Обидих жестоко майка ми

• 24 107
  • 241
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Даже и не трябва да й се извиняваш, изнасяш се - според мен най-правилно е да си намериш работа в друг град, с твоето образвоание по училищата в София има работа, а заплатите са 500-750 лв.. След 1-2 години майка ти юе е забравила за какво е бил скандала и ще ти се моли да се виждате. Останеш ли, нищо няма да се промени. Това ти го казва човек, който работи и се самоиздържа от първи курс студентка.

# 31
Ега ти как лесно развеждате семейства и разделяте пораснали щерки и техните майки тук!
Интересно ми е маминка какво има да каже за чедото си?
Защото тя, истината никога не една.

# 32
Не, за дела е правила наистина много за мен, ама много. Това да уча го дължа нея, без нейната парична подкрепа нямаше да успея. Понякога, когато сме в добри отношения опитва да ми дава любовни съвети и така нататък. Просто мисля, че годините си казват думата. Ние сме три поколения жени, аз, майка ми и баба ми. Те с баба ми са много близки и всичко си споделят, каквото й каже майка ми.. тя го приема за чиста момнета.

# 33
  • София
Касита, сложи си ръка на сърцето и си признай, че ти никога не би манипулирала децата си с твой здравословен проблем. Би го лекувала, би се старала ти да живееш спокойно и здравословно, но не би предизвиквала драми и не би измъчвала децата си.

Има хора, които изпитват удоволствие да измъчват психически и да унижават другите, както и да се правят на големи жертви и страдалки, че да им се обръща вминание - защотот няма за какво друго. Отделно, от безделие (а запълването на скуката с четене на книги е абсурд да се случи в българската провинция...) се чудят с какво да си запълват времето и го запълват с самопродуцирани драми.

Що се отнася до финансовата помощ за образованието - смятам, че това всички родители го дължим на децата си, та не виждам кой знае какво огромна майчина саможертва, че да оправдава ситуацията.

# 34
Sharky, аз съм манипулатор, не мога да гарантирам.

# 35
Майка ти е нарцисист. Не мога да се поставя на твоето място, защото не съм се сблъсквала с това в качеството си на дъщеря. Човекът на когото я оприличавам не ми е кръв и по ред причини, убедих се, че не съм длъжна да търпя каквото и да било. Опитвайки различни похвати стигам до един-едничък извод. Най-ефикасното лекарство - колкото е възможно по-редки контакти, колкото е възможно по-малко зависимост, а когато това е неизбежно - формално давай това, което се очаква от теб (уважение, внимание, помощ в домакинството). Според мен сега ти се е паднала невероятна възможност, мила! Изнеси се, стъпи си на краката, после ако искаш се извини щом за теб е важно да го направиш.

# 36
  • Tам през Атлантическия океан
Sharky, аз съм манипулатор, не мога да гарантирам.

именно и аз , понягога не го осъзнаваме  Sunglasses

Волно или не понягога манипулираме децата си  Mr. Green те нас тоЖе  Mr. Green

# 37

Има хора, които изпитват удоволствие да измъчват психически и да унижават другите, както и да се правят на големи жертви и страдалки, че да им се обръща вминание - защотот няма за какво друго. Отделно, от безделие (а запълването на скуката с четене на книги е абсурд да се случи в българската провинция...) се чудят с какво да си запълват времето и го запълват с самопродуцирани драми.

Що се отнася до финансовата помощ за образованието - смятам, че това всички родители го дължим на децата си, та не виждам кой знае какво огромна майчина саможертва, че да оправдава ситуацията.

Peace

А за подчертаното... даването често е само още един повод за натякване и изискване на благодарност до гроб Sad  И да, убедена съм, че ако чуем и майката, тя ще ни каже каква ужасна неблагодарница е дъщеря й  ooooh!

# 38
  • Tам през Атлантическия океан

Peace

А за подчертаното... даването често е само още един повод за натякване и изискване на благодарност до гроб Sad  И да, убедена съм, че ако чуем и майката, тя ще ни каже каква ужасна неблагодарница е дъщеря й  ooooh!

Не е нужно благодарност до гроб и не държат на такова 'преклонение'  , повярвай ми  Mr. Green

Достатъчно им е да видят че се справяме сами и че сме успешни  и щастливи  Hug

п.п. еЙ това е , говоря вече от другата срана Wink

# 39
Аз също не смятам, че родителя е длъжен да си изучи детето. Sharky*, не каза ли по- рано как си се издържала сама първокурсничка... сега пък твърдиш обратното.

# 40
И аз имам специфични отношения с майка си и се е случвало да се нараняваме много. Аз съм на малко повече години от теб. До преди 4-5 години много страдах и ми беше много мъчно, че понякога тя се държи като детето. После реших да приема, държанието и като отпечатък на всичко, което тревожи и вълнува и нея. Спрях да я обвинявам, да я оправдавам, да се опитвам да разбирам.. Просто реших да я приемам, добра, сърдита, досадна, любвеобвилна, разтревожена, дразнеща, безчувствена- просто такава каквато е. Знам, че за всичко кето е правила за мен и продължава да прави я обичам от цялото си сърце, но тя не може и не иска и да се научи да си изразява чувствата. С времето започнах да уважавам и да приемам изборите и без да се опитвам да я съдя или разбирам. Не бих си позволила да давам съвети, ти знаеш как се чувстваш и усещаш. Понякога е много трудно да простиш, аз простих, на себе си и на нея и избрах да я обичам независимо понякога колко ми е трудно да е близо до мен, знам че тя така може и така изразява себе си.
Колкото и да убидиш една майка, тя винаги има сили да прости ще и мине дай и време и като настъпи момента и кажи, че е било в състояние на афект и че и ти си се чувствала нарнена. Успех!

# 41
Манипулира те като ти внушава вина. Ако имаш възможност живей сама.
Не се чувствай виновна, каквото и да ти говори.

# 42
Поведението на майка ти явно не е от най-добрите в частта с обидите и тормоза. Възможно е и да си има основания, но не и за тези реакции. Да ти вменява вина и да се държи с теб като с половинка, с която са в развод не е оправдано.
Ти също не си била права с тези думи, но да ти рови в личната кореспонденция, когато си на 23?!!!
 Момиче, моят съвет е да си намериш квартира и да поддържаш отношения с майка си, но не прекалено задълбочени. След като не те разбира просто спри да споделяш с нея и да си докарвате взаимни неприятностти. То ясно, че тя е възрастна и болна  и т.н и вероятно ще има нужда от помощ, но това не значи ти да си докарваш нервни кризи.
Като майка ще ти кажа нещо-любовта на майката е безпределна и тя прощава всичко! Но когато се държи по този начин, ами това е жена, която те е родила, ама за майка не знам...

Аз също съм се изпускала и съм обиждала майка си, макар и да не е трябвало, но после когато и се извиня, и казвам да ми прости, че съм се държала така, майка ми казва - Аз вече не помня нищо!! Ето това е майка - да те обича, да те разбира и да ти прощава. Да те напътства със съвети, но не да те манипулира насилствено!! Може бе наистина трябва да се изнесеш на квартира, а майка ти, ако се промени към теб, тя самата ще те потърси да се извини и да се сдобрите.

# 43
Не знам колко обиден трябва да е човек, за да изрече подобни думи, още повече, че става дума за жени, при това роднини ooooh!
От друга страна, ако задълженията на родителите НЕ са да правят децата си здрави, щастливи и да ги изучат, за какво са направили тези деца?!

# 44
Това, че майката е изучила детето си, помагала и т.н не я оправдава, че си позволява да го обижда и да му съсипва живота. Каквото и да се е случило обидите нищо не оправят.

Общи условия

Активация на акаунт