Отговори
# 180
  • София
Фенче,  Joy Joy Joy тя има и по-хубави разбира се, но на мен ми омръзна да търся.  Mr. Green

# 181

Момичета, във Вики пише, че филмът ще е до 10. 06. Явно 16 серии ще е първи сезон  newsm78

Идеално !  Peace Мисля, че два пъти по 16 епизода, ще са оптимален вариант. 20 маскимум, иначе няма да се разминем с шербета !
Фенче,  Heart Eyesблагодаря за инфото.  bouquet

# 182

Момичета, във Вики пише, че филмът ще е до 10. 06. Явно 16 серии ще е първи сезон  newsm78

абе той и 'Джинайет' щеше да е 20, но скоропостижно приключи на 5  Mr. Green

да се надяваме, че спрямо Къванч подобно безобразие няма да си позволят, не че актьорите от другите спрени сериали го заслужаваха...

надеждата ми е, че не е продукция на Канал Д.  Laughing

# 183
Дафне,  Hugма много рано започна с отсвирването, джанъм !  Laughing

Joy Joy Joy Joy  Ами нали и в книгата е така. През цялото време му е била  любовница. И се разделят.

# 184
Момичета, да не бързаме с изводите. Дори ние, които сме чели романа, не знаем как ще се развие действието в сериала, нито какви образи ще изградят. Рано е да поставяме етикети - злодей, ловец, отрицателен...

БУ, за мен нежният и влюбен мъж много добре се съчетава със суровия войник, искам да го видя!

Не знам защо толкова се интересувате от Мурка, тя все още е зад девет планини в десета.
Нека да караме бавно, по епизода. Реших да видя къде е Галиция и какви боеве са се водили там по време на ПСВ, попаднах на интересно четиво.
http://istorianasveta.eu/pages/nachalo/istorija/istorija.php?g=77

Първата световна война е останала в историята като последната романтична война. Въпреки че тази война, първа по своя мащаб, взима близо 20 милиона жертви и създава предпоставките за една бъдеща тотална война, у нея за последен път се срещат рицарски битки, където честта и уважението към врага надделяват над страха и злобата.

Първата световна война е планетарен конфликт, сблъсък между двата големи военно-политически блока – Антантата (Съглашението) и Централният съюз. В Антантата участват: Франция, Британската империя, Русия, САЩ, Сърбия, Италия, Белгия, Португалия, Гърция, Румъния, Черна гора, Бразилия, Япония, Китай и др. (общо 27 страни). Централният съюз включва: Германия, Австро-Унгария, Османската империя, България.

http://istorianasveta.eu/pages/posts/prvata-svetovna-vojna.-xron … 1916-247.php?g=77
На Кавказкия фронт, руската армия атакува турските войски и превзема Ерзурум.

http://www.kaminata.net/krimskite-tatari-t21379.html
Кримският Хаганат станал протекторат на Османската империя през 1475, когато османският генерал Гедик Ахмед завоювал южния бряг на Крим. Обаче Османците уважили правото на Гирайските ханове да управляват останалата част на Крим и степите поради техния произход от Чингис хан. Съюзът с османците станал важен фактор в оцеляването на хаганата до 18-тото столетие, докато неговите сестри, Казанският хаганат и Астраханският били разрушени от извънредно силната Руска държава.
Руско-Турската война 1768-1774 (Кримската война) приключила с поражението на османците, и според Договора от Кючюк -Кайнарджи (1774) подписан след войната, Крим станал независими и османците се отрекли от тяхното политическо право да защитават Кримския хаганат. Русия нарушила договора и анексирала Кримския хаганат в 1783. След анексията, под натиска на славянската колонизация, кримските татари започнали да напускат техните домове и се преселили към Османската империята с продължителни вълни на емиграция. Кримската Война през 1853-1856, законите през 1860-63 и Руско- Турската война през 1877-1878 причинили емиграция на Кримските татари. Според оценките на някои изследователи около един милион трябвало да напуснат тяхната родина Крим през 19-ти век . Много Кримските Татари загинали в процеса на емиграция, включително онези които се удавили при прекосяването на Черно море. Днес потомците им формират диаспора в България, Румъния и Турция.

Това е драмата на Сеит - Русия воюва срещу Турция. Той е офицер от руската армия, но и брат на турците по религия и етнос.

# 185
  • София
... надеждата ми е, че не е продукция на Канал Д.  Laughing

Ми то и Убийство не беше, само там се излъчваше.  Mr. Green

Не мисля, че е до Къванч, а до продуцента. Както писах по-рано сериал на Ay Yapim, не е свалян от екран. Поне статистиката така казва, аз на нея вярвам.  Wink

# 186
  • София
Дафне - Не бъди толкова категорична в мнението си за Сеит ще те изненада. 
Joy Joy Joy По-скоро Курт Вас ще изненада, защото очаквате филма да е по книгата, но много пъти се каза, че няма да е така. Както при ЗП. Само финала бил задължителен.
Като човек, който е чел ЗП - мога да ти кажа, че си в голяма заблуда, да не следваха книгата но характерите  на героите бяха много добре спазени но разбира се развити, така че и този път очаквам това от сценаристките. Много добре вече ги познавам и знам как работят....

# 187
Като човек, който е чел ЗП - мога да ти кажа, че си в голяма заблуда, да не следваха книгата но характерите  на героите бяха много добре спазени но разбира се развити, така че и този път очаквам това от сценаристките. Много добре вече ги познавам и знам как работят....
Курт в книгата положителен или отрицателен персонаж е?

# 188
Дафне,  Hugма много рано започна с отсвирването, джанъм !  Laughing

Joy Joy Joy Joy  Ами нали и в книгата е така. През цялото време му е била  любовница. И се разделят.

Hug Peace

Скрит текст:
Да, така е ! Но не той нея, а тя него отсвири ! Ще видим тук как ще поднесат историята, твърде рано ми е за прогнози на мен !  Peace

Вале,  Hug благодаря !   bouquet Интересно четиво !
Той, затова Петро го попита как ще се изправи и ще стреля срещу своите, колко ще убие. Това е истинска драма - честта и клетвата на пагона, срещу кръвта !

# 189
Подругите  нали разрешиха след излизането на епизода да се публикуват материали от участници в масовката.
Ето откъс от един разказ, за който не го е чел
Скрит текст:
 Позавчера, в последнюю съёмочную ночь, Шура спрыгнула с поезда в объятия Курта, и они вместе повалились на массовку с чемоданами, которую почему-то никто не предупредил об этом предстоящем прыжке. Но вроде обошлось без жертв и травм, Шура не ныла, съёмки продолжились.

И линк към новостите  

https://vk.com/topic-59313557_29589583  

Joy Joy
Joy Joy Joy Joy

# 190
  • София
Дафне- Няколко мнение по нагоре казах, че Курт  за мен е колеблив герой, в него живеят двама съвсем различни мъже... Такъв е и в книгата, извършва някой лоши постъпки но сърцето му е чисто.

# 191
те кримските татари и досега си се броят за 'болгари' . даже са искали да не се именуват татари, а българи.

както и цялата република Татарстан, която сега е в Руската федерация като автономна. даже, без майтап са искали преименуване в 'Булгаристан' - название, което лично аз бях чувала и приемала единствено като някакъв подигравателен идиотизъм, носещ негатива на ориенталщината и нещо като синоним на 'Абсурдистан'

така че те не са и толкова кръв с истинските турци от Османската империя. само езикът им  е като турски, т.е. оригиналният 'болгарски' език си е някакъв тюркски, от който ние имаме запазени единични думи.

всички са се опитвали да асимилират този народ и да изличат представата, че са наследници на Велика България. Особено Русия.

Сега и Украйна се пъне за Крим, а най-куриозното в историята и е, че за Велика България, съществувала именно на нейна територия не се и споменава.

Руснаците подмятат недомлъвки по темата. Украинците направо имат бяло петно в историята си. Според тях след като започнало Великото преселение и хунските нашествия, оттам направо се телепортират в 8-ми век от н.е. когато вече има украински племена ...
 Joy Joy Joy Joy

всички се боят от българите като дявол от тамян  Laughing

интересно ще е наистина от историческа гледна точка колко ще са обективни в тоя филм турците относно Крим Wink Wink Wink

# 192
Като ги гледам сегашните кримски украинци, никак не примират да се припознаят като българи, независимо от историческите им корени.  Peace Не знам в контекста на сегашната политическа обстановка, дали и във филма няма да остане бяло петно по този въпрос . Не знам дали изобщо могат да са обективни - тълкуването на исторически факти и събития, все пак си остава субективен акт. Laughing

# 193
lor, това което пишеш, се отнася за част от татарите. Ето нещо по въпроса:

Татарите (на татарски: Татарлар или Tatarlar) е събирателен термин за няколко днешни тюркски народа в Източна Европа и Сибир.

Името произлиза от „Та-та“ или „Дада“, монголоезично племе, населявало сегашна Североизточна Монголия през 5 век. Татарските племена са разбити и покорени от сродния им монголски племенен съюз на Чингис хан в края на 12 и началото на 13 век. Впоследствие терминът „татари“ се използва като събирателен за племената завладели и опустошили части от Азия и Европа под монголско предводителство през 13 век. По-късно започва да се употребява за почти всички азиатски номадски народи, без значение дали идват от Монголия или от Западна Азия. До 20-те години на 20 век в Русия, например, терминът „татари“ се използва за много различни племена от азербайджанските турци до различни племена в Сибир. Днес татари се наричат само някои от групите, наследили Златната Орда, включително днешното население на автономната република Татарстан в състава на Руската федерация. Част от жителите на Татарстан предпочитат да се самоидентифицират като българи и отричат да са свързани с татарите, на които гледат като завоеватели и разрушители на Волжка България.

# 194
Здравейте! Hug

Много интересни неща пишете, удоволствие е човек да ви чете.
Минавам само набързо да метна фрагман № 3 за 2 епизод на руски език.
Късничко го сложиха, но то няма и кой знае какво за превеждане.
И качеството на видеото е лошо,но какво да се прави.

http://vk.com/video223381573_167759416

Общи условия

Активация на акаунт