Перилни препарати и омекотители - 20

• 72 700
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Peace
Омо-то наистина има доста силна миризма и какъвто омекотител да сложа,дрехите си миришат на праха,но не ме дразни,свикнах вече Wink

# 226
Peace
Омо-то наистина има доста силна миризма и какъвто омекотител да сложа,дрехите си миришат на праха,но не ме дразни,свикнах вече Wink
Мен ме радва,макар и силна да е

# 227
Здравейте, не е много по темата, ама тук влизат хора, които разбират..та да попитам. На тубите с кремове, или паста за зъби или каквото и да е там козметично в горната част, където е срока на годност има едни плътни черти, черна, червена, зелена или синя. Та вярно ли е, че цветът на тези черти означавал съдържанието на химии в даденият прдукт, т.е. черната означавала много химия, зелената не...да не ставам смешна, ако наистина някой знае, нека сподели за какво служат тези черти в обозначението.

# 228
  • Казанлък of all places
Не, не е вярно.
Това са маркировки, използвани в производството на опаковката и се поставят като обозначение къде машината да извърши залепянето и маркирането на партидата или датата на производство. На английски се наричат 'eye marks', не съм сигурна какво е възприето като терминология на български. Целта им е да бъдат разпознати от сензорите на съвременните високотехнологични опаковъчни машини и нямат нищо общо с химичния състав на опакования продукт.

# 229
Момичета, България отново имаме и перилен препарат Деро. Засега има само два вида/аромата капсули - „лавандула и жасмин” и „пет омайни растения”. Цената е 9.99 лв. за 20 броя/пранета. Ще ви пусна снимка по-късно.

# 230
Вярно, че имаше такова чудо, наречено Деро.

# 231
  • София, Младост
И аз го загледах това Деро във Фантастико. То не беше ли нисък клас  newsm78 или се бъркам нещо.
Guess Who, какво ти е мнението за английски Surf, ако ти е попадал? Мисля, че е по-нисък клас от тамошния Persil, но до сега не съм пробвала. Очаквам тия дни доставка от UK, а сега мога да се пробвам да пусна снимки на това, което съм поръчала. 
Ето: http://www.mysupermarket.co.uk/asda-compare-prices/laundry/surf_ … washes_875ml.html

Състав: 5-15% Anionic Surfactants, Non-Ionic Surfactants,<5% Soap, Perfume, Polycarboxylates, Butylphenyl Methylpropional, Optical Brighteners, Limonene, Linalool, Enzymes, Geraniol, Benzyl Salicylate, Benzisothiazolinone

и това: http://www.persil.co.uk/laundry-products/colour-care-tablets/
Състав: Persil Biological Tablets contain: 5-15%: Zeolite, Anionic Surfactants,<5%: Non-Ionic Surfactants, Polycarboxylates, Perfume, Phosphonates, Enzymes

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 15:12 от viliandar

# 232
Румънския Dero и английския Surf реално са един същ продукт само с различно име. Даже ароматите в Англия и тук са почти еднакви. Юниливър се опитаха в Румъния да преименуват Деро на Сърф, но се отказаха, защото Деро е суперпопулярна марка там.
Това е перилен препарат от ниския клас. Честно казано, въпреки че е нисък клас, от Сърф съм по-доволна като изпиране, отколкото от конкурента му Bold (на Procter & Gamble). И ароматите повече ми допадат от тези на Болд - на Сърф са по-свежи и леки, а у Болд все има нещо тежко и сладникаво.

viliandar, за Сърф ти написах, а от таблетките за цветно на Персил - точно тези, които си показала - не бях особено доволна. За изпиране - изпираха, за аромат - миришеха, но ми оставяха бели следи върху по-тъмните дрехи. Те са нов вид. Поставят се в чекмеджето, а старите, ако си спомняте, идваха с една мрежичка и се слагаха в барабана.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 15:21 от Guess Who

# 233
  • София, Младост
И аз с такова впечатление бях останала, но този го поръчах ей така за лятото да препирам ежедневните по веднъж обличани ризки. Все си мисля, че за това ще става  Laughing
На децата дрехите от игра ще няма да минат без нещо по-сериозно  ooooh!

# 234
  • София
: Ev_e аз бих ти препоръчала да си вземеш Омо,бялото с него светва,но също няма малки кутии от него,ако не искаш да взимаш голяма опаковка в такъм случай пробвай с Ариел за бяло.
Веднага поправих грешката, че останах без Омо  Peace  Между другото той за бяло ли е, или е по-скоро универсален? Направи ми впечатление един стар пъстър чаршаф, който с времето беше поизбелял - онзи ден го извадих и направо онемях! Цветовете греят! Все едно е нов. Пран е не повече от 1-2 с Омото. Такова чудо не бях виждала. Наистина съм изумена!

А след провала ми със Савекса и Д-р Бекман, резултатът е, че ризата вече е бяла, а не жълтееща, но тя не беше много зле. Сивеещите тениски и кухненските кърпи от баба с жълти петна не са мръднали - все едно не са прани.

Много исках да пробвам Форест за бяло, но не ми се дават 10-11 лв. за пробата. Може да е глупаво, но съм предубедена към българското производство. Самият факт, че не могат да забъркат две партиди една с една еднкави, не говори никак добре. Независимо от хубавата кауза и по-безвредните съставки.  

Ариел за бяло също не открих в близките ми магазини - всички бяха универсални. Ако някой може до пусне снимка на такъв за бяло, да знам за какво да гледам.

# 235
Момичета, от вътрешната страна на капачката на Коколино има ли "обозначение" до къде да се сипва омекотител, или чертата, която аз виждам не е с тази цел там?... Laughing

# 236
Чертата е точно с тази цел. Отбелязва 35 мл.

# 237
Ариел за бяло също не открих в близките ми магазини - всички бяха универсални. Ако някой може до пусне снимка на такъв за бяло, да знам за какво да гледам.

Това е супермаркетски Ариел, за бяло и светло - универсален, т.е. избелва.

# 238
Чертата е точно с тази цел. Отбелязва 35 мл.
Мерси! Злато си! Hug  bouquet

# 239
Това е супермаркетски Ариел, за бяло и светло - универсален, т.е. избелва.

Универсален не значи ли, че е може всичко да се пере с него? Че е безопасен за цветни дрехи? За мен универсален и избелващ са взаимноизключващи се понятия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт