Отговори
# 675
Ха сега де ? Ами аз като нямам дъщери newsm78  Joy Joy Joy
Любовта, ако е истинска, за мен е винаги възхитителна и вълнуваща! Та дори и на 15 ...
Но, Валето е права ... щом на вас не ви се нрави, гледайте и си разбирайте както искате филма. Praynig
Лагуниииии  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes много ми липсваше! Добре дошла!    bouquet

# 676

Така че, интерпретирайте си нещата, както искате, но не вменявайте чувство на вина на останалите, които обсъждат факти и това, което виждат.

ами и ние интерпретираме това, което виждат очите ни, при това, неповлияни от други фактори.

работата стана - да вярвам ли на очите си ?  Laughing Mr. Green Laughing

не го вземайте толкова навътре това с книгата, аз повече се закачам, инак вече не ми пречи, така и така сме осветлени...

въпросът е, че явно челите, сте някак подвластни на художествените внушения от литературния източник, може да се дължи на много голяма образност на изказа на писателката, има такива творци, които направо те 'размазват ' с текст. но останалите разчитаме само на екранизацията  Wink

# 677
Не знам за Вас Hug, но в сериалът, който гледам аз, Сеит и Шура прекалено бързо изконсумираха възпяваната любов. Шура е влюбена и глупава, Сеит- доста умерен, не го виждам лудо влюбен. Голяма страст, както била описана в книгата, за съжаление не видях ooooh!...А така силно искам да ме убедят!!!
От друг форум попаднах на следното:

Цитат
Шура жалеет о том, что все узнали о ее любви к Сеиту. Она хотела иначе сообщить родным эту новость.
Петро утешает ее, но Шура не верит, что ее семья разрешит ей выйти замуж за турка. Петро обещает девушке поговорить с ее родственниками, рассказать, какой Сеит храбрый воин.
Миша рассказывает Тате, что Петро заодно с революционерами. Татя не верит - зачем таком богатому и знатному человеку революция? Миша говорит, что Петро так пытается обеспечить свою безопасность в случае чего.
Тина и Шура ссорятся. Тина требует, чтобы сестра выбросила из головы Сеита, ведь он - неподходящая для него партия. Этот человек обманул ее в самый первый день знакомства, а глупая Шура все еще защищает его. Шура пытается объяснить сестре, что Сеит имеет по отношению к ней самый серьезные намерения. Они поженятся, когда он вернется с войны.
Этот разговор слышит Петро.
В доме Петра устраивают званый ужин в честь отца Шуры. Там же появляется и Баронесса. Она подливает масла в огонь - говорит матери Шуры, какая хорошая пара ее сын и Шура. Кроме того, она передает ей сплетни о романе между Шурой и Сеитом. Мать Шуры в шоке - имя ее дочери опозорено, кто теперь возьмет ее замуж.
Все это Баронесса делала по просьбе Петра. Он признается ей, что ненавидит Сеита, и сделает все, чтобы досадить ему.
Гюзиде узнает, что тот офицер,в которого она влюбилась с первого взгляда, вовсе не Сеит. Она глубоко несчастна и не хочет замуж.
Отец Шуры дает согласие на обручение Шуры и Сеитом после окончания войны. Он не сомневается, что Шура с ее умом выбрала достойного человека.
Шура сообщает эту радостную новость любимому,отправив ему письмо с прядью своих волос.
В разгар боя конь Сеита, испугавшись взрывов, несет его прямо в пропасть. На месте боя солдаты находят медальон Сеита. Все полагают, что Сеит погиб.
Отцу Шура становится совсем плохо.
Петро сообщает Шуре, что Сеита больше нет с ними.
Имаме си нов дявол- Петро, не могат без такива персонажи Едже - Хилял.  Whistling
До колкото си спомням от преразказите на романа, Шура не го е запознавала с родителите си, поправете ме ако греша!
И това:

Цитат
Вслед за сериалом «Курт Сеит и Шура» будет экранизирован и второй роман писательницы Нермин Безмен. Продолжение первой книги носит название «Курт Сеит и Мурка».
Об этом сообщила сама автор книги. «Скоро на экраны выйдет и второй роман серии»,- сказала Нермин Безмен на презентации своей книги «Мой дедушка Курт и я».
Во время презентации новой книги и встречи с поклонниками Нермин ответила на некоторые вопросы, касающиеся сериала «Курт Сеит и Шура».

- Как вы считаете, в первой серии сериала Кыванчу Татлытугу удалось правильно изобразить образ вашего дедушки?
- Это поразительно! Актеры схватили даже те качества характера, которые сразу не бросаются в глаза! Фарах Зейнеп – точно Шура. Глядя же на Кыванча я вижу моего дедушку!

- В жизни вашего деда было две самых главных женщины – Шура и Мурка. Сможем ли мы увидеть Мурку в телевизионном сериале, узнать о ее жизни?
- Я очень хочу этого. Более того, в моих планах снять широкоформатный фильм по книге. Конечно, если сериал будет популярным.

- Почему вы написали разные книги о Шуре и Мурке?
- Это были две женщины, которых очень любил мой дед. Я разделила эти две истории, потому что это были женщины из разных миров, разного воспитания и социального положения. После окончания работы над первой книгой, я продолжила поиск сведений о Шуре. Через многие годы я совершенно случайно встретилась со старшей сестрой Шуры, проживающей в Стамбуле.
Подробности о съемках сериала «Курт Сеит и Шура»:
- Съемки батальных сцен, проходящих во время суровой зимы, готовились на протяжении девяти недель.
- Съемки проходили на площади в 70 000 кв.м
- Использовано 2 500 м палаточной ткани
- Было вырыто 250 метров окопов, причем было вывезено 43 грузовика земли
- 126 человек работало в группе технической поддержки. В съемках участвовало 182 лошади и 1 210 актеров массовки в роли солдат.

http://www.turkeyforfriends.com/forum/167-9517-7

# 678

Госпожата,  Heart Eyes Hug Heart Eyes, Фенче,  Heart Eyes Hug Heart Eyes , аз също се радвам да бъда тук!

Романтична натура съм и затова много ми се гледа красива любов, много! А дали силните чувства, които разтърсиха и двамата ни герои, ще се превърнат в една съдбовна такава, ни предстои да видим.

# 679
Ок, приемам, че е закачка !  Peace
Аз също споделям това, което виждам - не, защото съм повлияна от книгата. По-скоро - не само.
Докато четях, внушението беше, че Курт се е влюбил безпаметно в Шура още на мига, а гледайки първи епизод, никак не бях убедена. Споделих, че за мен също, в началото беше по- скоро интерес и привличане- дали баса го провокира или после беше запленен от невинността и чистотата на Шура, но това момиче прикова вниманието му. В последствие, обаче, отново според това, което видях във филма, той се влюби в Шура и думите му не бяха просто лустро, а наистина красивите слова, бяха провокирани от чувствата му към нея.  Peace Затова и казвам, че колкото и да съм повлияна от романа, колкото и да правя съпоставки, коментирам това, което виждам и което усещам, докато гледам епизодите !  Peace

# 680
Лор, уважавам мнението ти, но то се базира само на свободните ти интрепретации ! Ще те помоля да спреш с обвинителния тон по повод споделеното от книгата - първо, то беше споделено по молба на потребители, които пожелаха да се запознаят с нея и второ - никой никого не принуждава да чете нещо, което не желае. А и това се случи предимно в предишните теми, тук има само препратки, които когато намирам за уместно правя. И това, че откакто си тук, се опитваш да ми подреждаш мебелите, няма да ме спре .
Та, мисълта ми беше, че какво е искала да постигне авторката, става ясно в книгата . Дали и как е разкрасявала нещата, е въпрос на свободни догадки, които не почиват на абсолютно никакви факти.
Така че, интерпретирайте си нещата, както искате, но не вменявайте чувство на вина на останалите, които обсъждат факти и това, което виждат.

Ники,  Hugчестно казано, никак не разбрах препратката ти с дъщерите на списващите. Гледаме и обсъждаме филм и въздействието му . Какво и как би станало в живия живот, с дъщерите и синовете ни, някак не е предмет на обсъждане в темата. Peace

Госпожата,  мисля, че си ме разбрала, но понеже те уважавам, ще го кажа пак. Това е просто  тест.Най -милото на човек е детето му и  не вярвам никоя тук майка да иска това ,дето тук превъзнасяте за любов и ме убеждавате ,че е нормално и прекрасно за детето си, значи не е такова , каквото искате да ме убедите.
Иначе съм съгласна, че гледаме и  обсъждаме филм, а не четем книга.

И за протокола, безумно влюбена Шура, силно увлечен Курт, който не постъпи като обичащ мъж, а само като мъж.Това е което виждам.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 23:17 от nikita1

# 681

Hug Ще изчакам превода, но така и не разбрах, в кой момент Курт призна чувствата си. Засега е само много специална. Без други ангажименти. Дори и да приемем, че Курт е влюбен, което не го мисля, не може да се отрече, че Шура е в пъти по-влюбена от Курт. Вярно, той забърка кашата в зимната градина, но и Шура не му даде никакъв шанс да се измъкне,  за да спази обещанието пред Петро. Така силно повярва на красивите  приказки. И сякаш му отне мъжката инициатива. Това, което той като мъж трябваше да направи, тя го направи. Отиването й в дома на Курт е точно такъв момент. След секса отношенията им са на друго ниво, ще поеме отговорност, разбира се, но това не означава, че  я обича. Ако я обичаше, нямаше да прави секс с нея. Заради войната, заради баща си, заради младостта й. Постъпи с нея, така, както с всички останали жени в живота му. Нищо по-различно.

В писмото, което й написа от Галиция. Съвсем директно, ясно и точно й каза, че я обича и ще й докаже любовта си, като се върне от фронта. Снощи го превеждах.  Peace

Аз не съм чела книгата, не знам как се развиват отношенията им впоследствие, не знам как ще се развият и в сериала. Но в показаното дотук виждам само една искрена, голяма и взаимна любов. Не мога да казвам на бялото черно. Страст ли е, любов ли е, желание ли е, ще видим, но засега е взаимно, та взаимно.  Hug

# 682
lor, аз честно си признах, че не харесах твърде романа, така че няма начин да съм повлияна от силния изказ на писателката.
Но потенциалът му за екранизация е огромен, и с интерес очаквам да видя прочита на Хилял Сарал, Едже и екип. Възможни са много различни интерпретации. Това, което виждам досега, много ми харесва.

Ще следя накъде ще поемат, че и ние барабар с тях.  Simple Smile

Шани, бащата на Петро и бащата на Шура са близки, приятели и бизнес партньори. Затова Шура и Тина отседнаха в дома на Петро, докато баща им е в болница.

Лагуна  Hug поздрав!

Не подценявайте 15-годишните, може би само те са способни на толкова чисти и силни чувства. Може да не са зрели и да грешат, но не са и обременени от страхове и съмнения. Пристъпват смело към любовта, защото още не са се опарвали, не са страдали, не са били лъгани.

# 683
Никита, наистина такива препратки са ми чужди. Иначе - да, разбрах те ! Просто не мисля, че примерът е удачен. Peace
Първо, защото в днешно време, майките много рядко знаят какво вършат 15 годишните им щерки и с кого.Второ - често, за съжаление, се оказва, че на тези години, че и на по- невръстна възраст, девойките са си легнали с някого, не защото са лудо влюбени, а просто, защото е модерно и “другите така правят“.Трето - нашите баби, по онова време, също не са били много по- големи, когато са ги женили или пък са приставали - примери от историята и фолклора- колкото щеш. Peace
Не знам дали е нормално / нормалността е много относително понятие /, не знам дали е прекрасно да го направиш на тези години, но в никакъв случай, не виждам нещо ненормално или чак пък толкова неморално в това, което се случи. Това е моето мнение. Peace

# 684

Какво ми направи впечатление на мен и при давете ни гълъбчета. И двамата при ситуации съврзани с отрацателни емоции, губят контрол. Сеит се напи безпаметно, а Шура  не успя да се овладее при разговора с баронесата и избухна. Сега пък от фрагмана изглежда, че ще прави опит за самоубийство, при все, че е облечена в траурни дрехи... Дано ни пързалят с този фрагман, защото лично в моите очи, тази и постъпка е доста егоистична. Допускам, че траурът е поради кончината на бащата, защото се появи снимка на сестра и в траур.  Не ми харесва, че ги представят така лабилни...

ValentinaP ,  Hug

Шани,  Hug

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 23:44 от sinq laguna

# 685
Лагуни Hugнай- после се показа на светло!   bouquet
Валя, помня каквото ми трябва...Както и това, което беше споделила Сиси- Шура е богата наследничка на акции от Тюменската газова компания...Често бизнес партньорите сключват и "брачни сделки" между семействата си, но тук няма да стане така...
Някой споменаваше и за това:

Цитат
Не ищите в сериале книгу!
Писательница, которая участвует в съёмках в качестве сценарного консультанта, предупреждает зрителей, что книга и сериал отличаются друг от друга по своей природе, и советует: «Зрители не должны смотреть, вооружившись книгой, и комментируя «сейчас должно случится это, а потом то». Над созданием сериала кроме писателя работают продюсер, сценарист, режиссёр и актёры. Сериал рождается в симбиозе этих многочисленных взглядов и трактовок, так что смотрите просто то новое произведение, которое рождается благодаря этому взаимодействию».

# 686
Леле,като ви чета и си мисля - ма, много са ни морализирали турските сериали  Rolling Eyes
Като ги гледаме с години и пак с толкова към 50-та  - 60-та серия чакаме и дебнем някой да целуне някого в цъфналата ръж,сега ни се вижда много неестествено двама млади пълнолетни хора да правят любов.
И откъде дойде това внушение,че Шура е 15 годишна newsm78
Тя е точно на 19 години и тогава като дебютантка е въведена в аристократичните среди - на балът стана това.
Прочетете внимателно поста на  shaane - там ясно е казано - две жени,принадлежащи на два различни свята

Лека нощ,с пожелание да гледаме с наслада сериала така както го усещаме и разбираме! Hug

# 687
аз лично не видях голяма любов, а влюбване...това са различни неща

и какво като е написал примерно 'обичам те' ...кой от нас не се е влюбвал много пъти и не  го е казва много пъти и то на различни хора

/ако случайно тук има някой, който се е влюбвал само веднъж и е казвал 'обичам те' само веднъж, да ме извини, не говоря за него...а и навярно това е някой на 15  Laughing Laughing/

така че силните приказки за голяма любов  са малко в повече.
бих я признала ако издържи проверката на времето и на несгодите по пътя, който ги очаква ...

ще видим

# 688

бих я признала ако издържи проверката на времето и на несгодите по пътя, който ги очаква ...

Винаги и всякога ли голямата любов издържа на проверката на времето ? И ако не издържи, това прави ли я по-малка или по- малко истинска ? Мисля, че в живота на всеки човек има по една голяма любов- силна, страстна, безпаметна...незабравима ! Някои имат късмета, да са с нея цял живот, други пък - щастието все пак да са я изпитали.  Peace Дали си е отишла и по какви причини или все още ни вълнува и спи в леглото до нас.....това не прави една любов по- малка или неистинска. Според мен. Peace

# 689

Дами,  Hug благодаря на всички ви за споделените мнения и впечатления и интересната дискусия ! Очевидно ни предстои един интересен и различен филм, който провокира много размисли и страсти и задава много въпроси ! Вярвам, че заедно ще търсим отговорите и най-вече, ще се наслаждаваме заедно на серила - всеки така, както го вижда и усеща !  Peace Още веднъж благодаря за хубавата вечер във вашата компания !   bouquet

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт