Обидих жестоко майка ми

• 24 116
  • 241
  •   1
Отговори
# 45
От всичко написано до тук майка ти е манипулатор, но все пак и се извини, за да не ти тежи на съвеста. След което промени отношението си към нея, но в никакъв случай показно или наказателно. Моята майка така ми беше влязла под кожата с много обич, много обгрижване и внимание, но след време сама за себе си установих и с доза манипулиране. Водеше се, че за нейното дете само най-доброто...само, че в един момент се оказа, че най-добро за нея, не е точно моето виждане за най-добро за мен. Изнесох се, внимавам какво споделям с нея и най-вече сложих ясна разграничителна черта до къде може да взима отношение за личния ми живот. Известно време се чувства отхвърлена, мисля дори, че мина лека депресия, но смятам беше здравословно и за двете ни.

# 46
Sharky, аз съм манипулатор, не мога да гарантирам.

Касита, един истински манипулатор никога не би казал подобно нещо.  Laughing

Не мога да дам съвет за чужд живот, но ми се иска да внеса уточнение - първо е намирането на работа, а после изнасянето.  

# 47
  • с/у ОколоМръсТното
Плодово мляко, извини се на майка ти...
Ще дойде време, ще разбереш всяка нейна постъпка и мисъл спрямо теб.
Но до тогава трябва да сте се изяснили и да не ти тежи това, че си я обидила така грозно и долно.

Голяма разлика във възрастта, казваш...
Ако видиш колко теми има за късното майчинство...

# 48
  • София
Утрешния ден  е добър повод за извиненние. Едно цвете за мама ,дано я зарадва.
  Продължава ли обаче да те упреква и недоволства,по добре е да се разделите.
 Болните хора понякога са големи манипулатори и егоисти,но усетят ли,че не се хващаме на номерата им  кротват.
 Много си млада ,да пожертваш младостта си в угода на който и да е.
 Сега  е времето да градиш бъдещето си.
 Аз съм почти връстница на майка ти,но познавам и други като нея,които мислят единствено за егото си,целият свят им едлъжен  и за всичко другите са им виновни.
 Не изпитвай угризения,правиш каквото  можеш.Добро дете си.

# 49
опитах да се извиня, но тя ме изгони от стаята и ми каза, че не иска да ме вижда. Разкрещя се и каза, че ме е хранила 23-и години и че ако аз утре отида на събирането, което бяхме организирали за 8-ми март тя няма да отиде.

# 50
  • София
 Опитай пак сутринта да се извиниш. След това отиди на събирането ,а тя нека беснее. Повече ,няма какво да  се направи. Остави я сама,да видим какво ще прави. Няма да получи удар,ако те е страх за това. Каквото повикало такова се обадило.Сама ще си е виновна. Жал ми е,че има такива тиранични жени-"майки".
 Към близки иприятели как се отнася? Има ли приятелки?

# 51
Дори лъжеше хората, че уча журналистика, а не филология.
Нейната дъщеря не може да учи филология!

Бягай далече от този екзекутор, който дори не уважава твоя избор за път в живота, извини и се, увери я че съжаляваш и се махай.

# 52
Ще се сдобрите, все някога.

Разбирам я майка ти, думите ти са изключително грозни и то казани зад гърбът и', пред познат.Самият израз "тъпа пача" за мен показва отношение, не е просто моментна обида.Никога не бих си позволила да употребя този изказ за човек който обичам, дори и да ме е ядосал, особенно пред познати.

Манипулативна е майка ти и не особенно добра към теб, но и ти не и' отстъпваш.

# 53
опитах да се извиня, но тя ме изгони от стаята и ми каза, че не иска да ме вижда. Разкрещя се и каза, че ме е хранила 23-и години и че ако аз утре отида на събирането, което бяхме организирали за 8-ми март тя няма да отиде.
Какво ще правиш? Ще отидеш ли?

# 54
Ами не, няма да отида.

# 55
знам, че ми е дала толкова много и че ме е отгледала сама

Колкото ти е дала, толкова и ти е взела. Това не са нормални отношения майка-дете; това е тормоз. Че те е хранила и отглеждала въобще не я оправдава да се държи по този начин. Много хора ще ти кажат, че трябва да търпиш понеже й дължиш много и тя нали, все от обич те обижда, но истината е, че ти си плащаш с емоционалните рани, които ще си носиш цял живот.

Да не говорим пък за нещата, които губиш като й отстъпваш за всичко в ежедневието. Това си е твоят живот; в твои ръце е. Стреми се към максимална независимост и не гледай на себе си през очите на майка си.

Успех!

# 56
Хубаво де, много била направила майка ти...Не е ли това работата на родителите все пак? Да си гледат и образоват децата.

# 57

"Умира бавно този… който не пътува, който не чете и не слуша музика, който не открива очарование в себе си. Умира бавно този… който разрушава себелюбието си, който отказва помощта, който не търси разнообразие. Умира бавно този… който се превръща в роб на навика, минавайки всеки ден по същите пътеки, който не рискува да се облече в различен цвят и не разговаря с непознати. Умира бавно този… който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца. Умира бавно този… който не променя живота си, когато е недоволен от работата или любовта си, който не рискува сигурността за неизвестното, за да преследва една мечта, който не се решава поне веднъж в живота си да избяга от мъдрите съвети. Не умирай бавно… Живей днес! Рискувай днес! Действай днес! Не се оставяй да умираш бавно! Не забравяй да бъдеш щастлив!"
Пабло Неруда

# 58
Просто не знам как да се извиня в момента, как да подходя, за да оправя нещата...тя се сърди за елементарни неща за по няколко дни, а сега това няма да ми го прости никога. Съжалявам, че така ви мрънкам, просто наистина ми е тъпо и цял ден съм като смазана, много ми е зле. Ако можех да върна времето...

# 59
Няма да оправиш нещата, защото проблемът не е в теб. И на главата си да застанеш, и целият си живот да жертваш за нея, този тип майки никога не могат да бъдат задоволени.

Общи условия

Активация на акаунт