Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 63 474
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
stefy1307 на така поставен въпрос- освен един боб да хвърлим  Crazy

# 736
И аз тъкмо щях да питам как и на къде да те упътим  newsm78 Joy .

# 737
Здравейте мами и бъдещи мами ,след пет месеца опити вече имаме две чертички и всички покрай нас със таткото споделят радостта.Депърва  ще посетя гинеколог за да потвърди бременността, но има нещо което ме тревожи, а именно кога съм заченала?
Не следях дати защото бяхме ограничили половите контакти,а във бебе калкулаторите пише че се е случило но 26-ти април.Бихте ли ме упътили ?
Благодаря предварително! Wink

И защо те тревожи? Само Оня отгоре знае дата и час. Радвай се и не се товари с глупости.

# 738
Лекарят ще те пита за дата на последен МЦ, не кога е било зачеването.

# 739
Точно така, тогава той ще ти каже кога евентуално е било заченато (горе-долу 14 дни от първия ден на МЦ, като това е строго индивидуално), но ако много държиш да знаеш кога е било, може да те ориентира.

# 740

Тя явно си я знае датата на МЦ, щом е изчислила с калкулатор дата на зачеване, ама какво още иска и аз не мога да разбера  Crazy

# 741
  • Berlin
Може да не се иска точен отговор от нас, ами момичето си разсъждава по клавиатурата. Simple Smile

Важна ти е датата на последния цикъл, гледай него да си записала. Simple Smile

# 742
Защо ти е нужно да разбереш кога си заченала?

# 743
Бурмет, много се радвам, че си по-добре! Айде, това да ти е била болката и раждането да е леко и бързо! Спокойна бременност оттук нататък  Hug

Единствена причина за тревога кога stefy1307 е заченала след пет месеца опити може да има, ако потенциалният баща е повече от един  Mr. Green

# 744
 Laughing Фея, много си лоша.  Mr. Green В началото и аз си мислех,  че има значение кога си заченал за изчисляване на термин. Макар че от калкулатора се светнах Laughing

# 745
Единствена причина за тревога кога stefy1307 е заченала след пет месеца опити може да има, ако потенциалният баща е повече от един  Mr. Green

Аууу, Фея, наистина си лоша  Mr. Green

Май е време за нова тема?

# 746
Напротив, обективна съм  Sunglasses

Описанието за пет месеца опити следва да покаже, че бременноста на stefy1307 е силно желана => важното е, че я има.

Приблизителната дата на раждане се изчислява въз основа на последната менструация => знанието за датата на зачеване не води до по-голяма точност при определяне кога детето ще се роди.

Датата на зачеване не може да се посочи с точност, освен ако не е правена ин витро процедура.

Сиреч, незнанието на датата на зачеване не би следвало да е причина за каквато и да е било тревога при бременност, която е желана и планирана от двамата бъдещи родители.

# 747
Може би stefy1307 не си е задала правилно въпроса или се е объркала в това, което иска да пита...

# 748
Записвам се и аз да следя темичката. От този месец работим за бебче. Praynig Нетърпението ми е ужасно, искам да стане веднага, от раз, и знам,че в точно такива случаи това не се получава. По принцип цикълът ми беше редовен, точно на 28 дни, и по закона на Мърфи, последният ми дойде на 30-я ден. От 8-ми ден на цикъла правихме секс всеки ден, като пропуснах точно 14-ят, защото половинката бе изморен, и реших, че няма да го мъча, ако е писано ще стане и без този ден.

# 749
  • Смолян
Всичко е Божа работа. Миналия месец сме правили опити само 2 дни -  на първия ден след края на М. и 2 дни преди предполагаемата О. Двата теста правени вчера и миналия ден показват, че сме се справили Simple Smile Така че, дори и с един път може да стане.
Пожелавам ти да успеете от първия път  Praynig Но не се надявай прекалено, защото после разочарованието е по-неприятно Sad
От 8-ми ден на цикъла правихме секс всеки ден, като пропуснах точно 14-ят, защото половинката бе изморен, и реших, че няма да го мъча, ако е писано ще стане и без този ден.

Общи условия

Активация на акаунт