Давате ли вода на новороденото

• 25 196
  • 231
  •   1
Отговори
# 150
  • Кърджали
Лекарката ни /рускиня по произход/, когато дойде за първи път в къщи проведе един разговор с мъжа ми. Той се беше притеснил от това дали трябва да даваме на Кати вода, дали да е подсладена и прочие. щото явно на мен не вярваше. Лекарката отговори " Принципно нищо не пречи да опитате. Но всяко едно бебе предпочита кърма пред вода. Та ако случайно се излъже и опита да пие  водата, по - добре майка му да го накърми." От там насетне темата за вода не се е повдигала в къщи. Бабите по - трудно го преживяха, ама го преживяха. Започна да пие вода след захранването, и то по някакви глътки на ден...

# 151
  • UK
" Принципно нищо не пречи да опитате. Но всяко едно бебе предпочита кърма пред вода. Та ако случайно се излъже и опита да пие  водата, по - добре майка му да го накърми."
Ааа, да, да, че да стане дебеличко после.  Naughty Много важно какво предпочитало бебето, на диета и това е.  Naughty Crazy

# 152
  • сред маслини и портокалов цвят
Защо не? Ако кърмата напълно задоволява нуждата му от вода, по-добре кърма.  Laughing

Кърмата задоволява глад и жажда, а по м/у храненията пак ли кърма,то от там се зараждат дебеличките деца Laughing абе на никой тук ли не му изсъхва гърлото и да има нужда от две глътки вода така и на бебетата им съхне гърлото и горко му на онова бебе което чака до кърмата... Sad

Това е голяма глупост.

# 153
  • София
И продължавате да сравнявате бебетата с възрастните. Как изкарват тия бебета само на мляко и вода не ги знам, няма ли по някое кафенце сутрин и някоя мръвка на обяд, живи да ги ожалиш.

Laughing

И любопитна съм как точно са давали вода на бебетата преди изобретяването на биберона.

# 154
И продължавате да сравнявате бебетата с възрастните. Как изкарват тия бебета само на мляко и вода не ги знам, няма ли по някое кафенце сутрин и някоя мръвка на обяд, живи да ги ожалиш.

Laughing

И любопитна съм как точно са давали вода на бебетата преди изобретяването на биберона.

С лъжичка!!!!! От коя планета слизаш.... Лично аз не смятам да водя повече този спор...загуба на време..думите се изопачават при липса на аргументи.. Все едно да водиш спор с бебе. ... Дано тези колебаещите се за водата майки поне да са вникнали в смисъла на думите ми. А за онези чийто канадските учени са водеща роля за отглеждане на дете..ц жалко,бабите не приемат да не давате вода да бебто защото 98% сме отгледани като са ни давали вода пък сме живи и здрави. И разбира се че малко или много трябва да се сравнява възрастеб и бебе от гледна точка на онези малки естествени нужди които имаме всички а не кафе и диети и тем подобни смешни изопачавания..  Tired

# 155
  • ул. "Мечтание"

На новороденото бебе стомахчето е с малък капацитет. Съответно когато му се даде вода тя заема мястото на млякото, което то трябва да поема. Бебето има измамно чувство за ситост, а в същото време е гладно. Достатъчно честото кърмене напълно задоволява нуждата от течности на бебето.  Peace

С една приятелка преди време имахме спор. Тя не можеше да приеме, че на бебето може, хайде да не казвам не бива, да се дава вода. Давах и линкове към статии, все тая. Че даже май и подслаждаше водата, за да я пие бебето.
След първата консултация беше драма. Бебето беше наддало малко, ама наистина малко. Уж го кърми, уж всичко наред. В един момент след много чудене от моя страна как да и помогна /що ли ми е било не знам, но като я гледах как се беше отчаяла/. Сетих се, че му дава вода. Попитах я колко горе - долу на ден пие - 150 - 200 мл на ден.
Посъветвах я да намали драстично водата, поне за известно време да пробва така. За седмица и малко наддаде повече от колкото за предишния месец. Не казвам, че даването на вода е било причината за малкото наддаване първият месец, но обяснявайки си го и с това което цитирам от мнението на Нощни очи...

Напълно възможно е да е имала голям пръст в ненаддаването. Това количество вода, което е изпивало е било долу-горе колкото две хранения. А това си е голямо количество пропусната храна за едно бебе.

Това с дебеличките деца заради "хапване на кърма между храненията" искрено ме разсмя.  hahaha Joy

# 156
  • София

Laughing

С лъжичка!!!!! От коя планета слизаш....
Интересна праисторическа лъжичка е била  Simple Smile

# 157
  • Куциндрел
MamaNaViki, хайде сега се върни още по-назад във времето. При бабите на твоите баби.
Те как са давали вода? Явно не си запозната с храненето на поискване. Давай вода на бебебто си, нищо няма да му стане, ще порасне. Wink
А това, че при често кърмене бебето става дебело, са глупости. Mr. Green

# 158
  • Плевен
Става дебело от АМ,от кърменето няма как да стане свръх дебело.И ако случайно е малко пухкаво,със прохождането нещата влизат в норма.

# 159
Хайде стига сте говорили глупости вече! Лъжици има от преди векове! Питала съм баба ми- да, давала е вода, особено лятото, точно с лъжичка. Освен това е работила и си е идвала на обяд за да си кърми бебето. Такива- мрън и кърмене въобще не всеки си го е позволявал. Ако искате давайте вода на бебетата си, но да ми кажете, че няма с какво да намеря да му дам вода, освен с биберон.......

# 160
Няма лошо да се дава преварена водичка на бебето стига да не е в големи количества и стига то да желае. Моето бебе отказваше много упорито и за това не съм насилвала. По малко след хранене с лъжичка, колкото да се изплакне както се казва. А сега тя е вече по голяма и от няколко дни насам мисля, че започва да и харесва водичката. То детето си показва. Naughty

# 161
Хайде стига сте говорили глупости вече! Лъжици има от преди векове! Питала съм баба ми- да, давала е вода, особено лятото, точно с лъжичка. Освен това е работила и си е идвала на обяд за да си кърми бебето. Такива- мрън и кърмене въобще не всеки си го е позволявал. Ако искате давайте вода на бебетата си, но да ми кажете, че няма с какво да намеря да му дам вода, освен с биберон.......

Твоята баба е била много цивилизована... Моите и двете са били "прости", ама и двете са изгледали деца с малко над 2 години разлика. Едната ми баба е кърмила децата на цялото село. Цял живот е била по нивите и бебето и е било на "пазвата " през цялото време. тя сама ми е разказвала че са хранени когато поискат

# 162
Цивилизована, нецивилизована- това е положението. Тя също е отгледала две здрави деца.

# 163
  • Куциндрел
Цивилизована, нецивилизована- това е положението. Тя също е отгледала две здрави деца.
То остава и да не са здрави. Mr. Green

# 164
Не е задължително да са. Всеки случай ги е кърмила доста дълго, без да и висят на гърдите денонощно . Вода им е давана, така, или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт