Обидих жестоко майка ми

• 24 103
  • 241
  •   1
Отговори
Здравейте, мами, както сигурно вече виждате по заглавието сгреших много и обидих най-близкия си човек. Ще опитам да съм максимално кратка и да ви обясня историята. Аз съм на 23 години, майка ми е на 60, живеем заедно за момента, тъй като аз завърших и се върнах в родния ми град. Отношенията ни винаги са били обтегнати и не сме се разбирали никога. Баща ми почина, когато бях на 16 и с нея останахме сами. Тя се грижеше за мен през цялото време, след това станах студентка и през това време тя ме издържаше, като аз работих почасово, за да си помагам с парите. Случи се така, че си намерих първия приятел, с когото тя не беше изобщо съгласна. Не го харесваше и много ме тормозеше, принуди ме да се разделя с него. Обиждаше го как ли не пред мен и пред приятелите ми, без да го е виждала. Понеже тя има болно сърце и неведнъж се е случвало да излезе от ритъм и да ходим до болницата аз всеки път щом се скараме изтръпвам да не й стане зле и да не получи инфаркт или инсулт. Разделих се с приятеля ми след много време на психически тормоз, тя ми звънеше по телефона , сърдеше се, казваше че  става лошо. Когато й се обаждах и й казвах, че не ми е добре тя ми казваше, че си имам човек до себе си и да казвам на него. Преживях го много тежко. След време разбрах, че имам папилома вирус и предраково състояние на шийката на матката и понеже баща ми е починал от рак получих нервен срив, изпаднах в жестока депресия, само си мислих как ще умра, а майка ми като разбра, че се предава по полов път ми каза, че съм парцал. Естествено водеше ме на лекар в Шумен при най-добрата лекарка и ми купуваше лекарства. Винаги много ми е подкопавала самочувствието като ми е казвала как другите деца са по-добри, как нямам свястна работа. Дори лъжеше хората, че уча журналистика, а не филология. През цялото време ми повтаряше, че няма да стана студентка и така нататък. Когато се скараме ме нарича овца, свиня, боклук, неблагодарница и т н- неща, които много ме нараняват. Случи се така, че аз си изтървах нервите и я обидих. Имах проблеми в работата и бях ужасно разстроена, споделих й, а тя не ме подкрепи,а  ми се скара тогава аз избухнах и й се развиках. В пристъп на ярост в един част с познат я нарекох ,,тъпа пача", за което толкова съжалявам, а тя ми е ровила в компютъра и го е видяла. Сега ми е сърдита, разплака се и каза, че не иска да има нищо общо с мен, че не иска да ме вижда, подминава ме. Не знам как да оправя нещата, знам, че ми е дала толкова много и че ме е отгледала сама и не искам да я наранявам. Тя не е от хората, които забравят и прощават лесно, има неща, които ми натяква от години, така че с едно,,извинявай" нещата няма да се оправят. Как да постъпя, чувствам се наистина много зле?

# 1
Ако наистина е такава, каквато я описваш, си е заслужила епитета. Манипулира те, обижда те, срива ти самочувствието, тормози те психически, а на всичкото отгоре ти ще ѝ се извиняваш.

# 2
  • out of space
Явно не сте много различни- личи си по епитетите.
Преди сума ти години и аз нарекох майка ми по един особен начин и такова круше изядох от баща ми, че цял живот ще си го спомням.

На сила хубост не става, грижи се за майка си, но не й споделяй. Как да оправиш нещата? Никак. Тя има едни очаквания от теб, ти други към нея.

# 3
  • София
Че си я обидила - така е, но майка ти е от най-лошите манипулатори. Твърда дистанция ми се струва добър вариант. Виждаш ми се много търпелива, даже прекалено.
И още нещо - отношенията между родителите и детето в повечето случаи се определят от родителите. За да бъдат вашите отношения такива, според мен ужасни, основната вина е на майка ти.

ПП Как може родител да се държи така с детето си  Tired

# 4
  • Бургас
Значи тя от години те обижда с възможно най-отвратителните думи, а сега ти трябва да й се извиняваш за думи, които дори не си казала пред нея. Още по-зле - ровила ти е в личната кореспонденция и пак ти трябва да се извиняваш.
Според мен майка ти ти е създала такъв комплекс за малоценност, стъпкала ти е самочувствието и те манипулира цял живот, използвайки сърдечните си проблеми. Честно казано като прочетох поста ти съжалих теб, а не майка ти. Съжалявам, но майка ти е отвратителен човек. Не й давай да те манипулира и да те мачка, защото тя прави точно това. В нейните трудни моменти ти трябва да си насреща и да внимаваш какво приказваш, а когато ти си в такава ситуация вместо разбиране и подкрепа получаваш упреци и обиди.
Обясни й, че си написала това в афектирано състояние и че не би следвало да е толкова обидена, при положение, че ти не си реагирала като нея, когато през целия си живот си чувала "свиня" и "боклук", "за нищо не ставаш" и пр...........и то казани в лицето ти.
Подобни родители са в състояние да съсипят живота на децата си до степен утре да нямат свои семейства. Моя съвет е да се изнесеш  Peace

# 5
Абе, тя, че майката очевидно не е цвете... ама на мен ми се струва недопустимо да наречеш родител "тъпа пача" пред когото и да било, каквото и да е сторил.  newsm78

# 6
Явно не си имала такава майка.

# 7
Аз се чудя защо живееш с тази жена?

# 8
  • София
Аз се чудя защо живееш с тази жена?

О, да.

# 9
Кофти връзка имате! Имайки предвид всичко, което тя ти е казвала и начинът, по който се е държала досега, не мисля, че заслужава извинение. Трудно е да се отглежда дете, без помощ, но именно това е трябвало да ви сплотява през годините, а не обратното. А именно майката е човекът, който да се постарае да заздравява взаимоотношението майка-дете.

За да се почувстваш облекчена и да си в хармония със себе си, покажи и кажи, че съжаляваш, но не очаквай големи резултати. С риск да те натъжа, за мен тя е студен човек Sad

# 10
  • Бургас
Абе, тя, че майката очевидно не е цвете... ама на мен ми се струва недопустимо да наречеш родител "тъпа пача" пред когото и да било, каквото и да е сторил.  newsm78

А как наричаш майка, която цял живот тъпче и обижда детето си. Аз се сещам и за много по-грозни епитети.

plodovo_mlqko , ако някой ден искаш да имаш мъж и дете бягай по-далече от тази жена. Може да ти е майка, но с нищо не е заслужила това си качество

# 11
miss july ти е сподела и моето мнение по въпроса. На твоя място щях отдавна да съм я изхвърлила от живота си, и да съм забравила, че имам жива майка  Peace Такава   не бих я погледнала, нека си живее сама и един ден да си умре сама...
Лошото е че от много години те манипулира и не можеш да погледнеш реално на нещата...
 Hug Hug Hug
А пък това за тъпата пача в очите трябваше да й го кажеш...

# 12
  • Tам през Атлантическия океан
 Hug ще се оправите  Hug
Тя те обича , колкото  и изкривено да го показва  Rolling Eyes Hug

Дистанция Hug замини на длечко и почни да си по-самостоятелна  Hug

С мойта мама прелест какви сме ги въртяли  Mr. Green Вчера като си говорехме с баща ми по скайп и си спомняхме калпазанските ми периоди  Mr. Green и караниците с майка , ми каза че е имало моменти когато му е писвало яко и от двете нИ  Mr. Green

С мойта мама сме си казвали силни обидни думи  Crazy ..... слава Богу делата показваха друго , но да думите болят спор няма  Crazy еле па от роден човек. ..... аз също съм я наранявала  Embarassed
Сега като съм майка за някои неща си давам сметка , не я оправдавам но мога да разбера някои минали неща  Wink

М/у другото има тема " Да се оплачем от майките си"  Mr. Green Wink

# 13
Поведението на майка ти явно не е от най-добрите в частта с обидите и тормоза. Възможно е и да си има основания, но не и за тези реакции. Да ти вменява вина и да се държи с теб като с половинка, с която са в развод не е оправдано.
Ти също не си била права с тези думи, но да ти рови в личната кореспонденция, когато си на 23?!!!
 Момиче, моят съвет е да си намериш квартира и да поддържаш отношения с майка си, но не прекалено задълбочени. След като не те разбира просто спри да споделяш с нея и да си докарвате взаимни неприятностти. То ясно, че тя е възрастна и болна  и т.н и вероятно ще има нужда от помощ, но това не значи ти да си докарваш нервни кризи.
Като майка ще ти кажа нещо-любовта на майката е безпределна и тя прощава всичко! Но когато се държи по този начин, ами това е жена, която те е родила, ама за майка не знам...

# 14
Това ми е много познати, и моята се държи отвратително с мен и аз съм си изпускала нервите.
Плодово мляко, ти си добра душа, щом се чувстваш така.
Утро, и аз си го напомням това, че ми  е майка, ама такова отношение...

Общи условия

Активация на акаунт