Отговори
# 525
Привет wavey хубав уикенд Heart Eyes

Халит Ергенч коментира "Курт Сеит и Шура"  Peace

Halit Ergenç - StarTv "SüperStarlife"

# 526
Добро утро и хубав ден! Hug Hug Hug  bouquet

# 527
Добро утро ! Пожелавам ви един щастлив ден и прекрасен уикенд !   bouquet

Скрит текст:

Сутринта ме усмихва по детски.
Чувам музика в новия ден.
Някой нежно докосва душата ми.
Някой,който прилича на мен.
Този някой не знае, че често
се любувам на цветния свят
скрит там някъде -вътре в сърцето му,
пълен с обич и с обич богат.
Този някой ми праща светулки,
нощно време когато не спя
и досущ като Малечка Палечка
във небе от усмивки летя.
За това: Мили Някой ,обичам те
и ти пращам ей тази дъга
по която разхождам мечтите си.
Нека сбъдне и твоите тя !

Катерина Кайтазова

Лили, благодаря за прекрасният стих на Руми ! Малко думи, но красиви и толова много истина в тях !   bouquet

Дива,   Heart Eyes Hug Heart Eyes извини ме и не се сърди, че не сме направили връзка с твоята предишна публикация !   bouquet Просто толкова много информция и фактология се натрупаха, че наистина човек забравя, какво точно е прочел ! Не е, защото съм я пренебрегнала - напротив ! Чета с интерес всичко. Peace
В тази връзка, отново искам да споделя, че аз възприемам филма и историята такава, каквато ни я поднасят ! За мен това е една романтична и красива приказка, осеяна с драматични обрати и събития, случваща се на фона на една бурна  и интересна историческа епоха !  Peace
Не съм експерт в историческите науки, но смея да твърдя, че разпознавам добре чувствата, както и различните емоционални състояния ! Затова те ме вълнуват и обръщам внимание на тях ! А и честно казано, мисля, че именно те правят историята вълнуваща и въздействаща !
Филмът много ми харесва, споделям мнението на Валя и Рибче  Hug/ Рибче,  Heart Eyes добре дошла ! Много се радвам, че отново ще споделяме вълненията си !/ , че е направен професионално и целият екип се е постарал да пресъздаде максимално точно историята и детайлите ! Винаги има какво още да се желае, но аз се съмнявам, ме някой би се справил по- добре !  Peace

Лили, благодаря за интервюто с Халит Ергенч !   bouquet От беглите ми познания на турски, разбирам, че филмът много му е харесал, както и превъплащението на Къванч !  Peace Ами ...споделм мнението му !  Grinning

# 528
# 529
!
Филмът много ми харесва,
И за мен, филмът е много хубав. Любовната линия не ме вълнува особено, Фара до Къванч нито лошо мога да кажа, нито да се прехласна и да видя химия. Къванч е разкошен Курт и Фара ми бледнее до него. Като външност не са равностойни. Бързо се развиха събитията около тях, но прощавам заради динамиката.  Краят на историята е известен, ще се наслаждавам на играта на актьорите.  Филмът го намирам  за полезен, защото даде повод да  науча нови неща за това време. Има доста публикации в темата, зачетох се в едни спомени на белогвардейци. Преди няколко години  техни потомци тръгват от Севастопол и минават по местата, където са били установени семействата  им. Страхотна драма е била.
Част от емигрантите стигат чак до Тунис, град Бизерта. 6000 души с 33 кораба – крайцери, миноносци. Отначало не им давали да слизат на земята  и затова организирали плаващ град на корабите. Църква, училище, болница. Всеки ден вдигали Андреевския флаг. Знамето на руския ВМФ.
Държали корабите в пълна бойна готовност. Мислели, че временно са там. „За скорошно завръщане‘‘ – това бил тоста по време на празненства..
Когато ги пускат на сушата, правят дървени макети на всички руски кораби и ги излагат в музей. До края на живота си ходели в бяла флотска униформа и местните ги наричали командирите.
След като Франция признава съветската власт, бил спуснат завинаги Андреевския флаг и 40 офицери се застреляли. Другите почват нов живот.
В Тунис остават 300 висококласни морски офицери. Работели като топографи, геодезисти, строители. Руската колония в Тунис прави съвременните пътища и водопровод.
1992 г. има само една емигрантка. Анастасия Ширинска. Била учителка по руски и математика. Между нейните ученици бил и кмет на Париж. Никога не признала друго гражданство освен руско.  Със свои средства ремонтирала местната руска църква. Един от площадите в Бизерта носи нейното име.
Не очаквам да видя драми от този вид, но никак не искам да гледам Курт като женкар.  Или някое ВНЛ и пречките пред нея. Затова предпочитам Курт като психопат. Резкият обрат в живота на всеки човек, особено при военните, могат да докарат депресии, меланхолия и разни мании.

# 530
дафне, това, което разказваш е наистина впечатляващо ...представям си трагедията на тези хора, цветът на руската нация, прокудени от Родината, но останали верни ...

надявам се да не ми се разсърдите, че тук в тази тема ще предложа на тези, които не са гледали филма  "Адмираль", един от най-хубавите руски филми, разказващ за адмирал Колчак  и борбата до последно срещу болшевиките..
тъй-като тази седамица така и така няма да има серия на 'Курт Сеит и Шура', мисля, че който иска може да види този филм - наистина впечатляващ и много силен. С Константин Хабенский, Сергей Безруков и Елизавета Боярская...

в замунда в бг суб.
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=146077&co … s=1#startcomments

# 531
надявам се да не ми се разсърдите, че тук в тази тема ще предложа на тези, които не са гледали филма  "Адмираль", един от най-хубавите руски филми, разказващ за адмирал Колчак  и борбата до последно срещу болшевиките..
тъй-като тази седамица така и така няма да има серия на 'Курт Сеит и Шура', мисля, че който иска може да види този филм - наистина впечатляващ и много силен. С Константин Хабенский, Сергей Безруков и Елизавета Боярская...

lor, този филм няма ли да го дават по БГ телевизия? newsm78 newsm78

# 532
Лор, благодаря ти !   bouquet “Адмирал“, е невероятен филм !  Peace

Дафне, благодаря за споделеното ! Драмата на белогвардейците, принудени да напуснат Родината си, но въпреки това останали верни на принципите си и на Русия, е потресаваща, наистина !
Само, че точно това, което споделяш, е в противовес с очакванията ти - екстремните събития в живота на човек могат да отключат, както депресивни състояния и мании, така и неподозирани сили и положителни качества, които да впрегнат във вършенето на добро ! Точно, както са направили тези, описани от теб.
В образа на Курт Сеит, няма заложени никакви психопатии - меланхолия, депресия - да ! Но нищо, което да го направи психопат . Peace Така мисля аз, разбира се !
Също така и не бих се наела с предположения за това, дали е предизвестен краят на филма. Винаги очаквам изненади от двете цинцифуции, но се надявам, за разнообразие, този път да бъдат приятни !  Peace

# 533
"Адмирал" е наистина много хубав филм! Между другото, точно за него си спомних, когато четях за пътуването на Сеит към Крим, защото са описани едни и същи боеве, кои градове в чии ръце са, къде са се намирали силите на Червената армия, на белогвардейците, и колко е било опасно да се придвижваш.
И от мен един клип по филма с песен на Елена Ваенга.

И любимо изпълнение на Хабенский - Моя Марусечка

# 534
Добър ден-слънчев и усмихнат да е за всички! Laughing Hug

Момичета,беше ми изключително интересно да прочета постовете ви!

Дива, твоите ми насълзиха очите! Вярвам на всяка твоя дума.
Скрит текст:
Моят баща /лека му пръст/ имаше близък приятел белогвардеец.Аз бях дете,но когато чичо Ваня ни гостуваше у дома витаеше сякаш някакво вълшебство.С детския си инстинкт усещах колко различен е този човек,дори вечер подпийнал и развеселен се усещаше тъгата в шегите му.И до днес съжалявам,че не успях да запазя каквито и да е следи за него и семейството му,след кончината на татко.Останаха някъде само песните,който пееха,записани на онези магнитофонни  ленти.

Не разбрах само как така годините на Шура постоянно  се менят.Тя е точно на 19 години-току-що представена в обществото - точно както е прието по онова време. Нека не се спекулира повече с това,че е дете и т.н.
Лили, стихът ти е красноречив - няма нужда от повече думи за Любовта!

Всъщност , да не би да се е очаквало някаква историческа сага за онези смутни години newsm78 та станахме толкова критични за пресъздаването на епохата.
Аз не очаквам това.По скоро си мисля,че това е една много лична история за хора живели в една култура,а после преминали в друга , която е твърде различна,твърде ограничена,твърде традиционална и ограничаваща човешката свобода.
Затова си мисля,че животът в Истанбул и за Курт, и за Шура ще бъде много труден,не защото не се обичат,а защото ще се наложи да крият и изживяват връзката си като нещо грешно.Не знам дали ще се справят.Видно от написаното от вас явно не!
Аз гледам сериала с голямо удоволствие и всичко в него ми харесва - цялата "кухня" за едно дизи е налице.
Денят е слънчев - приятни почивни дни за всички!

Лор,благодаря за чудесният филм - отдавна съм го гледала.Наскоро дори го повтаряха по Евроком и пак с удоволствие го гледах,че и си поплаках отново.

# 535
Привет на всички  Heart Eyes Hug  bouquet Минавам да ви поздравя и да ви пожелая хубав ден Simple Smile
Още събирам впечатления от филма и когато се натрупат ще споделя с вас какво мисля. От първата серия, която изгледах, ще изчакам да изгледам и втората с превод, но ако мога леко да загатна за мнението ми до момента, май имах по-големи очаквания Peace Надявам се когато свикна с героите, тъй като не съм чела книгата, да мога да изразя по-обективно мнение. На първо четене, Киво е готин, но ми е малко вдървен EmbarassedСори за израза Grinning Фарах, красива ми е, но малко ми е безлична в ролята на безумно влюбена жена. Стига толкова за сега, ще изчакам и ще споделя повече Simple Smile И последно много добре  е заснет филма, обстановката е много внушителна и музиката, както бях споделила преди това е убийствена Heart Eyes Hug  bouquet

# 536
  • AMS
Привет, дружки!!!
Госпожата, Hug няма защо да се извиняваш, наистина ни ошашавиха със старта и дългия втори епизод. Всичко е много хубаво и интересно!!!
Емоциите, на мен специално, са твърде много и за това се връщам по няколко пъти да чета постовете.
Старая се да разбера всеки и не бързам да пиша, и да правя генерални заключения.
Аз се мъча да си изградя скелето, по което ще следя сериала. Ошашавени сме и от времето,  в което се развива действието. За това се спирам на историческите данни, които едва сега се разкриват и не са още подредени, като в учебник по история. Още са от разкази и спомени, на внуци и правнуци.
Спирам се най-вече на книгата, защото Нермин Безмен е най-важния участник в сериала. Без нея нямаше да има нищо. Този разказ е нов и колкото да се противим, поради историческата обремененост, е истинска история.
Спирам се на всички актьори, за да мога да разбера прочита на Хилял и адаптацията на Едже и Мелек.  
От следващата серия се отдавам на удоволствието да гледам Къванч, който влезе от раз в ролята, да гледам Фарах, как все повече се превръща в Шура, да гледам Биркан, който е достоен партньор, както и всички участници без изключение.

Момичета, искам да ви благодаря за постовете!!! Благодаря за споделените истории, за преразказите по книгата, за преводите, за клиповете, за снимките, за стиховете, за филмите и разсъжденията ви!!!
Но искам и да ви помоля, да се постараете да не вкарвате думи, които не са казани, в устата на другите, както и в моите. Нарочно няма да сложа цитати, за да не дам повод, това да породи верижна реакция. Не съм привърженик на спора, като спорт. Уважавам различното мнение, но не и крайните. Уважавам правото на всеки, да пише и да променя мнението си, но грубите квалификации и изопачаването не ми харесват. За мен, те заличават всичко интересно написано в един пост. Обичам да чета постове, които са аргументирани и надграждат историята, а не постове, в които личи желанието, да са само и само контра на другите. На времето макар да изгледах цял сериал онлайн, престанах да влизам в една друга тема, именно поради това.
Желая ви приятни събота и неделя!!!

# 537
дафне, това, което разказваш е наистина впечатляващо ...представям си трагедията на тези хора, цветът на руската нация, прокудени от Родината, но останали верни ...

Българското издание на романа има заглавие ''С Русия в сърцето''. Значи,  темата за Родината, за носталгията, за живота в емиграция присъства в книгата, трябва да намери място и във филма. Гледа ми се нещо повече от страстна любовна история.
Не съм гледала Адмирал. Ще го гледам. Благодаря!

# 538
Дафне, “ С Русия в сърцето “ е заглавието на романа ! Първа част - разпилени от революцията “Сеит и Александра“ . Втора, още не знам как точно ще я преведат.
Историческите събития имат място в романа, но само като фон, на който се развива съдбата и живота на героите . Затова и аз така ги възприемам - не пунктуално, а като рамка на основната съжетна линия.  Peace Разбирам желанието ти, но сериала е изграден върху тази основа, колкото и да е различен, колкото и нови персонажи и линии да вкарат, според мен няма да се отдалечат много от литературната основа.  Peace Аз лично, съм много удовлетворена до момента от всичко, което виждам ! Каквито и пропуски да има в детайлите, те са толкова несъществени, че нито ме дразнят, нито си струва да акцентирам върху тях. Историята ме завладя така, както и очаквах - шеметно !  Crazy Heart Eyes Hug

Валя, благодаря за хубавата музика !   bouquet

Дива,  Hug изцяло съм се отдала точно на това удоволствие !  Heart Eyes

# 539
От момента, в който видях заснеженото лице на Къванч, в първите секунди на 1 еп., страховете ми изчезнаха. Исках да покажат епохата и историческите събития, които преобръщат живота на много хора, вкл. Сеит и Шура. С любопитство чаках филма, не знаех накъде ще тръгнат сценаристи и режисьор.

Доволна съм, че не избраха лесния път. Само две серии досега, но видяхме фронта, погромите в Петербург, напрежението в Крим. В разговорите се обсъжда ситуацията, усеща се страх и безпокойство.

Колкото и да са вълнуващи баловете в прекрасните дворци на Петербург, ако гледахме само една любовна история, щях да се почувствам разочарована.

Не смятам Курт Сеит за белогвардеец, защото не е воювал срещу болшевиките, поне не организирано, в армия. Той си остава царски офицер.
Но все пак, две хубави песни за епохата.

Общи условия

Активация на акаунт