Отговори
# 660
Еми,  Heart Eyes имаме изцяло преведен първи епизод, но няма връзка на първа страница, защото сега не мога да правя корекции .  Peace

Има го във вики и в АСИ !  Peace

# 661
Еми,  Heart Eyes имаме изцяло преведен първи епизод, но няма връзка на първа страница, защото сега не мога да правя корекции .  Peace

Има го във вики и в АСИ !  Peace

Благодаря!    bouquet

# 662
...
Колкото до книгата, четете си я на воля, коментирайте си я, нищо против, но като обсъждаме, да обсъждаме  това , което ни показват.Всякакви аргументи от книгата , за мен  не са аргументи и няма как да бъдат , ако не са на екрана..

Nikita1, и аз така - коментирам което ни показват. Виждам едно младо, неопитно, чисто момиче, обхванато от първите любовни трепети. Виждам опитен мъж, свикнал да покорява жените, но който за пръв път е покорен.
Това което ти, дафне и др. виждате, за мен е необяснимо, но не го коментирам, това си е вашият поглед.
Обаче няма как да се абстрахираме от книгата. Навсякъде сериалът беше обявен като екранизация по романа на Нермин  Безмен и че историята е за нейния дядо.
Затова си мисля, че е грешка да се обобщава образа на Шура, като образ на леконравните рускини.
Шура е реално живяла жена, обичала, страдала. Може и да заслужава порицание, но не точно за този момент, който показват първите епизоди. 

# 663
идеята е, че рускинята е леконравна / не е мое мнение, аз бих я нарекла само лекомислена Wink/, а туркинята, за която ще се ожени Сеит е истинската, целомъдрената, тази, която е заслужила да създаде с него дом, семейство, да роди и отгледа децата му, да се радва на почитта и уважението на внуците си.

Tака е, затова  има необясними и нелогични неща в историята. За да скалъпи това послание. И затова книгата не е издадена в Русия, защото  е обидна, пропагандна и далече от истината.    Съмнявам се дали тази Нермин е виждала жива руска аристократка. Та дори и на 90 години, като сестрата на Шура. Събирала е впечатления от руски търговки или туристки по Истанбул.

# 664
. Навсякъде сериалът беше обявен като екранизация по романа на Нермин  Безмен и че историята е за нейния дядо.
Напротив, много пъти беше казано, че филмът ще е  различен от книгата. Но, това не бива да разочарова зрителите. И в този контекст,  ако приемем, че книгата е за голямата любов на Курт и Шура, във филма трябва да гледаме нещо друго. Деградиралият Курт и разбития живот на Шура, примерно. И досега, има много малко съвпадения между книгата и филма. За да търсим в книгата опорни точки за коментарите си.

# 665
. Навсякъде сериалът беше обявен като екранизация по романа на Нермин  Безмен и че историята е за нейния дядо.
Напротив, много пъти беше казано, че филмът ще е много различен от книгата. Но, това не бива да разочарова зрителите. И в този контекст,  ако приемем, че книгата е за голямата любов на Курт и Шура, във филма трябва да гледаме нещо друго. Деградиралият Курт и разбития живот на Шура, примерно. И досега, има много малко съвпадения между книгата и филма. За да търсим в книгата опорни точки за коментарите си.

Joy Joy Joy Дафне,  Hug много обичам, когато си толкова категорична, без изобщо да имаш хал-хабер за нещата !  Laughing Няма от къде да знаеш има или няма основания или съвпадения - не си чела книгата ! И говориш откровени глупости, ще ме прощаваш за израза !  Hug

И между другото, на предната страница има снимка на Нермин с баронеса Валентина - за доказателство, че е виждала жив руски аристократ. Като ми покажеш някоя, на която е с някоя руска туристка или търговка, ще си говорим пак !  Laughing Peace

# 666
Хай, дружки! Hug
цитат на Валето  Heart Eyes
"Nikita1, и аз така - коментирам което ни показват. Виждам едно младо, неопитно, чисто момиче, обхванато от първите любовни трепети. Виждам опитен мъж, свикнал да покорява жените, но който за пръв път е покорен. "
точно същото виждам и аз.
Дафне  Hug виждала е, и още как! Не гледаш внимателно какво публикуват дружките тук - някой беше постнал дори снимка на Нермин с баронесата. Ти доколкото разбрах, не си чела книгата  - тогава откъде знаеш, че има много малко съвпадения  newsm78 Най-важното е абсолютно същото - а именно огромната любов между Курт и Шура. Peace

# 667
Госпожата  Heart Eyes Hug Heart Eyes писали сме едновременно  Joy Joy Joy Joy но едно и също! Peace

# 668
Ами щом толкова ви допада тая любов и я превъзнасяте, намирате я за прекрасна и нормална,възхитителна, естествена и логично завършваща след броени дни в кревата,  да не я пожелавам аз на щерките ви по на 15,  ако сте честни, пожелайте им я сами  да я изживеят на тези години и по тоя начин  със зрял мъж.
На чужд гръб и сто тояги са малко май.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 22:43 от nikita1

# 669
Няма от къде да знаеш има или няма основания или съвпадения - не си чела книгата !

ами вие достатъчно разказахте, та дори за непросветените като нас, са видни разминаванията .  Mr. Green

колкото до това, колко са и автентични сведенията на самата авторка и как били получени лично от сестрата на Шура, ами сами казахте, че тя била на 90 години...кой знае какви ги е приказвала и украсявала ...

и освен всичко друго навярно е искала все пак да жилне с внушения за голяма любов и романтика  внучката на Сеит, който така и не се е оженил за сестра и, въпреки голямата и жертва - да следва по света един бивш 'благородник', който сам себе си е изгубил...изгубил Родина, богатство, положение, изпаднал до там, както разказахте да е едва ли не прислужник в някаква пералня.

е как няма да деградира -  той самият е бил в незавидно положение, а за него се е 'закачила' и омагьосаната Шура...

и щом изобщо има втора част на книгата и то посветена на Сеит и жена му, значи истината ще изплува - че  Мурка/ не и знам името/  и семейството ще го спасят...

не казвам, че между Сеит и Шура изобщо няма искра, но това е по-скоро искрата на страстта и привличането, избухнала по силата на стечения на обстоятелствата на полето на неразумната и незряла психика на девойката, отколкото истински огън на любовта...

грешки на младостта, както се казва - но с катастрофални последствия ... Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 22:45 от lor

# 670
Има ли смисъл да спорим? Че и дъщерите си да намесваме...кой както иска, така да си разбира сериала.
Единствено трябва да се придържаме към фактите, все пак. А е факт, че нито писателката, нито някой от екипа, е изразил и намек на отрицателно отношение към Шура, даже напротив.
Нямаме основание да мислим за Шура като за леконравно момиче.

# 671
Лор, уважавам мнението ти, но то се базира само на свободните ти интрепретации ! Ще те помоля да спреш с обвинителния тон по повод споделеното от книгата - първо, то беше споделено по молба на потребители, които пожелаха да се запознаят с нея и второ - никой никого не принуждава да чете нещо, което не желае. А и това се случи предимно в предишните теми, тук има само препратки, които когато намирам за уместно правя. И това, че откакто си тук, се опитваш да ми подреждаш мебелите, няма да ме спре .
Та, мисълта ми беше, че какво е искала да постигне авторката, става ясно в книгата . Дали и как е разкрасявала нещата, е въпрос на свободни догадки, които не почиват на абсолютно никакви факти.
Така че, интерпретирайте си нещата, както искате, но не вменявайте чувство на вина на останалите, които обсъждат факти и това, което виждат.

Ники,  Hugчестно казано, никак не разбрах препратката ти с дъщерите на списващите. Гледаме и обсъждаме филм и въздействието му . Какво и как би станало в живия живот, с дъщерите и синовете ни, някак не е предмет на обсъждане в темата. Peace

# 672

Единствено трябва да се придържаме към фактите, все пак. А е факт, че нито писателката, нито някой от екипа, е изразил и намек на отрицателно отношение към Шура, даже напротив.
Нямаме основание да мислим за Шура като за леконравно момиче.

имаме основания с всичко, показано ни досега.

освен това една турска писателка ще е достатъчно добре възпитана да не покаже директно отрицателното си отношение, достатъчно е да вкара главната ни героиня в леглото на дядо си два дни след запознанството им Mr. Green

# 673
Здравейте!  Hug
Преди малко писах , писах и нещо ми блокира лаптопа и всичко отиде на вятъра. Ще бъда кратка. Гледам сериала, въпреки огромните ми резерви, които се разсеяха със силният му старт. Впечатлена съм. Нахвърлиха интересно основните сюжетни линии, върху които може да се спретнат доста интересни дискусии. Всичко ми харесва за сега. Дори забравих при гледането на втората серия, че гледам сериал. Имах чувството, че гледам игрален филм. Завладяна съм и от актьорския състав с малки изключения. Фарах ми е супер симпатична с жизнения си заряд, излъчването си и лъчезарната усмивка. Освен това се справя много, много добре. А, Къванч - прекрасен е. Heart Eyes  Не съм експерт и затова вероятно не виждам съществени недостатъци до момента. Освен това не съм чела книгата и предадените емоции, които достигат до мен не са натоварени с предваритела наласа и очаквания.
Благодаря и адмирации за изключително интересните и ерудирани мнения!  bouquet  Истинско удоволствие!

# 674
Лагунииии,  newsm51  love001 newsm51 чак не мога да повярвам на очите си !  Hug Толкова ми липсваше !  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт