Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 348
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Как се приема пектин за разхлабване, знае ли някой?
Док ми изписа Дуфалак и пектин, защото ходя по рядко до 00. За Дуфалака ми обясни как се приема, аз съм го пила него и с първата бременност, но за пектина нищо не каза. Мислех си, че е таблетка, но май си има по специфичен начин на прием.

# 556
  • София
Създай си навик до обяд да приемаш само плодове,това ме спасяваше мене...Зарежи тази химия ако си бременна!

# 557
Аз не съм чувала никога за пектин за разхлабване  newsm78. На мен ми помагаше киви сутрин на гладно  Peace

Иначе сега като потърсих и намерих тук в едно мнение рецепта за пектин при запек.
Скрит текст:
Преди около 12-13 години имах проблем с колит, гастрит и т.н имах познат билкар, който един ден ми каза, да започна да пия 20 дни сутрин и вечер по 1ч.ч. ябълков пектин на прах с мед, разбърква се 1ч.л. мед с 1ч.л. пектин в чаена чаша и се залива с гореща вода - малко трудно става хомогенна смес, но става - това се пие 20 дни сутрин и вечер половин час преди хранене. Резултата не се появява още на първия ден, но 12 години нямах проблем, докато не минах през една операция, та мисля отново да почна тези дни. На всичкото отгоре и 3 месеца след като го пих бях свалила 5кг. Тогава човека ми каза, че ако няма ефект от първите 20 дни мога да изчакам малко и да направя втори курс, но за 10 дни. При мен обаче не се наложи.
А доколкото знам го има и на хапчета Peace

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 09:34 от mibobo

# 558
 Аз го пия на таблетки този пектин. На опаковката пише до 6 на ден, но аз вземам 2-3 и ми е напълно достатъчно. Храненето също е много важно.

Благодаря на всички, които се включиха по темата с храненето, дори вече си взех книгата Simple Smile

# 559
Моят организъм не се влияе от никакви разхлабващи храни, иначе наистина чрез тях е най-добре.
Може би ще съм само на Дуфалак от време на време.

# 560
Аз предпочитам да се придържам към български автори, по възможност лекари. В интернет може да намериш всякаква противоречива информация.

Предполагам, че не знаеш какво е Мейо Клиник в такъв случай. Това не е някаква любителска, блогосферна инициатива, а сериозна медицинска организация с идеална цел и ежегодно влага стотици милиони долари в изследвания. Националността (според мен поне) не е критерий за знания и опит...

Не, не знам каква е тази клиника, но благодаря, че сподели. Днес ще попрочета да се информирам. Разбира се, че националността не е критерии за знания и опит, но има и доста различни фактори, които оказват значително влияние върху условията. Условията няма как да са равни навсякъде. Предпочитам да спазвам съветите на специалисти утвърдили се в сферата си и с които мога да говоря лично, като имам притеснения и въпроси. Всичко е въпрос на разбирания, не че съм задръстена и не съм отворена към новото, но относно бременност и отглеждане на бебе, смятам, че специалистите ни са на много високо ниво, още повече, че имам и преки наблюдения.

# 561
  • София
Моят организъм не се влияе от никакви разхлабващи храни, иначе наистина чрез тях е най-добре.
Може би ще съм само на Дуфалак от време на време.

Дуфалакът се пие за регулиране, по схема. От време на време не знам дали ще има ефект.

# 562
Аз пия Дуфалак малко преди да посетя тоалетната ...  Rolling Eyes . Не знам дали действа така или съм си въобразила, че действа, ама нямам проблем. И количеството е макс 10мл. Лично мен ме е страх да го приемам по продължително време и затова само като се сетя  Embarassed

# 563
  • Berlin
Аз миналата бременност пих за малко някакво, подходящо за бременни, но не си спомням името. Беше розов сироп, вкусен. Simple Smile И след раждането също го пих, че тогава имах голям проблем с WCто.

# 564
А как се изчислява термина .. горе - долу .. ама не с калкулаторите от интернет  Rolling Eyes

# 565
Датата на последния цикъл + 7 дена минус 3 месеца.

# 566
# 567
  • София
Не виждам предупреждение за бременност и кърмене. Най-добре е да се консултираш с лекар.

Рецептата за пектина ще си я копирам. Мъж ми от време на време има проблеми, но не знам дали ще се навие да го приема  hahaha

# 568
На мен ми дадоха за рахлабване едно сиропче със смокиня Фрутилакс се казва, мен ми се гади като го пия, но помага.

# 569
Здравейте,
понеже темата е за бързи въпроси и отговори искам да задам и аз един въпрос.
Знаете ли случай, когато при открити стафилококи в начална бременност, лекарят да отлага лечението за след първия триместър?
Колко е опасно пиенето на антибиотик преди 3-ти месец?

Общи условия

Активация на акаунт