Давате ли вода на новороденото

• 25 203
  • 231
  •   1
Отговори
# 105
  • Драгоман
 Моето не се пристрасти към сапунчето, ползвали сме го няколко пъти. . А за какво да си къпеме бебетата в подсолена вода?

# 106
И се научете да четете!
Писала съм да не го къпете в подсолена вода

# 107
  • Драгоман
   Много добре те разбрах, но не разбирам това защо някой би го направил?! Не ми е минавало дори през ум да го правя това!

# 108
   Много добре те разбрах, но не разбирам това защо някой би го направил?! Не ми е минавало дори през ум да го правя това!
Стар бабешки метод е това, за да можело после на децата потта да не миришела. Аз никога не съм го практикувала това не искам нежната бебешка кожа да се гори от тая сол!

# 109
  • Драгоман
  Разбира се! Солта освен, че ще я изгори и раздразни, а и ще я изсуши много!

# 110
  • Куциндрел
Zlatka Slavova, при захранването доста деца получават запек. Щом не иска да пие вода може да й предлагаш да суче или АМ след ядене. Наблегни на разхлабващите плодови пюрета.
Все го давам за пример - на БиоБамбини има пюре с ябълка и манго, круша и манго. Много добър ефект има за рахлабване.  Peace
Вода предлагай на бебето постоянно, колкото пие, а ако се притесняваш за течностите, давай й да суче или пие кърма/АМ от шише.

# 111
 Разбира се! Солта освен, че ще я изгори и раздразни, а и ще я изсуши много!
Да абсолютно, но бабите едно време не са го знаели това и са ни соляли даже знам за случаи, в които са "овалвали" бебетата в едра сол! Направо не знам с какъв акъл newsm78 и мен ме караха бабите, но ги отрязах на бързо Mr. Green

Zlatka Slavova, при захранването доста деца получават запек. Щом не иска да пие вода може да й предлагаш да суче или АМ след ядене. Наблегни на разхлабващите плодови пюрета.
Все го давам за пример - на БиоБамбини има пюре с ябълка и манго, круша и манго. Много добър ефект има за рахлабване.  Peace
Вода предлагай на бебето постоянно, колкото пие, а ако се притесняваш за течностите, давай й да суче или пие кърма/АМ от шише.
Да наблягаме на разхлабващите пюрета, а вода предлагам постоянно даже сега се мъча да я науча да пие от чашка с накрайник и и изспивам така да се каже по малко водичка в устата и пиива ще не ще... разбира се внимавам да не се задави!

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 21:46 от AnMary

# 112
  • Куциндрел
Предлагай и от капачката на биберона. При нас това имаше успех, защото му беше интесно.
Същата работа беше и от нормално шише минерална вода. Голямо оливане, но пък си пийваше. Peace

# 113
Предлагай и от капачката на биберона. При нас това имаше успех, защото му беше интесно.
Същата работа беше и от нормално шише минерална вода. Голямо оливане, но пък си пийваше. Peace
ехаа за това не се бях сетила благодаря ти   bouquet ще опитам и така може пък да имаме успех

# 114
  • Куциндрел
ехаа за това не се бях сетила благодаря ти   bouquet ще опитам и така може пък да имаме успех
Цялата процедура на изстискване от биберона в капачката и даване да пие му беше много интересна.
Давай по малко от капачка, за да не се задави.

# 115
  • Драгоман
Предлагай и от капачката на биберона.
И при нас това действа!

# 116
за запека и зехтин може да помогне
След 6 ти месец

Аз знам, че може да се дава и по-рано по 1-2-3 капки преди хранене. Някой майки дори са го давали и за колики при бебета на по-малко от 2 месеца. Но преценката си остава на родителя  Peace

# 117
за запека и зехтин може да помогне
След 6 ти месец

Аз знам, че може да се дава и по-рано по 1-2-3 капки преди хранене. Някой майки дори са го давали и за колики при бебета на по-малко от 2 месеца. Но преценката си остава на родителя  Peace
Ако става въпрос деавит/ вигантол са направени със скънчогледови олио и се дават от първия месец. Но това равносилно ли е да захранваме по рано?

# 118
не знам, защо трябва да се намесва захранването. Тук става въпрос, че при запек може да помогне, на малко бебе са му нужни 1-2 капки, а на голямо може да му се добави към храната. Освен това идеята за зехтина я додох на Златка Славова, а до колкото разбрах детето е вече на 7 месеца, така че спокойно може да добавя по 1ч.л. зехтин към храната пише го дори на кутиите на кашите  Naughty То и Дуфалак не се препоръчва за бебета, ама някой си го предлагат Whistling

# 119
Да разбира се.Това дето отричат до навършването на 1 год.да не се дава вода аз не го приемам.

Общи условия

Активация на акаунт