Бебето на АМ - лоша работа?

• 17 233
  • 131
  •   1
Отговори
# 75
Чак сега си давам сметка какъв психически тормоз от околните е върху "нямащата кърма" майка....ужасно е, наистина. Скоро чух по телевизията че с комбиниране на шуслерови соли 3 5 и 8 тръгвала кърмата, но не съм запозната точно как се прилагат. Изцеждането също е добър вариант.

# 76
  • Sofia
Това са пълни глупости. Че АМ е нещо лошо имам предвид. Едно време, когато алтернативата на кърмата е била кисело краве мляко с надробен хляб, съм съгласна, въпреки че познавам доста здрави възрастни хора, хранени така като бебета. Но хранителната индустрия толкова се е развила, АМ са толкова адаптирани наистина към бебешкото храносмилане, обогатени с желязо, витамини, пробиотици, имуноформули и какво ли още не, че доста може да се поспори дали са по-лоши от кърмата. И за кърмата могат да се кажат някои недобри неща - например, че е бедна на желязо и витамини, пренася зарази, вещества от храната на майката (невинаги подходящи за бебе), стресови и всякакви хормони от майката и т.н. Така че, и двете неща си имат предимства и недостатъци. Нито кърмата е панацея и гарантира идеално здраве, нито АМ е нещо задължително лошо и непременно причинява лошо здраве. Да не говорим, че когато майката няма кърма изобщо не стои такъв въпрос. Ако има кърма, но не иска да кърми е друго, въпреки че пак съм на мнение, че жената трябва да има свободата сама да реши дали да кърми или не. Но като няма??? Какво точно да направи? И това дали има или няма кърма изобщо пък няма никакво отношение към това дали е добра или лоша майка. Никой не е умрял от глад още от липсата на кърма. Но пък има доста деца съсипани физически и психически от прекалено загрижени и "компетентни" роднини, които се бъркат във всичко. Така че изобщо не им обръщай внимание и не позволявай да ти насаждат чувство за вина.
Извинявам се за пространствения пост, но темата ме вбесява. Аз самата имах кърма първите 5 дни, по 20 мл общо за 24 часа. И край. Никога не ми е било проблем това и не съм имала притеснения дали децата ми ще са здрави. Сега са на 6 год и слава Богу напълно здрави. Но свекър ми в началото не спря да дудне колко било хубаво да се кърмят и как ще са по-здрави, ако са кърмени. Накрая толкова ми писна, че се скарах с него и му казах, че по-вредни за здравето са хипертонията, алергиите и диабета, които той им е завещал с гените си, отколкото АМ. Тогава млъкна. Исках просто да му покажа, че човек не може да носи отговорност за нещо, което не зависи от него - както за гените си, така и за наличието или липсата на кърма.

# 77
Това е нещо, което кърмачките фанатички също не признават - не може да нямаш кърма.  Ще кърмиш там непрекъснато, ако ще и по 20г да изцеждаш. 

# 78
Това е нещо, което кърмачките фанатички също не признават - не може да нямаш кърма.

Това е мантра Laughing.

# 79
  • Sofia
Това пък е нещо, което мен ме дразни (кърмачките фанатички имам предвид). На нашата площадка има майка с 4-годишно дете (момче на всичкото отгоре), която продължава да го кърми насред площадката и дори не си прави труда да се обърне с гръб към децата. А на площадката все пак има 6-8-10 годишни момчета.... Втрещявам се просто. Не съм тръгнала обаче да й правя забележки и да давам акъл кое е добре за нейното си дете и кое не.

# 80
Здравейте мами,и ние имаме проблем с акото,но се обърках много ,затова ви моля за съвет.Бебо е на 4 навършени месеца,пробвах ве4е 4 разли4ни марки АМ,последното е Селиа ,много ми го похвалиха,от него ака през ден сухи ,много твърди акита,преди това бяхме на фризолак но от него не ака6е по 3  ,4 дена,педито каза да запо4вам със сок4е от круша,моля ако някой е бил в тази ситуация да сподели как е постъпил,направо незнам ве4е ,в на4алото давах пробиотик и ходе6е през ден,общо взето педито само ме обърква,и немога да и се доверя напълно ,затова се допитвам до вас. Sad Sad

# 81
Селия е хубаво мляко, добави и пробиотик+масаж на коремчето+"каране на колело". Ако стимулираш двигателната активност на бебето е възможно да ака нормално.

Сок - не, категорично.

# 82
Пробиотик даваше и дъщерята. Имаше нещо на капки, нещо на прахчета.

# 83
Това е нещо, което кърмачките фанатички също не признават - не може да нямаш кърма.  Ще кърмиш там непрекъснато, ако ще и по 20г да изцеждаш. 

Наслушах се и се начетох на това, та чак ми се реве вече. Така и не успях да кърмя, защото се роди преждевременно и изкара 43 дни в болница. През цялото време се цедях като шантава. С времето от тичане по болници и стрес кърмата намаля, докато когато вече го прибрахме напълно спря. И се почнаха глупостите-ама как АМ, той има нужда от кърма;как така нямаш;ще цедиш докато тръгне; пий чайове, отвари и не знам какво.

Кому е нужно да се правя на майка - геройня в двата часа, който имам за сън да се малтретирам, за да изкарам има няма 15-20 мл кърма, които не му стигат за нищо.   Tired

# 84
  • София
Много се връзвате на разни хора, ми се струва.
Що не дойде някой при мен да ми обяснява колко е вредно адаптираното мляко?! Само една акушерка си го позволи това и така и скръцнах със зъби, че след това ме заобикаляше отдалече  Twisted Evil
Ако позволите от самото начало да ви се бъркат след това луди ще станете!

# 85
Assos, права си. Но наистина има много невежи и нахални хора, които се врат, където не им е работа.  В моя случай бащата на бебето смята, че АМ е химия с всякакви вредни неща. А родителитему бяха едва ли не в траур, че ббебето не е кърмено. Добре, че вече са далече от мен, но наистина успяха да ме побъркат в началото.  А за страничните хора - тяхното поцъкване с език е само бонус.
Колкото до неизбежните включвания в темата, целящи да съобщят колко време са кърмели, защото са имали желание - браво. Някои хора имат късмет.
За всички,  които се включиха - благодаря ви, че и вие споделихте смен  bouquet

# 86
Нахалниците са толкова нахални, колкото им позволиш! Побъркани мозъци на тема кърмене колкото щеш. Теглиш им по една предварително така, че завинаги да знаят да си затварят устата и......толкоз  Crossing Arms .

# 87
  • Пловдив
Уха, тема като за мен!
Бях в почти същото положение преди почти 5 години, пълно въплъщение на израза - КЪРМА НЯМА!Йок, ниенте, нито капка, а детето трябва да се храни, нали..Аз бях и с настройка, че не искам да кърмя, та ми дойде като по поръчка.Хранех си с АМ на 3 часа в началото, за повсеместен ужас - без нощни хранения, на това отгоре по-късно му давах готови пюрета.Обаче - мен таткото ме подкрепи на 100%, всякакви коментари на други хора изобщо не отразявах, а опитите за пропаганда пресичах в зародиш.Направила съм си избора, въпросът е приключен.

Така, че svetlina* ,  разбирам те, да не ти пука, не си вменявай вина и не смятай, че дългокърмилите имат късмет - подценяваш се така, не бива.  Hug

# 88
Към авторката:
Най-важното е отглеждането и качественото възпитание на детето. Това, че не е висяло по цял ден "на цица" няма никакво отношение към оформянето му като личност. Познавам и дългокърмени гаменчета, сега са на по 15-16 години вече.Така че , възпитание и любов са му нужни на едно дете. Гледай си детенцето и му се радвай!!

При мен лично много лошо се стекоха обстоятелствата. На трети ден от раждането пълни до пръсване гърди, твърди като топка, и нито капчица кърма не изтича - буквално!!! То не бяха помпи, опити за изцеждане на ръка, топли компреси, и не и не, не потича нищо. На пети ден, 41 градуса температура, веднага ми изписаха антибиотик и Достинекс, защото положението рязко се влоши. В последствие разбрах, че имам сраствания на каналчетата от мастит, прекаран след първото раждане,и просто е било невъзможно да кърмя. Но преди да се установи това си скъсах нервите, защото се упреквах, че не съм дала най-доброто на детето си, не съм направила всичко възможно едва ли не....Сега, след като минаха няколко години, си давам сметка колко съм била глупава да се тормозя по този начин Simple Smile

# 89
Но преди да се установи това си скъсах нервите, защото се упреквах, че не съм дала най-доброто на детето си, не съм направила всичко възможно едва ли не....Сега, след като минаха няколко години, си давам сметка колко съм била глупава да се тормозя по този начин Simple Smile

Сигурно много добро са направили с тая бясна пропаганда на кърменето, но колко майки все още си късат нервите.

Общи условия

Активация на акаунт