Петро ми е много интересен. В този епизод са му сложили ролята "зад вратата". Точно затова не мога да го определя все още като "гадняр". Когато каза, че му завижда го оплюх, а се оказа, че му завижда за спокойният сън през нощта защото не е убил свой. Видя ми се искрено загрижен, когато му обясняваше за назначението на фронта и, че ще се бие със свои. Накрая усмивката му ми изглеждаше като "каква ирония на съдбата!". От друга страна ми е и мъчно за него - една секунда страх и живота му се изплъзна - та той от дете се е подготвял да стане военен. Сега трябва да свикне с цивилния живот, да си намери нова професия, а войната чука на вратата.
"Зад вратата" видя обичта между Сеит и майка му -нещо, което най-вероятно му липсва като на повечето дворяни. "Зад вратата" чу и съветите на бащата, Курт да се забавлява в Москва и Петроград, но да се жени за туркина. Затова започна да се навърта около Шура - иска да я запази. Не разбрах, обаче, защо се включи в играта на баронесата - от желание да я запази или имат някакви стари истории.
Напълно споделям усещанията ти за Пётр.
Наистина какво злощастно стечение на обстоятелствата му коства цялата военна кариера...
За руските военни от онова време това си е направо равнозначно на смърт. Там да служиш на царя и Родината е основен приоритет.
Но наистина нямаше друго решение за него, именно заради честта.
Добра игра на актьорите. На мен честно казано обстановката ми изглежда малко постна, навярно защото неволно сравнявам с руски филми за същия период, но като за сериал и то който прави Турция е струва ми се на границите на финансовите възможности на продукцията. Постарали са се хората.
Девойката в ролята на Александра нещо не ми легна на сърце. Играе момичето, но ...и аз не знам какво точно не ми угоди, може би визуално

И сестра и и Татьяна са къде-къде по-красиви. И много си кокори нещо очите...Хайде сега, не сме виждали ние как се играе 'наивност'. Преиграва сякаш.
Та с две думи, май и аз ще съм за 'Мурка'

Къванч ми е странно да го възприемам толкова ....ммм...зрял/ няма да кажа възрастен

Баронесата играе супер, дано и нататък да има активно участие.
Интересно дали ще се въртят във филма повече около романтичната линия / сигурно да, като се има предвид, че трябва да се зарибява аудиторията за рейтинг/ или ще наблегнат на по-истинските неща в живота на Курт Сеит - военната му кариера и всичко, свързано с нея. Лично за мен по-голямата драма е, че го изпращат да се бие срещу своя кръв, отколкото, че оная малката ще страда по него

ох, само искам да спомена в допълнение, че се смях с глас, когато чух Курт Сеит да казва на Пётр
култовата реплика "Олмаз"