Любовта, ако е истинска, за мен е винаги възхитителна и вълнуваща! Та дори и на 15 ...
Но, Валето е права ... щом на вас не ви се нрави, гледайте и си разбирайте както искате филма.

Лагуниииии
много ми липсваше! Добре дошла!
, но в сериалът, който гледам аз, Сеит и Шура прекалено бързо изконсумираха възпяваната любов. Шура е влюбена и глупава, Сеит- доста умерен, не го виждам лудо влюбен. Голяма страст, както била описана в книгата, за съжаление не видях
...А така силно искам да ме убедят!!!

Затова и казвам, че колкото и да съм повлияна от романа, колкото и да правя съпоставки, коментирам това, което виждам и което усещам, докато гледам епизодите !
честно казано, никак не разбрах препратката ти с дъщерите на списващите. Гледаме и обсъждаме филм и въздействието му . Какво и как би станало в живия живот, с дъщерите и синовете ни, някак не е предмет на обсъждане в темата. 
Ще изчакам превода, но така и не разбрах, в кой момент Курт призна чувствата си. Засега е само много специална. Без други ангажименти. Дори и да приемем, че Курт е влюбен, което не го мисля, не може да се отрече, че Шура е в пъти по-влюбена от Курт. Вярно, той забърка кашата в зимната градина, но и Шура не му даде никакъв шанс да се измъкне, за да спази обещанието пред Петро. Така силно повярва на красивите приказки. И сякаш му отне мъжката инициатива. Това, което той като мъж трябваше да направи, тя го направи. Отиването й в дома на Курт е точно такъв момент. След секса отношенията им са на друго ниво, ще поеме отговорност, разбира се, но това не означава, че я обича. Ако я обичаше, нямаше да прави секс с нея. Заради войната, заради баща си, заради младостта й. Постъпи с нея, така, както с всички останали жени в живота му. Нищо по-различно.

поздрав!

най- после се показа на светло! 

Дали си е отишла и по какви причини или все още ни вълнува и спи в леглото до нас.....това не прави една любов по- малка или неистинска. Според мен.
благодаря на всички ви за споделените мнения и впечатления и интересната дискусия ! Очевидно ни предстои един интересен и различен филм, който провокира много размисли и страсти и задава много въпроси ! Вярвам, че заедно ще търсим отговорите и най-вече, ще се наслаждаваме заедно на серила - всеки така, както го вижда и усеща !
Още веднъж благодаря за хубавата вечер във вашата компания ! 
Препоръчани теми