Лемили срещу Барби

• 23 533
  • 447
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Барби обаче не е виновна! Иди и оскуби Пепеляшка и Спящата!
Добре че е Снежанка да брани нас, тъмнокосите!  #Cussing out

В приказките не помня да се споменава, че Пепеляшка и Спящата са с руса коса, това е интерпретация на художниците. Или пък Елиза от Дивите лебеди - никъде не се казва, че е руса. Също ми е правило впечатление в старите книжки, че лошата и грозна дъщеря винаги е с кафява коса, а добрата и красивата е с руса. А в българските народни е още по-засилено - лошата направо си е циганка. Там обаче всички картинки са еднакво грозни, така че не можеш лесно да различиш неродената мома от циганката.

Май лингвистите твърдят, че това било архетипно
 добро-лошо
 бяло-черно
 ден-нощ.

# 271
  • Пловдив
Лемилито ми хареса на пръв поглед в началото на темата.
Сега обаче от тази снимка да питам: Защо ръката от рамото до лакътя е по тънка от частта от лакътя до китката, а китката е дебела, колкото лакътя? При мен не е такова положението с ръцете и започвам да се усещам изрод, че китката ми е по-тънка от лакътя.
Май в Лемилито има бая не изпипани неща.
Барби е нормално да не е изпипама все пак е измислена, за да удовлетвори нечии идеалистични фантазии. Но Лемилито с претенциите си за реализъм трябва да е изпипана в пропорции.

# 272
  • До хладилника, който обичам

Коя ви харесва повече?

Лемили повече ми допада. По-нормална ми е.

# 273
  • София
Аз съм за избор. Да си продават всякакви кукли. Кеф ти тежкоатлетка, кеф ти манекенка, кеф ти тъмнокожа, кеф ти кифла, кеф ти чудовище, принцеса и т.н.

# 274
Мисля, че принцесите на дисни са повече от разнообразни, не само руси и синеоки.

Скрит текст:

И колкото и да го обсъждаме, децата налагат пазара - ако си избират Барби, каквато и друга кукла да се опитват да наложат няма да има шанс. Wink

# 275
Лемили има малко праисторически черти, не ви ли се струва?

# 276
Едно от нещата, които харесвам по БНТ е, че имат и по-възрастни журналистки на екран. Вярно, на канала като цяло силно му куца естетиката, но поне не оставя впечатление, че телевизията е само за младички нацъкани, натокани какички.
Забелязвам, че и по другите две по-големи почва полека да пробива тоя тренд.
После цъквам на произволен малък канал и се стряскам от вида на момиченца на гимназиална възраст, които са с дрехи с номер по-малки, но пък къси и силно деколтирани, с вечерен грим.
Съобщението, което предава медийния образ е много важно, мисля аз.

Принцесите на Дисни са нереално слаби, с тънък кръст, миниатюрни крачка и прочее.
Пазарът се диктува от рекламата, не от децата.
Затова и децата, които гледат канали с много реклами на играчки, по празниците стопяват лагерите на родителите си с искания за глупави играчки - гледат и искат.
А рекламата се поръчва с много пари. Тоест, в крайна сметка пазарът се диктува от монополистите в бранша (хоп, открих топлата вода).

# 277
Eто ги принцесите в истинския живот:
http://www.sadanduseless.com/2012/02/disney-princesses-in-real-life/
Рапунцел е яко депресираща.
пп: Ако трябва да съм честна Лемили ми харесва много повече, но не знам ако бях дете, коя щях да си избера. Барби прилича на извънземно с цици. Талията от 85 см и мен ме озадачи.

# 278
Именно, децата не диктуват правилата - всички сме подвластни на модата, а тя се налага с помощта на социални психолози, маркетинголози и много други специалисти.
Талия 85 наистина е много. В Родилно преди самото раждане бях с талия 90. Не знам на каква височина би изглеждала нормално.

# 279
Между другото в България преди две години някъде имаше представление - Дисни на лед. Спектакълът беше много готин. Впечатляващо. Божествено  Blush Малката беше възхитена, за мен да не говорим.
Всички принцеси бяха с повече от нормално телосложение, а за принцовете дума няма да отварям...../следва покашляне/. Предполагам бяха професионални фигуристи.

# 280
Мисля, че принцесите на дисни са повече от разнообразни, не само руси и синеоки.

Скрит текст:

Имат един недостатък - всички са красиви и с тънки талии!  Mr. Green Не разбра ли, че трябва да има дебелани за да не се комплексират американчетата?  Wink

# 281
Как го измислихте това, че пазарът го диктували децата?! Много от играчките са такива, че дори не може да се играе с тях на нищо, но децата искат да ги имат, защото са гледали филмчета и реклами с въпросните герои или марки.
Рекламите и "всички деца имат такава играчка" са много силен натиск и детето Х да я поиска, дори и да не би му хрумнало без страничен натиск.

# 282

Принцесите на Дисни са нереално слаби, с тънък кръст, миниатюрни крачка и прочее.
Пазарът се диктува от рекламата, не от децата.
Затова и децата, които гледат канали с много реклами на играчки, по празниците стопяват лагерите на родителите си с искания за глупави играчки - гледат и искат.

Извинявам се, но не съм пък съгласна, че принцесите са нереално слаби. Слаби са и толкова. Дайде пък да направим дебела принцеса, да подкрепим американците в тяхното затлъстяване, да не се комплексират горките. Да направят трътлеста принцеса и да видим медиите как ще гръмнат тогава.

Да реално нещата са такива --> http://www.nonsolokawaii.com/wp-content/uploads/2009/06/goldstein07.jpg

но това означава ли, че трябва да подкрепяме този образ?

# 283
Имат един недостатък - всички са красиви и с тънки талии!  Mr. Green Не разбра ли, че трябва да има дебелани за да не се комплексират американчетата?  Wink
Защо, на нереалните телесни пропорции контрапункта е "дебелани", вместо "нормални" ли?

# 284

Скрит текст:

Имат един недостатък - всички са красиви и с тънки талии!  Mr. Green Не разбра ли, че трябва да има дебелани за да не се комплексират американчетата?  Wink

В момента в който се появи дебела принцеса, това означава, че приемаме затлъстяването за нещо нормално. И това вече, няма да е нормално

Общи условия

Активация на акаунт