Отговори
# 630
както ви се похвалих, че вечер съм добре, така хубаво си върнах обяда снощи...сигурно стоях 15 минути в тоалетната...
Добре дошла на новото мамче - наистина обикновено като има промяна хората се отдалечават заради различни интереси, но не трябва да те притеснява много това.. виж за датата, която си писала и аз мисля, че е късничко - да не си се объркала просто ?
иначе аз влизам да се похваля Simple Smile хемоглобина ми е 136 и съм супер доволна!
вчера успях да хапна и банан без да ми стане лошо, умрях си от кеф.. толкова да ми се прияжда всичко - и умирам за сладко, а по принцип не съм така ..
това хубаво време така да ми вдига настроението и като си пусна хубава музика.. още по-голям кеф Simple Smile
на мамите със симптоми - да отшумяват по-бързо..
а за новото заглавие на темата и на мен ми харесва второто предложено Simple Smile

# 631
Добро утро и от мен.
Добре дошла на новата мама и останалите ,които са на преглед да се похвалят с хубави новини... Hug
На мен от заглавията също ми допада - "Мина вече студената зима, а ОКТОМВРИйки посрещат втората третина."Много е сладко.
Май всеки си има придружена болест към бременността  Sad За жалост не остана здрав народ.Аз съм с глаукома и ми спряха едните капки,сега трябва да си следя налягането всеки месец.И като капак миналата година ми се появи паническо разтройство,ей така от никъде  Sad Имам позната бременна в 5 месец с хашимото.

# 632
Добро Утро и от мен Simple Smile
"Навън топло слънце грее - ОКТОМВРИйче в коремчето се смее." Много ми хареса  Hug Hug Hug
 Много Хубави новини от вси4ки които са ходили на преглед как само растът като гъби са  Party Party Party

White*Swan   Добре дошла и от мен лека бременост и пове4е положителни емоци preggo

Аз 4ак другата седмица във Петък съм на лекър 4ак не издържам да 4акам до тогава Tired Tired Tired
Ама се надявам да дойде по бързо да си вида слънцето да разбера колко е пораснало  Blush Blush
 smile3541

geonade 4естито за сър4ицето  Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Много Хубав ден е днес мисля да изляза на разходка за витамин Д  Joy Joy Joy Joy

# 633
Благодаря Just Smile  baloni
Извинявам се, объркала съм при писането на 31.03 ми е записването  Simple Smile Но познати ми казаха, че било късно, защото имам и котка, а знаете там се крие опасност от разни заболявания (токсоплазмоза и т.н) и затова се притесних, че е късно. Е, щом и твоят ден е тогава, ми е по-спокойно  Simple Smile

Добре дошла! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и прекрасно бебе на финала!   bouquet
Моят съвет е да отидеш да си пуснеш токсоплазмоза още сега. При мен имаше проблем с налправлението, ядосах се и отидох да си го пусна сама. В по-големите лаборатории го правят. Цената е около 10-15лв. Резултата излиза до 1-2 дни. Три вида са изследванията на токсоплазма, най-добре си пусни IgM, то е за сегашна инфекция. После, когато ти даде лекарката направление, ще си пуснеш и за IgG, то е за вече изкарана токсоплазмоза и придобиване на имунитет (няма риск да се заразиш повторно).
Междувременно не изхвърляй тоалетната на котката, за да не се заразиш. Препоръчвам да вземеш хапчета за вътрешно обезпаразитяване, дори и да не е излизала навън.

Хубав ден от мен, сега ме чака малко работа.  Hug

# 634
Като ви слушам как говоирте за домашните любимци ...аз имам папагал ,трябва ли и аз да ходя да си правя токсоплазмоза.И имам и куче ама то е на село и се виждаме от дъжд на вятър вече по-рядко ходя да си го виждам  Sad

# 635
Оффф, я и  аз да питам за токсоплазмозата, че в началото се бях шашнала.

Аз си правих изследване на IgG и IgM миналата година, като имах 6 пъти завишени нива на IgG, като тогава и на мен ми казаха, че е за стара инфекция, а IgM беше отрицателно... и сега всъщност се чудя какво значи това и дали ще се отрази на бебето. Защото то по каса реално пускат само IgG да се види дали има антитела и сега ида ми пуснат само ще им изкарам акъла. Тогава като ми ги правиха казаха, че няма нужда от лечение, защото реално без лечение съм минала.

# 636
И аз много се чудя за токсиплазмозата, защото от както се помня имам животни, гушкам ги, галя ги. С котките имам по-слаб допир ама се пак...

6u6ulina по-натам е хубаво да махнеш папагала ако можеш, защото власинките от перата създават условия за алергии (големите от рода на Корелата са чистички, ама ако са Вълнисти си представям какво е Laughing ).
Ние подаряваме всички животни на родителите ми - за временно отглеждане 2-3 години например  Blush.

# 637
Моя е корела.Хич не мога да се разделя с него.Мен така ми е мъчно само като н е съм виждала кучетата си от 1-2 месеца...

# 638
Оффф, я и  аз да питам за токсоплазмозата, че в началото се бях шашнала.

Аз си правих изследване на IgG и IgM миналата година, като имах 6 пъти завишени нива на IgG, като тогава и на мен ми казаха, че е за стара инфекция, а IgM беше отрицателно... и сега всъщност се чудя какво значи това и дали ще се отрази на бебето. Защото то по каса реално пускат само IgG да се види дали има антитела и сега ида ми пуснат само ще им изкарам акъла. Тогава като ми ги правиха казаха, че няма нужда от лечение, защото реално без лечение съм минала.

Завишените показатели на IgG означават, че някога си я карала и имаш имунитет завинаги, отрицателното IgM, означава, че не я имаш сега, докато си бременна. Щом мин. година са ти били такива показателите, значи няма шанс да се заразиш сега. Т.е. сега и да си похапнеш заразено ако (с извинение) няма да се заразиш и няма нужда да си правиш изследване.

Момичета, не се побърквайте и не изхвърляйте животинките си. Няма никакъв проблем да си съжителствате с тях. Просто трябва да се спазва хигиена, която така или иначе ще спазвате. Няма смисъл да си махнеш папагала, котката или кучето, а да има един пръст прах по секцията!
Дори напротив - животното в къщи засилва имунната система на бебето. В началните месеци подпомага и доразвиването на нервната система. А след това му помага да бъде толерантно и добро към всичко в природата. Те са другари за цял живот.  Hug

# 639
  • Бургас
да и аз мисля като теб MiSsKisS-, не се шашкайте толкова. Хората които живеят на село и има мн животни около тях и гледат да не би да ги махат кат забременеят.
Не се шашкайте и не го мислете а вижте хубавото слънце вън Simple Smile))))) и се радвайте като не повръщате. А симтомите при някой отшумяват при други до края са зле, зависи от организма така че не се шашкайте като спрат за момент . Всичко ще е наред  Hug
Моя преглед е чак на 09.04 голямо чакане... мн кофти че след 3-тия м. през 4 седмици се правят прегледи.....Нямам тарпение да си го видим и чуем туп туп Wink))))))))

# 640
аз да ви кажа живея от преглед до преглед за да видя малкия човек  newsm44
и сега се чудя на първата ЖК,която е чаак след четири седмици как ще мине това време не знам...казвате, че само мерят, теглят и вземат цито и микробиологията...няма ли с ехографа да ми го покажат  newsm78

# 641
mv_2014 , това е лошото, щото по ЗК ни се падат само 2 ехографа, може да се гледа всекимесец, но...се плаща. В интерес на истината от 4-я месец се мерят тонове, което пак си е нещо, ще си чуваме сърчица Simple Smile

# 642
  • Бургас
на мен така ми обясни има само 2 безплати с ехограф, при ЖК като те записва и в 5-тия месец...и край който видял видял ако искаш трябва да плащаш.
Затова си направих една карта ВИП се води за 200 лева (малко са множко но къде няма да ги дадем), ето какво има"включва неограничен брой прегледи и консултации (извън полагащите се по Каса – 10 броя за цялата бременност)като те могат да се извършват и в двете лечебни заведения, без значение в кой от двата центъра се води самата консултация.
В пакета са включени и неограничен брой ехографски изследвания, отделно от тези полагащи се по Здравна каса, т.е. може при всяка една консултация да се извърши ехографско изследване, без да бъде заплащано допълнително.
В пакета се включва извършване на запис на детски сърдечни тонове – неограничено, през цялата бременност, а не само в деветия месец"

# 643
аз да ви кажа живея от преглед до преглед за да видя малкия човек  newsm44
и сега се чудя на първата ЖК,която е чаак след четири седмици как ще мине това време не знам...казвате, че само мерят, теглят и вземат цито и микробиологията...няма ли с ехографа да ми го покажат  newsm78

Попринцип имаме право на 2 безплатни ехографии (най-много 3 бяха за близнаци). Но някои лекари преглеждат на ехограф всеки път. Някои искат пари (около30лв), други - не... Зависи.
При теб, тъй като сега се записа на ЖК, би трябвало да те видят на ехограф.

Аз откакто разбрах, че съм бременна, видях бебо края на февруари. Приличаше на бобено зърно.  Joy Тогава тя ми каза, че сърчицето бие и е с нормални размери за тези седмици.
До сега още не съм ходила на преглед, чакам другата седмица. Моята лекарка ме извика края на февруари и после края на март. Така, че едва ли след третия месец започват да ни гледат през 4-тири седмици. Аз съм си така отначалото...

y.k. дали всички медицински центрове имат такъв пакет? Това ми се струва много изгодно за нетърпеливи и притеснителни мами...

# 644
Няма смисъл да си махнеш папагала, котката или кучето, а да има един пръст прах по секцията!
Съгласна съм с това ти твърдение, но няма как да се спасиш от дребните власинки които летят из въздуха и предизвикват алергиите. Ако се разровите из интернет на тази тема ще откриете доста статии за и против животните по време на бременност и отглеждане на дете до 3 годишна възраст.
Всеки сам решава какво да прави с животинките около себе си и дали би поел риска от разни алергии и т.н. Ние сме открили нашето временно решение, колкото и да ми е тъжно (ако можех щях да си имам цял зоопарк).

Мисля, че е най-добре всяка една от нас да се консултира с лекар по въпроса, защото голямо значение има дали ние самите сега сме предразположени към алергии и дали живот и здраве малкото човече ще е.

Общи условия

Активация на акаунт