неща трябва да се разясняват в темата.

# 244
изглеждат що-годе нормално. Сестрата на Лило от Лило и Стич е една от тях.

Thinking нормално за тежкоатлетка, може би...

Не е тежкоатлетка напротив хавайките изглеждат точно така. Това си е типично за тях - ниски и с големи бедра, но якички с плоски коремчета и дълги коси. Не смятам че са грозни, просто текосложението на жените във всяка държава е различно.

За това и не харесвам куклата Лемили. Написах го и в предишен коментар - това са мерките на 19 год АМЕРИКАНКА. Точно така изглеждат и за това на нас ни идва трътлеста, не мисля че в България и повечето държави в Европа тинейджърките изглеждат така. Не казвам, че в Европа нямаме проблеми със затлъстяването (или анорексията), но в Америка проблемът е в пъти по-голям и затова го правят и на такъв голям проблем.

# 245
Аз ако съм дете, няма да искам да си играя с Лемито.

# 246
За да не се компенсират американците, най-добре да се ревизират всички форми на изкуството,
които представят стройни и атлетични тела

http://res.mindbodygreen.com/img/ftr/mcdonalds-before-after-david-600.jpg

# 247
Естествено, че и Барби влияе върху изграждането на извратени представи за женското тяло. Както и манекенките, и цялата индустрия. И върху мен включително - много харесвам изключително слабите и ефирни тела. Поради което въпреки малкото си килограми и липсата на проблеми с теглото, никога не съм се смятала за толкова слаба, колкото би ми се искало (всъщност, ако въобще е възможно да постигна идеала си, подозирам, че скоро след това ще обитавам някой друг свят).
Според мен проблемът не е само в това, че като видиш Барби, ще поискаш да си като не я и ще гладуваш. Може и да не почнеш да гладуваш, но ще си неудовлетворен, нещастен, ще си носиш усещането за несъвършенство. Може дори да почнеш да се тъпчеш допълнително в отчаянието си, виждайки, че идеалът е недостижим така или иначе.
Барби тялото, както и манекенското тяло не са здрави и нормални женски тела. Факт. И тук въобще не коментираме свръхтеглото и затлъстяването - те са друга бира.
П.П. Лемилито също не ми харесва особено.

# 248
  • София
Показаната статуя е с нормални пропорции.
Като Барби можеш да се докараш, ако си извадиш няколко ребра и си удължиш краката.

А Давид поне е с малка пишка, де не се депресират мъжете. Mr. Green

# 249
Deska90, много хубаво обяснение, а как се оценява сестрата на Лило от идеалната съфорумка, само покзва, че не се възриема нормално нормалното, тъй като се отклонява от наложеното на красиво. Отделно съм сигурна, че някои от най-критичните към Лемили и себе си не одобряват напълно - я дебело дупе, я къс крак, а грозна муцуна.
Има различни тела и кострукции, които не са грозни, само защото не са тънки и издължени, просто хората такива се раждат и е добре да се харесват именно такива, здравословно е. Затова е добра идея да има разнообразие и от кукли, които освен по цвета на косата, се различават и по форма, за да свикнат децата, че е нормално хората да изглеждат различни. Ако Барби повлиява на бъдещата жена в отношението й към собственото й тяло, както сочи изследванието, към което дадох линк, тогава една Лемили, редом до Барби може да уравновеси нещата. Отделно няма как сега да кажете "ако бях дете, нямаше да играя с нея", защото отдавна вече не мислите като деца.
пп: не знам защо продължавате да давате остоумни примерчета с наднормени карикатури. Мисля, че е пределно ясно, че чрез една средностатистическа кукла, не се насърчава затлъстяването. Даже и за целутеста я обявихте, което не вече знам как да коментирам, освен че целулитът вече е и в мозъка.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 11:57 от Янечек

# 250
  • София
изглеждат що-годе нормално. Сестрата на Лило от Лило и Стич е една от тях.

Thinking нормално за тежкоатлетка, може би...

Не е тежкоатлетка напротив хавайките изглеждат точно така. Това си е типично за тях - ниски и с големи бедра, но якички с плоски коремчета и дълги коси. Не смятам че са грозни, просто текосложението на жените във всяка държава е различно.

За това и не харесвам куклата Лемили. Написах го и в предишен коментар - това са мерките на 19 год АМЕРИКАНКА. Точно така изглеждат и за това на нас ни идва трътлеста, не мисля че в България и повечето държави в Европа тинейджърките изглеждат така. Не казвам, че в Европа нямаме проблеми със затлъстяването (или анорексията), но в Америка проблемът е в пъти по-голям и затова го правят и на такъв голям проблем.

при сестрата на Лило е яко пресилено обаче, на снимките преобладават един все пак по-стройни и приятни на вид девойки.

# 251
Не прочетох назад.
На мен много ми хареса тази Лемили. Струва ми се доста по-удачно малките момиченца да играят с кукли с по-нормален вид, а не непременно принцеси и свръхкрасавици, облечени с ежедневни дрехи, а не с бални рокли.
Лемили по физиономия никак не е зле. Красива е и тя. Просто тялото й е малко по-пропорционално и по-близко до реалното.

Аз лично бих купила на дъщерите ми и съм сигурна, че много ще я харесат!

# 252
На мойта щерка пък й подариха едно барби преди година и тя въобще не го поглеждаше. Ама хич. Сега й подариха второ барби, с което се спуква да си играе. Първото барби продължава да е в немилост. Зачудих се аз защо така, тъй като и двете барбита ми изглеждат абсолютно еднакви. Знаете ли каква е причината? Второто барби е синеоко, а първото - с кафяви очи.  Tired Rolling Eyes Според щерката принцесите освен руси трябва да са и синеоки.

# 253
Не знам какво да им давате, затова съм пуснала темата, да видя има ли Лемили шанс.

Има, разбира се, но ако кажем, че Лемили е събирателен образ на много играчки, още преди да се е пръкнала.
Стана ясно, че децата си играят с всякакви играчки. Ако искаш да добиеш по-добра представа, направи изследване сред приятелчетата на детето ти, на РД ако сте поканени, купи Лемили и виж.  Wink

# 254
На мойта щерка пък й подариха едно барби преди година и тя въобще не го поглеждаше. Ама хич. Сега й подариха второ барби, с което се спуква да си играе. Първото барби продължава да е в немилост. Зачудих се аз защо така, тъй като и двете барбита ми изглеждат абсолютно еднакви. Знаете ли каква е причината? Второто барби е синеоко, а първото - с кафяви очи.  Tired Rolling Eyes Според щерката принцесите освен руси трябва да са и синеоки.

Барби обаче не е виновна! Иди и оскуби Пепеляшка и Спящата!
Добре че е Снежанка да брани нас, тъмнокосите!  #Cussing out

П.П. Намерих доста по-скопосани снимки на Ламелито и Барби:
http://www.babble.com/beauty/what-would-barbie-look-like-in-real … -lamm/image-3039/

Коя ви харесва повече?

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 12:11 от Касита

Общи условия

Активация на акаунт