Обидих жестоко майка ми

• 24 133
  • 241
  •   1
Отговори
# 75
Чудя се какви са тези майки. Ми това няма да го търпя и минута, пък каквото ще да става. Всяко нещо има граници. Да отгледаш деца, не значи да очакваш да са ти роби. Достатъчно е, че авторката въпреки манипулациите на майка си се разкайва, че я е обидила. Сега пък няма и средства за да и се извини, еееееее ми на нищо не прилича пък. Щяла да се беси....стига, бе!

# 76
  • по пътя на светлината
Извини се на майка ти и бъди добра дъщеря.
Понякога замисляли си се,че твоите постъпки не са били мед за душата и,при условие ,че е загубила съпруга си и през всичкото това време е била като орлица над теб?Задавала ли си си въпроса какво и е коствало това на нея и защо е толкова изнервена и на моменти е избухвала?
Никой не избира родителите си ,нито децата си постарай се да има баланс в отношенията.
Впрочем в твоя пост прочетох тя какво е правила за теб...,за грижите и.....,но никъде не видях ти какво правиш за нея,освен че си я водила до лекаря....

# 77
Хора, вие сериозно ли? Да бъде добра дъщеря на кого- на тъпата пача, която цял живот я е тъпкала и обиждала?  Това ли смятате на нормални семейни отношения?Shocked Кой й е виновен, че не си е хванала някой толкова години- най- вероятно просто никой мъж не би търпял толкова проклета и злобна жена...  ooooh!

# 78
  • по пътя на светлината
Нали знаеш че истината има винаги две страни...?Не може да се правят подобни генерални заключения,....поне аз....

# 79
Да, определено Peace Но нищо на света не може да оправдае подобно  поведение на майка към детето й...  Peace

# 80
Задавала ли си си въпроса какво и е коствало това на нея и защо е толкова изнервена и на моменти е избухвала?

Хич не ме е еня защо е била толкова изнервена. НЯМА извинение за родител, който си изкарва житейските фрустрации върху детето. Освен това облекчението е голямо като си имаш у дома боксова круша, върху която да си изливаш всичко. А детето седи и поема, нали.

Престанете да извинявате насилието.

# 81
  • Tам през Атлантическия океан
     Eй за това в чужбина голяма част от децата се отделят отрано и почват самостоятелен живот , малко от малко  Wink Тук това виждам , е има живеят и с родители но не са мнозинство .
    Идва един момент , дори и да имаме прекрасни отношения с родител , съжителството 'вреди' и за двете страни  Wink

# 82
Ще и мине все някога. Ще се посърди, ще се порърди, па ще проговори, къде ще ходи Wink Направила си опит да и се извиниш, не ще... няма да я гониш денонощно и да и се влачиш по корем из къщи, я! Като мине известно време, сама ще почне да говори.

Майка ти е егоист. От всяко дърво, свирка не става! Не случайно има различни видове майки - по-себеотрицателни и по-големи егоисти, гледащи първо себе си. Няма какво да се направи, щом досега не се е променила, такава ще си остане. Гледай доколкото ти е възможно да избягваш конфликтните ситуации за в бъдеще, казвай и каквото иска да чуе, а си прави каквото си знаеш. Иначе няма да има спокойствие. Така докато не се изнесеш.

Не е нужно и да представяш на майка си всяко гадже или да и известяваш, че имаш такова, след като толкова крайно приема нещата. Тя иска да си седиш до нея, да не ѝ бягаш, да слушаш и изпълняваш. Загубила баща ти, тя смята, че ако и ти си поемеш по твоя път, остава съвсем сама, като кукувица, само с нейната майка, която също е възрастна и не е вечна. Може би неосъзнато дори, майка ти постъпва така. Прогонвайки приятеля ти, да не вземеш да се омъжиш, да имаш свой живот и да я оставиш. Такива хора са склонни да спекулират повече от необходимото и със здравето си, с цел да ги съжаляват и дефакто пак да контролират нещата.

Това, което пак се набива на очи в темата е как веднага се дават съвети по най-бързия начин да се изнесяло момичето. Все едно едно изнасяне ей така с щракане с пръсти става. Или идваш в Софето, веднагически си намираш работа, плащаш си квартира и си пей сърце Laughing
Божееее, все едно небългари ги пишат тия коментари!! То щото пък пишещите ги така веднага си решават техните проблеми и въобще са супер оправни. Все едно не живеете в Българийка и не знаете тук как стават нещата - трудно, бавно и ако въобще. Ще се изнесе след време и ако може да си го позволи. Сама писа, че в момента е материално зависима от майка си и че преко сили си докарва 200лв. Как по този начин да се изнесе, като само квартирата ще и е повече?!
В България хиляди хора търпят я опъващо нервите съжителство с родители, че и с баби и дедовци, я със свекъри, я с изневеряващ, пиянстващ, побойник или лентяй мъж, я друго нещо и то не от хубаво! Не защото така лесно става изнасянето. Но съвети отстрани, разбира се, лесно се раздават.
И да отиде в по-голям град, работа изобщо няма да си намери така лесно и веднага, още повече, че навсякъде искат с опит. А докато го придобиеш тоя опит, работиш като слугуваш на някого /образно казано/ за без пари - да натрупаш стаж и опит. А дори и с пълна учителска заплата, пак ще мизерстваш, ако и да не плащаш квартири даже!

В тоя форум си умират да дават съвети за късане и хвърляне! Дали ще е връзка между мъж и жена, майка и дъщеря - важното е да се дават съвети за прекратяване на отношенията, разводи, раздели, изнасяне и т.н.

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 01:55 от AQUА

# 83
  • Tам през Атлантическия океан

Това, което пак се набива на очи в темата е как веднага се дават съвети по най-бързия начин да се изнесяло момичето. Все едно едно изнасяне ей така с щракане с пръсти става. Или идваш в Софето, веднагически си намираш работа, плащаш си квартира и си пей сърце Laughing
Божееее, все едно небългари ги пишат тия коментари!! То щото пък пишещите ги така веднага си решават техните проблеми и въобще са супер оправни. Все едно не живеете в Българийка и не знаете тук как стават нещата - трудно, бавно и ако въобще. Ще се изнесе след време и ако може да си го позволи. Сама писа, че в момента е материално зависима от майка си и че преко сили си докарва 200лв. Как по този начин да се изнесе, като само квартирата ще и е повече?!
В България хиляди хора търпят я опъващо нервите съжителство с родители, че и с баби и дедовци, я със свекъри, я с изневеряващ, пиянстващ, побойник или лентяй мъж, я друго нещо и то не от хубаво! Не защото така лесно става изнасянето. Но съвети отстрани, разбира се, лесно се раздават.
И да отиде в по-голям град, работа изобщо няма да си намери така лесно и веднага, още повече, че навсякъде искат с опит. А докато го придобиеш тоя опит, работиш като слугуваш на някого /образно казано/ за без пари - да натрупаш стаж и опит. А дори и с пълна учителска заплата, пак ще мизерстваш, ако и да не плащаш квартири даже!

В тоя форум си умират да дават съвети за късане и хвърляне! Дали ще е връзка между мъж и жена, майка и дъщеря - важното е да се дават съвети за прекратяване на отношенията, разводи, раздели, изнасяне и т.н.

Аре стига оправдания  ooooh!

Така де децата при мама до пенсия  Mr. Green

Колко хора от малките градове живеят и работят в Софето или по-голям град , плащат квартира , женят се , деца гледат  Wink
Я се огледайте , как ли го правят , да се чудиш  Wink

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 02:01 от Desss

# 84
Майка ти е нарцисист.

Да, е. И проблемът е, че двете са зависими една от друга (и не говоря за материалното). Някой трябва да го прекъсне и това няма да е майката.

# 85

Аре стига оправдания  ooooh!

Така де децата при мама до пенсия  Mr. Green

Колко хора от малките градове живеят и работят в Софето или по-голям град , плащат квартира , женят се , деца гледат  Wink
Я се огледайте , как ли го правят , да се чудиш  Wink

Не казвам "при мама до пенсия". Казвам изнасяне при подходящи условия. Не винаги може човек да направи точно това, което иска точно в този момент.
Човешките отношения не са перфектни и не са лесни. Компромиси винаги се правят с едно или с друго.

Как хората успявали ли - ами в почти всички случаи хората имат нужда да се групират, за да оцеляват. Защото сами би им било много по-трудно. Затова и един куп хора - жени и мъже /но най-вече жени/ търпят връзки, в които не са щастливи поради една или друга причина, защото знаят, че сами много по-трудно ще оцелеят.

Освен това хората са различни - не всеки е достатъчно силен, не можеш да го обвиняваш за това. Хора различни, с различен характер, различни възможности. Не може всички да са силни, волеви, пробивни, успяващи.

# 86
Според мен майка ти не може да приеме, че си възрастен човек с право на личен живот. След смъртта на баща ти си била единствения смисъл в живота й, зависима от нея. Но вече не е така. Това, което родителката ти прави се нарича емоционален рекет, познато ми е, тъй като баба ми е същата. Винаги й става лошо или се "разболява", когато нещо не й е изгодно и се опитва да ни насажда вина. Вече й свикнахме и разрбахме, че блъфира и ни разиграва. Според мен е нужно да се дистанцираш и да спреш да споделяш толкова. Пожелавам ти успех и здрави нерви.  Hug

# 87
Потресена съм от съветите момичето да се извинява още и още, че и някои я категоризираха каква била ooooh! Не виждате ли колко зле се чувства детето? Защо била казала пред чужд човек - ами колко години се търпи всичко това в мълчание? И какво толкова е направила майката - каквото всеки родител е длъжен да прави! Вие затова ли се грижите за децата си, за да са ви благодарни и признателни цял живот ли? Или защото ги обичате безусловно? Няма уважение по дефолт, уважението се печели, дори да си родител пак трябва да си спечелиш уважението на децата си.
plodovo_mlqko, намери начин да се изнесеш възможно най-бързо и да живееш самостоятелно. От разстояние отношенията ви ще са по-спокойни според мен.

# 88
Вече честно казано ми писна да й се извинявам, направих го поне 4-5 пъти и дори не иска да ме чуе, а ми казва да изчезна. Мисля повече да не се извинявам.

# 89
Много сте ми интересни всички, които я съветвате да продължава да се извинява и да живее в тази обстановка. Защо не обърнете местата - че това поведение не идва от майката, а от съпруг. И си представете, че на това място е вашата дъщеря, или сестра. Пак ли ще я съветвате да се извинява, унижава и "стиска зъби"???

Насилието има много лица. Не знам на кой свят живеете. Може би в такъв, който си заслужавате с търпението и овчедушието си.

Никоя жена на света не заслужава да търпи обиди, пренебрегване, физическо насилие, или да е обект на манипулации поради финансова зависимост.
Никое дете на света не заслужава да търпи обиди, пренебрегване, физическо насилие, или да е обект на манипулации поради финансова зависимост.

Всеки, който го одобрява и подкрепя гласно или негласно, допринася за това да продължаваме да сме болно общество, съставено от несвободни и травмирани хора, които от своя страна ще възпроизведат познатия модел в своите семейства (ако изобщо ги направят), и така до безкрай...

http://www.unicef.bg/kampanii

Общи условия

Активация на акаунт