Обидих жестоко майка ми

• 24 135
  • 241
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз също не смятам, че родителя е длъжен да си изучи детето. Sharky*, не каза ли по- рано как си се издържала сама първокурсничка... сега пък твърдиш обратното.
Како Сийке, аз съм останала без майка на 15, а баща ми се пропи веднага след това (почина 13 години след майка ми) и левче не е поюхарчил за образованието ми. Аз обаче за образованието на моите три деца не броя парите Simple Smile

# 61
Аз направих, каквото можах .. няколко пъти, след което тя се ядоса и каза, че ще се обеси, избута ме, взе си чанатата и излезе някъде...

# 62
  • София
Плодово мляко, извини се на майка ти...
Ще дойде време, ще разбереш всяка нейна постъпка и мисъл спрямо теб.
Но до тогава трябва да сте се изяснили и да не ти тежи това, че си я обидила така грозно и долно.

Голяма разлика във възрастта, казваш...
Ако видиш колко теми има за късното майчинство...

О, Шани, като раждала и на 21 и на 35, ще ти кажа, че подобно манипулативно отношение не е функция на възрастовата разлика, а на липсата или наличието на интелект. А последния не е резултат от възрастта.

# 63
Да бе, ще се обеси, как не.

# 64
Авторке, ако не вземеш незабавни мерки и не се изнесеш от този дом, нищо добро не те чака.  StopМайка ти не заслужава нито извинение, нито уважение, защото се е отнасяла с теб по безобразен начин и ти е нанесла дълбоки психически вреди... Сега си на 22, ако се измъкнеш веднага, и започнеш да работиш с чужда помощ по преодоляване на вредите, имаш шанс след 3-4-5 години да успееш да се отърсиш от раните си и да живееш що-годе нормално.

Извиниш ли се, преклониш ли за пореден път глава, продължиш ли да играеш диктуваната от майка ти игра по нейните правила, губиш (поредния си) шанс да станеш личност. И с всяка година ще става все по-трудно. А след още 10 - невъзможно. Имам около себе си няколко такива модела - "властна майка - пречупена дъщеря без идентичност и личен живот", и тези отношения са дори по-жалки от модела "властна майка - пълничък син без идентичност и личен живот".

Ти си решаваш, но нямаш много време.

# 65
  • София
Абсолютно точно казано. Продължава си с манипулациите...леле колко е прав Айнщайн за безграничността на човешката глупост. За съжаление (акъл) насила не можеш да дадеш....

# 66
  • Пловдив
Айде, не го плашете момичето - ако сега не се махнела, нямало кога, щяла да стане роб на майка си, да престане да бъде личност и прочие щуротии. На 23 години е. Когато са в добри отношения, едва ли нещата са толкова зле. Да стисне зъби, да търси по-добре платена работа, която да и позволи самостоятелност, и така. Постепенно.

# 67

Естествено, че няма да се обеси. Кеф й е да манипулира така и да демонстрира на себе си колко власт има над дъщеря си.

Аз съм за отиване в голям град, където авторката да има перспектива да бъде независима и да си печели пари сама. Ако щеш на три работни места да ходи, само да са перспективни. Мисли как да станеше независима, а не как да се извиниш на майка си за 55ти път.

# 68
  • ЯМБОЛ
               А това дали е родна майка newsm78

# 69
Тц , тц , тц ...
Никога повече не прави така плодово мляко .
Не говори пред друг човек лошо за майка си .
Каквато и да е тя .Кажи и го в очите .
Ако те тормози - изнеси се , но не плюй зад гърба и .Грозно е .
Но ти не можеш да се изнесеш нали и ще продължаваш да чакаш от " тъпата пача "
А ако се разболееш , няма да дойде този , който ти съчувства и кима в знак на съгласие с теб .
Знаеш ли кой ще бъде до теб ?
"ТЪПАТА ПАЧА " - така ли и казваше ...

# 70
  • София
Тц , тц , тц ...
Никога повече не прави така плодово мляко .
Не говори пред друг човек лошо за майка си .
Каквато и да е тя .Кажи и го в очите .
Ако те тормози - изнеси се , но не плюй зад гърба и .Грозно е .
Но ти не можеш да се изнесеш нали и ще продължаваш да чакаш от " тъпата пача "
А ако се разболееш , няма да дойде този , който ти съчувства и кима в знак на съгласие с теб .
Знаеш ли кой ще бъде до теб ?
"ТЪПАТА ПАЧА " - така ли и казваше ...
Можеш ли да допуснеш, че моя баща ме е псувал в яда си на майка (няколко месеца след смъртта й). Недей да величаеш майката по дифолт, още повече, че не си й ти жертвата.  Хора като нея си раждат деца за болногледачи като остареят...и не й вменявай на девойката комплекс на вина, тя си го има зверски набит в главата от дете.

# 71
Sharky*, който не е играл в тоя филм, не разбира за какво става въпрос. И да обясняваме, и да не обясняваме - все тая...

# 72
  • Пловдив
Айде, де, филм - не ми се цитира мен как са ме наричали майка ми и баща ми и за какви неща са ме карали да се чувствам виновна. Не че съм мълчала в отговор. Псувни на майка не е имало, но другото си съперничи съвсем достойно с цитираното от авторката. Също така и майка ми имаше навик да се сърди с дни навремето.
През останалото (повечето) време сме били в добри отношения и си беше добре.
Подозирам, че тук интензитетът на явлението е по-голям, може би доста по-голям, но принципът е същият. Едва ли нямат дни, в които да са си най-милите хора на света. Те вероятно и са.
Аз също препоръчвам изнасяне при възможност с цел запазване на спокойствието и добрите отношения, важни са, само казвам да не я плашите.

# 73
  • София
Аз направих, каквото можах .. няколко пъти, след което тя се ядоса и каза, че ще се обеси, избута ме, взе си чанатата и излезе някъде...

Наистина трябва да осъзнаеш, че родителката ти те манипулира, при това изключително грозно и долно.

# 74
Какво да не я плашим, то е страшно.

Общи условия

Активация на акаунт