Що е то домашна ноктопластика?- тема 6

• 64 889
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Да , аз видях обява в нета, но провежда ли пълни курсове или само за декорация?Или те учи на изграждане и както си му е реда?

# 661
Пиши й във фейсбук и я питай  Peace

# 662
Дами, не знам какво да правя вече, гелът ми е супер проблемен - хем съм изкарала курс, правя нещата както трябва УЖ, но все отнякъде започва да ми се надига или да влиза въздух...
Понеже реших, че проблемът явно е в мен или в продуктите (ползвам Супер нейлс гел и базата на Чу Жи) и затова ходих на маникюристка за поставяне на гел върху ест. нокът мин. петък и точно след 3 дни ноктите ми бяха съсипани - гелът направо се отлепи като люспа или се начупи - махнах го целия... Маникюристката ползваше Primer  гела не го видях..
Къде може да е проблема, след като плочката ми е супер суха, имам много суха кожа...
Помагайте!

# 663
Пиши й във фейсбук и я питай  Peace
Писах преди 4 дни , няма отговор.Ако може eveto_b да сподели инфо за курса ще съм много благодарна  Praynig
Горе- долу колко време ви отнема една ноктопластика?Аз съм правила на 2-3 приятелки за 2-3 часа готови, но вчера се олях .Нокти  с дължина ном.3  ги правих 4-4:30 часа. Предполагам, че не е нормално да се туткам толкова.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 12:46 от an-ji-to

# 664
Поне 2 часа. Като се има предвид, че не рисувам  Peace

# 665
Ох , малко ми олекна Grinning 

# 666
Здравейте,
започвам с факта , че съм карала курса при Лара.
Може ли да кажеш нещо по-вече за курса? Това онзи 4-ри дневния курс ли е?Само във Варна ли се провеждат?Каква е цената и времето , за което се провежда. Ще бъда много благодарна , ако споделиш, че сега мисля да се записвам на курс.Ако някой е карал в Стар нейлс , моля също да сподели
Здравейте,
това е 4 дневният курс и да - има достатъчно време за да ти покаже как се изгражда и ти да направиш 1-2 опита. Курсове има и в София и в Пловдив и в Русе. 4 дни - 500 лв. На мен лично много ми хареса и бяхме малко хора до 6 човека. За декорациите Лара отделя много малко време - половин ден. За мен цената също е доста висока, но не съжалявам изобщо, защото се работи върху истински нокти, а не ръкавица с пясък Wink.

# 667
Скрит текст:
Здравейте,
Там се обучавахме точно с този гел. Преди това работех с гела на Клариса и на Cuccio.
И те също са много добри, но на някои от моите клиенти дават отслояване.
Искам да отбележа, че всички гелове трябва да се изпичат много добре.
Ето как точно работя аз:
1. Избутвам кутикула без да използвам гел или да мокря ръката, ако не можете, трябва да изчакате
много хубав да изсъхне нокътната плочка.

2. Хубаво надрасквам нокътя с пила и най-вече в зоната на кутикула. Не прекалявайте, необходимо е само да бъде надраскан, а не препилен.

3. Почиствам нокътя с 95% спирт и чакам да изсъхне, за да видя дали не съм пропуснала някъде с пилата. Ако има пропуск, пак ги минавам с пила. и отново почиствам със спирт. Винаги се пили в една посока.

4. Нанасям обезмаслител PreNail na Clarissa (некисел), и чакам да изсъхне хубаво, т.е. нокътната плочка леко побелява.

5. На всеки пръст нанасям по една капка база. Моята е на Clarissa, все още не смея да използвам тази на Старлет, и хубаво я натърквам в нокътя .

6. Изпичам базата за 4 мин в UV лампа 36W или за 1 мин в CCFL лампа също 36W.
Едно от най-важните неща е хубаво да се изпича материала.

7. Поставам форма за изграждане и правя подложка, много тънка и я изпичам за 2 мин в лампата.
Вадя нокътя и я стискам, за да се получи, C извивка, стискам докато не изстине гела (20 сек.)
Подложка се прави на всеки нокът един по един.

8. Поставам камуфлажен гел за естетика и него го пека 4 мин в UV лампа 36W.

9. Поставам Clear гел на Старлет, склуптурирайки нокътя. Изпичам за 4 мин отново. Внимавайте с кутикула, не трябва да го докосвате, иначе гела ще се отлепи.

10. Махам лепкавия слой и изпилявам нокътя.

11. Поставям финиш гел на Clarissa и изпичам за 2 мин:
.

Това е начина по който правя изграждане. Нокътя не трябва да е много дебел. Ако нещо не съм Ви обяснила както трябва, можете и сами да го видите в клипчетата на Лара или на други професионалисти в YOUTUBE.

Това ас правила, които ако спазвате не би трябвало да имате никакви проблеми. Много е важно след поставянето на базата да започнете веднага с изграждането, защото ако изчакате, лепкавия слой може да изчезне и тогава пак ще се появи отслояване.

Ако нещо се съм обяснила добре моля да пишете, нека и други мои колежки да споделят ако има нещо нередно в процедурата, която съм описала по- горе.

Искам да благодаря за този пост на eveto. От много време чета темата и това е един от най-конкретните и полезни постове.
Направих си ноктите в събота по твоя начин, сега ще видим как ще се държат. С гел и обезмаслител на Супер нейл съм, база Жу нещо си, следващия път искам да пробвам Старлет.
От ползваните гелове до сега, Супер нейл ми пасва най-много.

# 668
Казвайче снимки, момичета!  Heart Eyes

# 669
Здравейте,
Може ли да кажеш нещо по-вече за курса? Това онзи 4-ри дневния курс ли е?Само във Варна ли се провеждат?Каква е цената и времето , за което се провежда. Ще бъда много благодарна , ако споделиш, че сега мисля да се записвам на курс.Ако някой е карал в Стар нейлс , моля също да сподели
Здравейте,
това е 4 дневният курс и да - има достатъчно време за да ти покаже как се изгражда и ти да направиш 1-2 опита. Курсове има и в София и в Пловдив и в Русе. 4 дни - 500 лв. На мен лично много ми хареса и бяхме малко хора до 6 човека. За декорациите Лара отделя много малко време - половин ден. За мен цената също е доста висока, но не съжалявам изобщо, защото се работи върху истински нокти, а не ръкавица с пясък Wink.
Благодаря ти много.А обяснява ли подробно, когато не разбираш или не правиш нещо точно старае ли се да ти помогне или те оставя сама да се оправяш и колкото си научила , научила(макар че в клиповете обяснява подробно).Все пак 4 дни с кратко време.А материалите и манекените ти ли си намираш?Издава ли се диплома или сертификат, с който можеш да работиш?
Извинявай за многото въпроси, но просто няма от къде да получа инфо.

# 670
Тя ако не издава сертификат кой ще иде? Тези, дето се правм у дома 500лв не даваме за курс  Mr. Green
Дамата ще каже, но предплагам се ползват нейни материали, за да ги зариби после да си купят  Whistling

# 671
Момичета  питайте в Интеркозметика колко е курса, мисля че е към 400лв.Там правят и курсове за декорации

# 672
Е , предполагам , че ще се работи с нейни материали, но дали се заплащат допълнително newsm78  Ако е така курсът излиза  доста по-скъп.Колкото и добра да е Лара  ще се намерят и по- добри курсове за тези пари Money Та аз съм в процес на обмисляне и затова ми се иска да събера по-вече инфо.Наистина би ми се искало да се занимавам професионално някой ден Heart Eyes

# 673
Момичета може ли да ми препоръчате гел лакове от продавалника и по- специално бял. Видях няколко по 8 лв бр. , но до сега не съм ползвала и незная какъв да взема. Също някой , ако знае къде в Пловдив или Стара Загора има козметични магазини, който продават гелове и гел лакове и горе- долу какви са цените.

# 674
Имам запитване. Една позната изкара наскоро курса и реших да махна гела и да си направя шилак с ваденки , но изобщо не бях доволна. Днес като го махнах с фолиото единият пръст много ме болеше. Но тя ми каза , че мога да ползвам само базата на шилак , беше на блускай.
Мога ли да си взема база за шилак и да пека в 9в Ув лампа и после да сложа само един слой или въобще да не слагам ув гел и ако не слагам отгоре да лакирам с обикновен лак.
Също така  ноктите ми са много наранени , чупливи и меки. С какво да ги възстановя най-бързо ? Йод?

Общи условия

Активация на акаунт