НОИ -в Пловдив -под всякаква критика

• 1 648
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте на всички потърпевши и кандидат такива от НОИ-ГР Пловдив. През 2012г. имах закъснение на изплащане на болничан от 40 дни ,сега през 2014г. уж са въвели нови нормативни документи с цел да несе забавя изплащането на болнични ,но уви ето днес 06.03.2014г нямам още изплатен болничен даже за м .януари и пак по тяхна вина .Обяснението ,че техните лекари са стопирали болничния за проверка  и то два пъти и резултата от проверката -одобрен болничен .Това го разбирам след като лично отидох до 109 стая за да провера какво става...Не съм уведобена за просрочието нито писмено нито по телефона ,но се оказа ,че са ми пуснали писмо -уведомление още на 27.02.2014 г ,КОЕТО  ДНЕС 06.03.2014 Г ОЩЕ НЕ СЪМ ГО ПОЛУЧИЛА ,СЯКАШ ОТ ЛОНДОН СА ГО ИЗПРАТИЛИ.Късно следобяд след като се прибрах в къщи получих обаждане ,че на 11.02 2014 –вторник ще ми бъдат преведени парите за което се съмнявам ,но пак ще пиша.Просто бурокращината в администрацията ни клони към безизходица на нормалните хора като мен ,бременна в 4 месец да ходя да се оправям по разни институции, ами до 9 месец какво ли ще е??

# 1
  • Пловдив
НОИ не стопират болнични за проверка щото така им е кефнало.Има си причина.Защо не пишеш каква е тя?

От няколко години системата е изключително експедитивна.Най-често забавянията идват от работодателите или от грешно написан болничен,или такъв без всички реквизити.Разбира се има случаи,когато НОИ дава за проверка болничен или го праща на ТЕЛК и тогава има забавяне.Но са такива правилата на играта.

# 2
potrebitel 13, доста груб пост с/у НОИ без да напишеш каква е причината за обжалване на болничния. Те не са решили просто така да извършат това действие. Болничния е бил издаден в нарушение на наредбите, за което служителите на НОИ нямат вина.
Писмото не е получено по вина на куриерската служба или по твоя лична ако не си го потърсила след известието от куриерите, а не по вина на НОИ. НОИ нямат служители, които лично да разнасят пощата.
Хубаво е да се изпишат всички факти, когато се изсипват толкова обвинения. Знам, че много хора ще скочат срещу ми, че ги защитавам, но смятам, че трябва да се изпишат всички факти.

# 3
За съжаление и ние сме потърпевши от НОИ-гр Пловдив ,те просто нямат навика да си взаимодействуват с други институции имам в предвид-нашите работодатели и техния адм.персонал-Лич.състав,ТРЗ и т.нНалагало ми се е  след оперативна .интервенция да колерирам от НОИ до ТРЗ и обратно за да си получа превода ,тъй като някоя от служителките не си беше свършила работата...Да не говорим ,че си искарах ПИК от НОИ, но там не може да се намери никаква информация от момента на подаване на справките се появява надис-"В МОМЕНТА СЕ ОБРАБОТВА " в графите на сумите и статус на документа  и така в продължение на 17 дни .Така,че служителите там не могат да претендират ,че адекватно изпълняват служебните си задължения .Съжалявам ако има засегнати от тук присъстващите ,но говоря с проверени и изпитани на гърба ми факти...

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 08:36 от POTREBITEL13

# 4
  • Ямбол
Каква е разликата между potrebitel 13 и POTREBITEL13?

# 5

Може би са астрални близнаци, живеещи в паралелни реалности?  Thinking

# 6
За съжаление и ние сме потърпевши от НОИ-гр Пловдив ,те просто нямат навика да си взаимодействуват с други институции имам в предвид-нашите работодатели и техния адм.персонал-Лич.състав,ТРЗ и т.нНалагало ми се е  след оперативна .интервенция да колерирам от НОИ до ТРЗ и обратно за да си получа превода ,тъй като някоя от служителките не си беше свършила работата...Да не говорим ,че си искарах ПИК от НОИ, но там не може да се намери никаква информация от момента на подаване на справките се появява надис-"В МОМЕНТА СЕ ОБРАБОТВА " в графите на сумите и статус на документа  и така в продължение на 17 дни .Така,че служителите там не могат да претендират ,че адекватно изпълняват служебните си задължения .Съжалявам ако има засегнати от тук присъстващите ,но говоря с проверени и изпитани на гърба ми факти...
Не става въпрос дали някой е засегнат, а за това, че не се излагат всички факти. Сигурна ли сте, че Вашето ТРЗ си е свършило работата своевременно или именно неговата некомпетентност не е довела до забавяне на плащането?

Май няма такава  Laughing

# 7
  • Ямбол
Как да вярвам на някого, който има двоен профил тук и си отговаря сам в поставената тема?

# 8
  • Пловдив

Абсолютно никаква  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт