Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 541
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
Ами хайде тогава по същество! Flutter
Бременна съм в 23г. седмица и от скоро имам едно схващане на пръстите на ръцете Rolling Eyes всяка сутрин ги изпуквам ,което не бях правила до сега!Също така вече не мога да спя на една страна ,а само по гръб!Сутрин ме боли леко кръста и стомаха все едно ми се ходи до WC-to....Абе кофти неразположения ooooh! Нормални ли са тези неща ?Някой с подобни проблеми ако има да пише!:) Hug Peace

# 196
  • Berlin
Аз съм със схващане на пръстите, хубавото е, че вече не ме боли, а само си изтръпват и успявам да поспя малко повече през нощта. Laughing Нормално е.
По гръб и аз все още мога да спя, но мога и настрани. Ти защо не можеш на една страна?

# 197
аз съм в 24 седм и ги имам абсолютно същите. Препоръката от АГ е селен, магнезий и цинк. Болката в кръста ми каза че е от промяна в центъра на тежестта, както и от разширяването на таза, ако болката е в областта на опашната кост. Болката в корема, също може да се дължи на разтягане на връзките, тъй като матката тежи и се качва нагоре и придърпва. А чисто стомашните оплаквания, може да са от нещо хапнато. Аз 2 дена ядох спанак и лапад и няма такава болка. каза се че твърдолистните тъмнозелени треволяци (спанак, коприва, лапад и т.н) не са много щадящи за стомаха. Пих активен въглен и съм тип-топ

# 198
Аз съм със схващане на пръстите, хубавото е, че вече не ме боли, а само си изтръпват и успявам да поспя малко повече през нощта. Laughing Нормално е.
По гръб и аз все още мога да спя, но мога и настрани. Ти защо не можеш на една страна?

Ами защото бебето ми се ''разхожда'',до където има възможност Laughing Ритало е и буквално отстрани на корема ми Rolling Eyes Имам чувството ,че ако легна на една страна ще го притисна newsm78 .Другата причина е ,че когато се обърна на една страна все едно ми натежава корема и започва някакво придърпване ...не знам как точно да го опиша,ама има и съвсем лека болка и просто не ми е удобно! ooooh!  Simple Smile

аз съм в 24 седм и ги имам абсолютно същите. Препоръката от АГ е селен, магнезий и цинк. Болката в кръста ми каза че е от промяна в центъра на тежестта, както и от разширяването на таза, ако болката е в областта на опашната кост. Болката в корема, също може да се дължи на разтягане на връзките, тъй като матката тежи и се качва нагоре и придърпва. А чисто стомашните оплаквания, може да са от нещо хапнато. Аз 2 дена ядох спанак и лапад и няма такава болка. каза се че твърдолистните тъмнозелени треволяци (спанак, коприва, лапад и т.н) не са много щадящи за стомаха. Пих активен въглен и съм тип-топ
ooooh!   Поуспокоих се малко,благодаря ти за бързия отговор Hug

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 11:55 от AnMary

# 199

Ами защото бебето ми се ''разхожда'',до където има възможност Laughing Ритало е и буквално отстрани на корема ми Rolling Eyes Имам чувството ,че ако легна на една страна ще го притисна newsm78 .Другата причина е ,че когато се обърна на една страна все едно ми натежава корема и започва някакво придърпване ...не знам как точно да го опиша,ама има и съвсем лека болка и просто не ми е удобно! ooooh!  Simple Smile
За притискане, споко, ще се размести, нищо не можеш да му направиш. Пък това че ти дърпа, сигурно с някакво усукване е свързано и въпросното разтягане на връзките. Четох бол статии че спането по гръб абсолютно не е забранено, както се опитват да го изкарат, нито пък това надясно. Но по спомени, като порасне бебчето, вече няма да ти е удобно

# 200
Като съм почнала да питам..... Laughing
Бебето ми постоянно рита и си прави разходки Laughing Спира може би за около 30 мин и пак започва!Нощно време ме е будило понякога,а като стана през нощта за вода или до WC  все едно го събуждам и пак започва да ме рита!Виждам го как ми деформира корема,когато се движи! Laughing Толкова подвижно бебе нормално ли е ?

# 201
и аз отскоро започнах да виждам Heart Eyes
Но все пак при мен не са баш ритници още.

# 202
  • ул. "Мечтание"
Бебето ми постоянно рита и си прави разходки Laughing Спира може би за около 30 мин и пак започва!Нощно време ме е будило понякога,а като стана през нощта за вода или до WC  все едно го събуждам и пак започва да ме рита!Виждам го как ми деформира корема,когато се движи! Laughing Толкова подвижно бебе нормално ли е ?

Това нормалния му ритъм ли е? В коя седмица си?

# 203

Това нормалния му ритъм ли е? В коя седмица си?
в 23г. седмица съм

# 204
  • Berlin
То и при мен е така, стана ли през нощта, то започва да мърда и после трудно заспивам.
За притискането, ако спиш настрани, няма как да стане, освен ако не полягваш и малко по корем. Затова някои си слагат възглавничка под корема, за да го подпира малко. Не знам колко много е опасно да се спи по гръб, но в един момент то просто е невъзможно. Simple Smile А за надясно - за 1ви път чувам, но наистина на мен ми е мноого по-удобно да спя на лявата си страна (предната бременност също), но това не означава, че не спя и надясно. Simple Smile

# 205
Здравейте! Искам да ви попитам за това задължително ли е изследване на хормоните на щитовидната жлеза по време на бременност ? Аз никога не съм ги изследвала и сега случайно се повдигна темата за ТСХ , та леко се притесних ?
Моята докторка нищо не ми е споменавала за сега .....

# 206
Аз съм си ги изследвала. Peace

# 207
Shakazull до колкото знам няма такава практика, в смисъл всяка бременна да се изследва освен ако няма някакви симптоми или проблеми. Но е много хубаво да се направи такова изследване, проблем с ЩЖ на майката може да доведе до много проблеми с плода и развитието му. Аз съм с такъв проблем от преди да забременея и съм се следила през цялото време и съм приемала и лекарства, но има жени които незнаят, че имат такъв проблем и разбират примерно чак след бременността.

# 208
  • София
Две бременности съм имала и хормони не са ми изследвали.

# 209
  • София
Ако се следиш по ЗК какво ли изобщо изследват?! Проверката на ТСХ не е задължителна, но за твое спокойствие може да си го пуснеш, защото високата стойност на този хормон може да доведе до сериозни вреди. По принцип може да нямаш никакъв проблем с щитовидната жлеза и ТСХ-то да ти е в норма (от 0,4 до 4-5), но пак да е високо за бременност, когато трябва да е до 2.

Общи условия

Активация на акаунт