Отговори
# 360
Bonita,   bouquet за преводите.  Hug

# 361
Лили, така е, Тина е много различна от Шура . Не обича да споделя, не обича и с нея да споделят - още в първи епизод видяхме, че не и беше приятно да я разпитват за чувствата и . Аз имам различни представи за сестринска обич и подкрепа и затова мисля така - за мен Тина е студен човек, твърде много робува на общественото мнение и порядки, не е близка с нито една от сестри те си. Ако иска да я предпази, може би е по- добре да се опитва да я изслуша, да я разбира, да вникне в чувствата и, дори и да не я подкрепи. Това ще предпази Шура от доста прибързани грешки и решения, защото ще има с кого да сподели тревогите си, ще има кого да потърси за съвет, когато е объркана или пък нещастна . Аз така разбирам нещата, такива са били моите взаимоотношения със сестра ми и затова съм критична, може би .
Шура е много млада, много наивна, доверчива и първосигнална и има нужда от мъдър и разумен човек до себе си, от довереник. А сега, е принудена сама да се справя бушуващите в нея чувства и страсти, да се справя с мъката . Дано се сближат с времето !  Peace

# 362
Ами тя Шура се опита да се изповяда- как я налазиха мравките Wink, но Тина я смъмри- а трябваше да я предразположи,да поговорят ...но тогава нямаше да се стигне до сцената пред камината Heart Eyes  Embarassed филма има нужда от рейтинг, а ние от адреналин hahaha

# 363
Момичета и аз ви благодаря за чудесните постове!  Hug   bouquet  Hug За съжаление нямам много време да взлизам в темата и да споделям мисли с вас, но при първа възможност ще помагам за преводите както мога. За мен е удоволствие поне това да споделям с вас! Тези дни като изгледам отново серията ще допълня и аз с превод където е нужно.

Извинявам се, но на едно от местата в бързината съм написала Щура вместо Шура.  Embarassed Ама и Щура и Шура все тая. И двете луди от любов по Сеит....Та в този ред на мисли има малко логика....

Лека и спокойна от мен!  Hug  Heart Eyes  Hug

# 364
Госпожата, според мен, и както аз го разбрах, тези проблеми в Алуща са предизвикани от гладните селяни, които опустошават богатите имения. Пак болшевики, ама все още неосъзнати, така да се каже. Може и осъзнати да са, не мога да кажа. Тези мини-въстания са характерни за периода в Русия.
Да, селски бунтове.  Николай 2 ликвидира крепостничеството със закон, но не им дава земя. Затова са вълненията. Инспирирани отвън в по-голямата си част.
Според мен, сцената показа, че и Гюзидето ще се изнесе за Истанбул.

# 365
Бонитка,  newsm51 лека, мила и на теб !  Hug

Лили, точно така  опита се да сподели, опита се да се сближи, имаше нужда някой, на когото има доверие и обича, да и  каже, че това са “нормалните“ неща, които ти се случват, когато си влюбен - и мравките, и пеперудите, и сърцето в гърлото.... И друго - ми на Шура от километри и личи, колко е влюбена в Сеит, тя спира да диша, когато го види. А сестра и изобщо не забеляза. Може би, защото и тя не откъсва очи от нейното севгили, а когато е влюбен, човек е егоист. Peace

# 366
  • AMS
Дружки, ошашавена съм от серията.  #Crazy doh  Shocked
Страхотно темпо наложиха  Ай Япъм и Стар тв. Такова нещо не съм виждала до сега. Та и след това ще го повтарят, а в паузата пуснаха другия си проект ПО, който има добър рейтиг. Лелеееее. Не мога да се съвзема и от самото действие. Имам вече чувството, че са ни показали 6-те серии, заснети в Русия, а това е едва втора серия. Страхотно!!!
Благодаря ви за преводите и коментарите!!!
Лека и синеока!!!

# 367
Госпожата, според мен, и както аз го разбрах, тези проблеми в Алуща са предизвикани от гладните селяни, които опустошават богатите имения. Пак болшевики, ама все още неосъзнати, така да се каже. Може и осъзнати да са, не мога да кажа. Тези мини-въстания са характерни за периода в Русия.
Да, селски бунтове.  Николай 2 ликвидира крепостничеството със закон, но не им дава земя. Затова са вълненията. Инспирирани отвън в по-голямата си част.
Според мен, сцената показа, че и Гюзидето ще се изнесе за Истанбул.

Крепостното право е отменено със закон от Александър Втори през 1861 г.

# 368

Толкова я обича, че имам чувството, че чак го боли !  Heart Eyes

Лека нощ и татлъ сънища и от мен, дружки !  Hug

# 369
Боже, много хубав тоя сериал....
Не съм поглъщала така сериал от времето на ЗП и началото на ВВ.  Embarassed
А Фарах Зейнеп е страшно красива. И  е много добра.
Приятно съм изненадана.  Peace

# 370

Филипова, добре дошла!  Hug Знаеш ти къде е хубавото.  Simple Smile

Без майтап, и на мен много ми харесва филма, и мисля, че върви бързо,без разводняване. Спират се на историческите събития, войната, бунтовете, погромите. Приемам го за голям плюс на сценария.
Много убедителни са централните образи, браво на Фарах и Къванч!

# 371
  • Средната земя

И "Чучулигата"  Wink А ЗП какво е?

# 372
Малко превод

Разговор между баронесата и Сеит
С: Какво и казахте?
Б: Какво бих могла да и кажа, Сеит? На едно малко момиче не ми се обяснява колко сме щасливи в специалните ни моменти.
С: Само ако сте я наранили с отровните си думи...
Б: Престани да ме нараняваш! Пусни ми ръката!
С: Ако Вие сте причината за мъката в очите на Шура, скъпо ще си платите.
Б: Тази вечер наранихте достойнството ми няколко пъти.Няма да Ви позволя повече да ме наранявате. Пожелавам ти успех на фронта, Сеит. Довиждане! Върни се жив и здрав при мен! Колкото и да съм те ядосала, знам, че като те прегърна, ще забравиш всичко!(Целува го.)
С: Какво правиш?
Писмото на Курт Сеит към Шура
Шура, след като получих най-хубавия дар в живота си, а после виждайки мъката и разочарованието в очите ти, сякаш куршум се заби в сърцето ми. Нараниха те. Отровиха чистото ти сърце. Нямаше сили да ме попиташ, за да разбереш всичко. Моля те, дай ми възможност да ти обясня!
Разговора между Сеит и Петро
П: Джелил и Татяна те чакат.
С: Добре, идвам.
П: Писмо на Шура ли написа?
С: Не искам тази вечер да приключи така. Петро, ще ми направиш ли една услуга? Погрижи се това да стигне до нея.
П: Добре, ще го предам на слугите, за да и го дадат.
С: Благодаря!
П: Само, че бих искал да те предупредя за нещо, скъпи приятелю.Шура е много различна от жените, които познаваш.
С: Голяма грешка е да сравнявам Шура с другите. Изпитвам към Шура нещо съвсем различно. Намеренията ми са сериозни.
П: Много ще се радвам ако и баща ти мислеше така.
С: Баща ми ли?
П: Една нощ в Алуща не можах да заспя и станах свидетел на разговора с баща ти.Съжалявам! Не можеш да мислиш за бъдеще с руско момиче. Не беше ли това, за което си говорихте?Ще нарушиш ли заръката му. „Забавлявай се с рускините, колкото си искаш, но накрая се омъжи за туркиня.”- не ти ли го каза? При това положение как може да мислиш сериозно за Шура? Баща ти никога няма да я приеме за своя снаха, Сеит.
С: Шура ми е непрекъснато в главата. Аз се влюбих в нея. Знам го. Сигурен съм, че и тя изпитва същите чувства към мен.
П: Много добре разбирам вълненията и чувствата ти, братко. Но Шура знае, че не иска само приключение с честен човек като теб. Не давай напразни надежди на момичето. Да и признаеш чувставта си, ще я нарани само. Още повече, заминавайки на фронта...ще и оставиш само мъка след себе си.
С: Прав си. Тръгвайки по път, от който не се знае дали ще се върна, не бих искал да оставям мъка след себе си. Не е време за това писмо.
П: Засега така ще е най-добре за всички.
Диалогът между Шура и Сеит
Ш: Не се сърди на Татя, че ми даде писмото, моля те!
С: Мога за това само да и бъда блгодарен.
Ш: Не ми се сърди и за това , че не исках да говоря с теб!
С: И на теб не се сърдя.
Ш:Но въпреки това, гледайки ме в очите сякаш гледаш далече.
С: Може би защото вече си мисля как ще се отделя от теб.От утре нататък ще ни делят градове.
Шура...желая те много! Желя те така, както никоя друга не съм желал! Но ще бъда откровен с теб. Не мога да ти обещая нищо. Заминавам на фронта, към неизвестното. Не искам да съжалявам, за това което ще те накарам да преживееш. Не искам  после да виниш себе си и мен. Но това не означава, че не съм с теб. За мен си много специална.
Ш: Знам.
С: Ако не те видя повече, за мен винаги ще останеш най-хубавото нещо в живота ми. Винаги. Господи... Какво красиво момиче си! Живот мой! Мъничката ми! Моя красива Шура!Любов, моя!
След дърпането на шноличката...
С: Не искам изобщо да те оставям! Шура!
Ш: Не ме оставяй, Сеит!
С: Ако можех да те взема със себе си!
Ш: Ще  чакам завръщането ти на най-сигурното място, при семейството си. До края на живота си.
С: Имам ли право да искам това от теб?
Ш: Аз съм вече твоя, Сеит!
Според теб кога ще се върнете?
С: Не знам. Наистина не знам. Сега разбираш ли ме защо не ти обещавам нищо? Моя малка, любима! Боже, как ще замина и ще те оставя тук! Как!Как!
На гарата
С: Не плачи, не искам обръщайки се назад да си спомням прекрасните ти очи пълни със сълзи!
Ш: Ще се моля за теб всеки ден!
С: И аз ще се моля всяка нощ. Ще си казвам: Боже, нека съм жив, за да се срещна отново с моята малка любима!
Ш: Сеит...
С: Поверявам на тебе сърцето си, малка Шура!
Ш: И моето поверявам на теб!
С: Ще се върна!
Ш: Ще те чакам!
С: Ще се върна!
Ш: Ще те чакам винаги!
С: Ти си най-голямата причина, за да живея! Не го забравяй!

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 03:41 от bonita_M

# 373
Добро утро! Hug
Бонитка  newsm51 newsm51 newsm51
прекрасна серия ... с нетърпение чакам следващата!

Невероятни! Heart Eyes
Хубав ден! Hug

# 374
Добро утро и прекрасен нов ден ви пожелавам, дружки !  Hug

Скрит текст:

Бонитка,  newsm51  love001 newsm51 Благодаря ти от сърце, че рано-рано усмихна и направи денят ми, мила !   bouquet Сбогуването на перона, още снощи споделих, че беше така трогващо и въздействащо, че и без думи можеше да разбереш, какво изпитват един към друг и каква е силата и магията на чувствата помежду им ! А сега, когато ги облече в думи...... Heart Eyes Тези двамата, ще принадлежат един на друг до края на дните си ! Независимо от всичко и всички, те са обречени един на друг !

gphilipova,  Heart Eyes Hug Heart Eyes не мога да не кажа, че съм много щастлива да те видя тук ! Добре дошла !  newsm51 Радвам се, че филмът ти хареса, защото така знам, че ще работиш по него с още по- голямо удоволствие ! Безкрайно съм ти благодарна, че въпреки многото ангажименти, които имаш, ще помагаш и на нас !  newsm51 smile3525 newsm51

Снощи и аз това си мислех - този е вторият филм, който ме кара да чакам с нетръпение вторниците и да броя дните ! А Курт Сеит...... Heart Eyes изключителен Къванч, сякаш цял живот е бил царски офицер !
Фарах е прекрасна, както казах, все повече ми харесва това момиче !  Heart Eyes

Зипър, ЗП е “Забраненият плод“ - любим и незабравим филм за мен, а и за много дружки !  Peace

Хубав и успешен ден !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт