Давате ли вода на новороденото

• 25 185
  • 231
  •   1
Отговори
# 165
  • Куциндрел
Не е задължително да са. Всеки случай ги е кърмила доста, без да и висят на гърдите денонощно . Вода им е давана, така, или иначе.
Ох, не разбра ли, че с или без вода, с ранно или късно захранване, с даване или не-даване на сок, повечето бебета израстват здрави?
За висенето на гърда има и решение - дохранване.
Някой беше казал, че бебетата са дуракоустойчиви.

# 166
  • Драгоман

Laughing

И любопитна съм как точно са давали вода на бебетата преди изобретяването на биберона.

Е тогава и АМ майките не са давали, но сега да Wink

# 167
Мисля, че нямам нужда от пояснения. И аз имам дете, а и не падам от Луната. Да не напомням, че темата е за водата, не за захранването. Неразбрали има доста, да не издребняваме.

# 168
Не е задължително да са. Всеки случай ги е кърмила доста дълго, без да и висят на гърдите денонощно . Вода им е давана, така, или иначе.
е моите баби защото са захранили късно и са с голям кърмачески стаж! Ама тоз кърмачески стаж е благодарение на това, че децата са им висели по гърдите. Вода не е давана, защото и двете са от села, дето водата е била със съмнително качество и тези бебета на който им е давано вода са се разболявали и ... не искам да продължавам

# 169
Не мога да коментирам и качеството на водата. Щом нищо им е нямало, значи си е била ок. Някъде може и да е имало и некачествена.

# 170
  • ул. "Мечтание"
Айде сега да обсъдим и в каменната ера с какви лъжици са давали вода и каква точно вода са пиели!  hahaha Joy

Темата става все по-забавна!  Laughing

# 171
Направо вече нямам думи  Laughing

# 172
Според мен, най-глупавото нещо е да не даваш на детето вода независимо на какво ядене е. Я тези които го правят да не пият вода 6м само да жабурят устата....  Особено в летните жеги. За убийство са такива майки...
Я ти опитай да натикаш шише  биберон пълно с вода на едно бебе което си стиска устата и върти глава и тогава се изказвай така крайно.. Naughty

То цялото сравнение между възрастни и бебета е неадекватно. Като мине възрастен на мляко изцяло, тогава вече можеш да го сравняваш с бебе. Нормално е, който пие само течности да няма нужда от вода, не е трудно да се схване, ама що да се напрягаме толкова.
Ceca, иначе е права в написаното. Нищо няма да му стане от вода, ама за 10 мл на ден за мен не си заслужава да се занимавам с преваряване на вода и изваряване на шишета и биберони. Затова при нас още водата е мираж Mr. Green

И факт, че може и с вода може и без вода. Мисля че децата са живи и здрави нищо че някои не са пили вода.  Wink

# 173
Айде сега да обсъдим и в каменната ера с какви лъжици са давали вода и каква точно вода са пиели!  hahaha Joy

това мн ме расмя браво
Значи извода е ако детето иска да даваме по малко преварена вода

# 174
  • София

Да.
С какви?

# 175
  • ул. "Мечтание"
Индиана Джоунс веднага да се яви на очна ставка относно навиците на хората от каменната ера!  Crazy

Значи извода е ако детето иска да даваме по малко преварена вода

Извода е, че всеки си прави каквото си иска!  Joy Mr. Green

# 176
  • UK
Давайте си щом държите, но си имайте едно наум, ако детето изпие 10-те мл, че и още иска, да не би случайно да му се пие мляко всъщност и да е гладно, а не жадно...

# 177
Ние сме на АМ и бебето си харесва доста и водичка да си пийне леко подсладена-

# 178

#Cussing out

# 179
  • Куциндрел
#Cussing out
Не се ядосвай. После това дете ще харесва лекинко повече сокове и газирано от вода.
Имам в обкръжението си такъв пример.

Общи условия

Активация на акаунт