Отговори
# 645

Е, Дафне,  Hug Фарах няма голям нос, това е много преувеличено!
Hug Мрънкаме си срещу Фара, но според мен тя играе. Каквито работи прочетох за конкуренцията  в чужд форум, направо сме си щастливци.

Joy Joy Joy Joy Joy  Hug Hug Hug А бе, то и там си играе сигурно добре жената, ама ....
Аз не съм мрънкала за Фарах ! Naughty Споделих още в началото, че за мен, тя е идеалната Шура, а актьорските и качества и умения, оцених в Пеперудите. Peace

Аз вече споделих, защо според мен не е прибързана интимността между двамата, затова и не смятам, че е постъпил с нея, като с всички останали жени в живота си. Ще видим и превода какво ще ни каже !  Peace
Съгласна съм, обаче, че тя е направо отнесена, милата !  Heart Eyes И абсолютно я рязбирам !  Crazy

Свет, няма да има епизод, защото има мач от Шампионска лига - Галатасарай ще играе. Peace

# 646

Е, Дафне,  Hug Фарах няма голям нос, това е много преувеличено!
Hug Мрънкаме си срещу Фара, но според мен тя играе. Каквито работи прочетох за конкуренцията  в чужд форум, направо сме си щастливци.

И да си мрънкате ,никой не ви слуша  Naughty...визирам теб и Лор...вярна е приказката  bowuu...Като си пееш Пенкеле ,кой ли те слуша  newsm78 Joy Joy Joy Дано да носите на майтап  Laughing Party...не ви познавам ,но се надявам да не сте обидчиви... bowuu Hug Hug

Госпожа...мерси за информацията ... Hug  bouquet

# 647
Здравейте и приятна вечер!

Фарах гледам за първи път и дори имах известно недоверие към таланта й, но мисля, че се справя много добре. На мен ми е убедителна като младо момиче, за първи път влюбено.

За анкетата - без коментар. Не знам защо Енгин привлича фанатични фенове, но е факт. Той спечели анкета за най-добра двойка, с Фарах, преди да е пуснах филма им и преди зрителите да са ги видели като двойка. Също и анкета за най-добре облечен актьор. Понякога предаността стига до абсурди, за жалост.

Той е изключителен актьор, но един от малкото му недостатъци, е, че не е атлетичен, не е спортен тип. Това си личи в движенията, фигурата, а тичането и стрелбата не са му силни страни. Защо е приел тази роля, за мен е загадка.

Нещо интересно, мнение на Ажда Пеккан, за "Курт Сеит и Шура"
http://vk.com/topic-59313557_28822445?offset=80
Срещнала се е с приятели на вечеря. Докато нейният шофьор е опитвал да спре журналистите, чакащи я на изхода, те са я попитали кой е любимият й сериал. Ажда отговорила, че следи развитието на събитията в "Курт Сеит и Шура" с Къванч Татлъту в главната роля. Тя е казвала и по-рано, че се възхищава от играта на Къванч, и отново потвърдила своята симпатия към него.
(преведох от руски свободно и без претенции, но смисълът е верен, посочвам източника)

Валя, ами приел е как няма да приеме като няма други проекти. Той сам каза в едно интервю, че не затрупан с проекти.
   И верно, че не е спортен тип. Ама хич. За това се иска мъжество в характера. Той навсякъде е придружаван - под водата не слиза сам да плува, лятото навсякъде го придружава брат му, на премиерата - пиарката му. Тя сякаш му диктуваше стъпките.
  А за филма "Курт Сейт и Шура" - е нещо над баналната турска действителност, по-точно ежедневие, което се разглежда в другите сериали. И средностатистическия турски зрител като не може да се припознае в него - не го и приема много. Дано и в бъдещите серии да няма сцени на подслушване от слуги - менюта, болници и т.н. от типичните турски сериали. За мен този сериал е като рядка бяла птица в индустрията им.
   Фарах я одобрявам как играе. Косата ѝ ми идва в повече - много сламена на цвят и разплетена.
   А Къванч - ами какво да кажа за този млад мъж. С всяка роля се изкачва стъпала на горе. А и явно като личност проявява и дисциплина, както в живота си, така и в изграждане на ролите. Да си припомним, че и в спорта е постигнал много - с баскетбола стигнал до големи отбори и само травмата го възпира. Но пък се занимава с различни спортове. И за себе си и такива, които ще му трябват за ролите. Не се възгордява, не бяга като попарен от среща с хора, какнито и да са те - любители, фенове, зрители или журналисти и фотографи. Не им се натрапва. А и как би могъл след като го следват навсякъде по петите.
   Хубав ден!

# 648
И да си мрънкате ,никой не ви слуша  Naughty...визирам теб и Лор...вярна е приказката  bowuu...Като си пееш Пенкеле ,кой ли те слуша  newsm78 Joy Joy Joy Дано да носите на майтап  Laughing Party...не ви познавам ,но се надявам да не сте обидчиви... bowuu Hug Hug

Занапред не разчитай много на чувството ни за хумор. Като нищо може да обърнем нещата на сериозно.

# 649
ORS  Hug като спомена травма, та се сетих, че Къванч снима първите серии след падане от коня и счупване на ребра, поне така си спомням от интервю с него. Преодолявал е болки, а може и да се е отразило на движенията му, макар че аз лично го намирам супер, единствено в танцуването не е във върхова форма. Но знаем, че умее да танцува, може да е заради болки или така да са решили.

https://www.youtube.com/watch?v=C84qME6gQkQ

Ето тук, съвсем друга стойка и позиция на главата.
Аз бях забравила инцидента с коня, но може би е дал отражение.  Thinking

# 650

Валя, така е - падна от коня при една каскада и счупи две ребра . Въпреки това, не позволи да спрат снимките, продължи работа като два пъти на ден му поставяха болкоуспокояващи инжекции . След инцидента, наеха дубльор за каскадите, до този момент той сам правеше и най- трудните такива. Това е поредното доказателство за това, що за професионалист и човек, е наш левент и колко сериозно приема всяка една роля ! За съжаление, дори в такъв момент, се намериха хора, които да се подиграят с инцидента  и да иронизират качването на коня, например./бил се качвал на коня, с помощта на стълбичка! ooooh!/ Не ми побира умът, как може да злорадстваш и да си щастлив, че някой се е наранил или е претърпял злополука. ooooh!

# 651
   Да, и аз го помня този случай с коня. Човекът си върши работата професионално и мъжки. Не си отмята главата назад, когато би следвало да е самодоволен. Напротив - дига летвата още по-нагоре.

Цитат на Госпожата:

"За съжаление, дори в такъв момент, се намериха хора, които да се подиграят с инцидента  и да иронизират качването на коня, например./бил се качвал на коня, с помощта на стълбичка! / Не ми побира умът, как може да злорадстваш и да си щастлив, че някой се е наранил или е претърпял злополука."
    Милички - нека оставим низшите духом и да не си променяме нивото! /Ех, това ниво - ниво, та ниво/
    Ама пък така си е. Аз лично мога да общувам и крал и с плебей, но ще си остана на моето си ниво!
     Слънчев ден!  love001 

# 652
дружки! Hug
Госпожата  Heart Eyes благодаря за кафенцето! Ще си го пийна сега. Peace
По въпроса, дали е влюбен Сеит в Шура ... аз поне мисля, че няма място за съмнение ... защо, по каква причина се напи до безсъзнание? Ами, че той си го и каза на Пьотр, какво има да му мислим? Но дори и да не го е казал, самият той го показва достатъчно ясно. Та Сеит не можеше да се откъсне от нея на гарата ... ами лицето му, преди да се обърне да влезе във вагона? А сълзите в очите му ? Не разбирам, не играе ли Къванч блестящо , та някои се съмняват в това, което показва с цялата си същност  newsm78 Но  всяка от нас гледа с различни очи ... може и да не го виждат  Peace
Госпожата  Heart Eyes не две, пет ребра е счупило момчето, в едно интервю бяха писали. И ако някой го намира за вдървен,нека да опита само да се движи в това състояние, не ли да танцува ... а той го прави и то не лошо. Мога само да му свалям му шапка аз на него ... за смелостта, за трудолюбието му, за любовта към това, което върши, за себераздаването .. . Пък нека низшите духом, дето вика Орси  Heart Eyes си чешат клавиатурите колкото си искат и да пишат грозни и неуместни неща за това момче. То си е за тях ...
Хубав ден, дружки! Praynig

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 17:01 от queen_fenka

# 653
Момичета  Hug преводът във Вики е на 60 %. Преведени са точно най-вълнуващите сцени - когато бяха сами в домът му и на гарата ... Heart Eyes Ами какво да ви кажа ... той Сеит много ясно я предупреди, че не може на този етап да и обещае нищо,защото отива на фронта и не знае дали ще се върне изобщо, да не съжалява после за преживяното, да не обвинява себе си и него след това, нарече я любов моя ... толкова много я искаше ... Киво го изигра перфектно! Дори устната му трепереше ... А после на гарата ... бяха прекрасни! Аз поне нямам никакви съмнения за чувствата им. Peace

# 654
[

И да си мрънкате ,никой не ви слуша  Naughty...визирам теб и Лор...вярна е приказката  bowuu...Като си пееш Пенкеле ,кой ли те слуша

ако наистина се размрънкаме ще се усети  Mr. Green
засега така да се каже, споделяме първи впечталения от филма

нека не забравяме, че филмът не се прави за българския зрител, а за турския такъв.

така че нека не тълкуваме посланията на филма от нашата си камбанария...

защо мислите Шура е показана в такава светлина - още в първите дни на запознанството си със Сеит си ляга с него ?
да не мислите, че бабата на авторката е постъпила по същия начин ?
щото аз, макар да не съм чела книгата - не вярвам.  Mr. Green

идеята е, че рускинята е леконравна / не е мое мнение, аз бих я нарекла само лекомислена Wink/, а туркинята, за която ще се ожени Сеит е истинската, целомъдрената, тази, която е заслужила да създаде с него дом, семейство, да роди и отгледа децата му, да се радва на почитта и уважението на внуците си.

на никой в Турция не му пука за 'голямата любов' на рускинята.
рускините / и сега/ са блудниците, които прелъстяват мъжете им...

затова съдбата и е да не стане никога негова жена, съдбата и е да изгуби Родина, близки...
съдбата и е безпътицата и страданието.

затова преди да се радвате на романтиката, помислете за екшъна, който очаква Шура оттук нататък...

# 655
Толкова разгорещен е спорът и съм сигурна, че всяка от страните може да извади аргументи.Основният проблем е книгата и впечатленията от нея.Ако се абстрахираме, че тя не съществува и никой нищо не знае и гледаме само това, което е на екрана, ще си зададем камара въпроси и ще има още толкова съмнения.
Съгласна съм с Лор за отношението към рускинята, отбелязах го и аз Същото беше и с Хюрем във "Века".Харесвам Къванч, но не съм от припадащите по него и сравнително безпристрастно наблюдавам.
Ненапразно дадоха бащината заръка,с кой да се забавлява и за кой да се жени,а знаем , че думата на бащата при тях е закон.Дадоха и Сеит, който се чудеше за писмото и реши да не го праща,защото  мислеше с горната си глава и въпреки ,че е увлечен- това го показват ясно. .Да , но после точно тая глава престана да му служи и всички приказки и самооправдания , които изрече, бяха под диктата на другата.Постъпи с нея егоистично, като с бройка- аз така го видях, не твърдя, че съм права, но иначе нямаше да се оправдава.
Тук няма никаква 15 годишна, такава има само във вашата книга.Виждаме жена.Ако турците искаха да я покажат на 15, щяха да намерят такава актриса.Който иска, да си отговори защо не са я намерили..Това са фактите, които ни показват- безумно влюбена млада жена и зрял мъж, който и казва ,че я обича и спи с нея, като преди това ясно съзнаваше, че дори не трябва да и мъти главата с писмо.
Как я бил гледал, какво и казал, - това е относително.Постъпките са важните, поне за мен.За момента виждам влюбване от страна на Шура и влечение от страна на Курт Сеит.Може да стане любов, може и да не стане, да сме здрави ,да видим.
Колкото до книгата, четете си я на воля, коментирайте си я, нищо против, но като обсъждаме, да обсъждаме  това , което ни показват.Всякакви аргументи от книгата , за мен  не са аргументи и няма как да бъдат , ако не са на екрана..

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 20:47 от nikita1

# 656
Има логика донякъде в това, което лор е споделила. Таргета на филма, е драгият турски зрител, така е . Не мога, а и не искам, обаче, да гледам с неговите или през неговите очи, затова споделям онова, което виждам с моите. Има истина и в това, че именно чужденката, е представена в такава светлина и бих се съгласила с тези доводи, ако напоследък не съм свидетел на доста разкрепостено поведение на иначе така благонравните и благовъзпитани турски девойки . Някои от тях, Шура не може да догони, ако ще и срещу тях да бяга .  Laughing И честно казано, не мисля, че сценаристките са задълбали в тази посока ! Пък и независимо за кого е предназначен филмът, мисля, че всички - и турските зрители, и арабските, гръцките, сръбските, руските, украинските / макар, че на тях в момента друг филм им прожектират / , че и ние, имаме нужда от малко красота, романтика, от малко връщане на вярата в принца на белия кон и историята на Красавицата и звяра ! Ей така - за разнообразие !  Peace
И на фона на тези размисли и страсти, както и на “обективните“ резултати от анкети разни, не мога да се сдържа и да не споделя още една статистика ! Heart Eyes Hug Heart Eyes Изводите оставям на вас !  Hug

# 657

А верно ли ще са само 16 епизодите? Не помня къде го прочетох това.

# 658

А верно ли ще са само 16 епизодите? Не помня къде го прочетох това.

Hug Hug Hug Аз не съм срещала такава информация, но Фенче Heart Eyes каза, че е прочела нещо такова при подругите !  Peace

# 659
Аа, ясно!  Hug  Heart Eyes  Hug
Е да видим, гледам тече интерес към сериала някакъв дано се продължи повече.
Не съм гледала първата страница, имаме ли вече бг превод на предните серии?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт