Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 423
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
Доколкото зная тези капки са хомеопатични и вкусът им не трябва да се смесва с друг. Не съм сигурна дори дали могат да се разреждат с вода - това трябва да го пише в листовката.

# 376
Мисля, че не могат.

# 377
Здравейте момичета,

Дано не се повтарям с въпроса. Преди няколко дни разбрах, че съм бременна. На следващия ден имах час за безиглена мезотерапия. Питах козметичката дали има някаква опасност при бременност. Тя каза, че няма проблем. Хубаво, но днес реших по-подробно да разгледам и се оказва, че е противопоказно. Мислите ли, че може да съм навредила на бебето с тази процедура по някакъв начин?

Здравей, аз бях онзи ден на дермобразио и имах същите притеснения. Това, което ми обясни козметичката е, че заради хормоните някои процедури не се препоръчват, тъй като кожата може да реагира по-лошо на процедурата, т.е. Да има обратен ефект. Мисля, че и при теб може това да е повече риска, а не навреждане на бебето.
Иначе не вярвам, че някой би рискувал да навреди на чужд живот за 20 лева печалба, а и елементарен курс да е минала, със сигурност е учила какви са противопоказанията и ако има нещо критично не би го скрила.
Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 378
За бременност разбира се  Grinning ами значи почвам да си внушавам не може да има на втория ден от акта нали?

Не може да имаш симптоми за бременност на втория ден след половия акт.

# 379
  • Berlin
Забелязах, че имам малки кафеви петънца по раменете, това определено е от скоро и го отдавам на бременността. Само че не съм се излагала на слънце, а мислех, че само така може да ми избият. newsm78 Махат ли се после или си остават? С какво да ги мажа, нещо избелващо? По лицето нямам нови, но пък на сестра ми напр. й избиха доста лунички. С предната бременност нямах подобно нещо.

# 380
По принцип петната, които се появяват по време на бременност, изчезват след като бебето се роди и се нормализират хормоните. Има специални кремове против такива петна, но мисля, че трябва да се използват преди да са се появили.

# 381
  • в огледалото на живота
Забелязах, че имам малки кафеви петънца по раменете, това определено е от скоро и го отдавам на бременността. Само че не съм се излагала на слънце, а мислех, че само така може да ми избият. newsm78 Махат ли се после или си остават? С какво да ги мажа, нещо избелващо? По лицето нямам нови, но пък на сестра ми напр. й избиха доста лунички. С предната бременност нямах подобно нещо.
Освен по раменете се сдобих с такива и по гърдите...
Не са с голям диаметър,но определено се забелязват когато съм разсъблечена.. Simple Smile
Не изчезват само да кажа,поне не и при мен вече повече от 4г.
Дано не те отчая... Blush
Определено пигментацията е от бременноста.
Не съм се мазала с нищо,по скоро лек дискомфорт ми създава това на бузата което имам,но него си го нося вече 15г. Crazy
Е,също е някаква миниатюра,но аз си го знам и затова...

# 382
  • Бургас
Здравейте! Бременна съм в 3-ти месец и днес ми се наложи да отида на зъболекар. Още като седнах предупредих, че съм бременна и в процеса на работа се наложи да ми сложат упойка - Лидокаин спрей. Зъболекарката ме увери, че е напълно безопасен. Обадих се и на гинеколога ми и той каза същото, но прочетох в листовкатa това: Бременност и кърмене
Приложението на лекарството при бременност и кърмене може да бъде извършено, но след внимателна преценка на съотношението полза/риск, тъй като не са извършвани контролирани клинични проучвания.
И сега направо се чувствам ужасно  Cry Уж нямало никакъв проблем... Моля, ако има някой запознат с приложението му по време на бременност или дали са го използвали при него по време на бременност да пише какво са му обяснили. Ако знаех, че има и 0,000001% риск, нямаше да дам да ми го сложат...

# 383
  • Berlin
Благодаря, ще изчакам, докато родя и после май ще им обърна повече внимание. Дано не ми се появят повече, че само това ми липсва. Simple Smile
За кремове - имах предвид някакви козметични, но май по-добре по-нататък да се мажа  с нещо различно от козметика, подходяща за бременни. Simple Smile

*Sesil*, досега само на хомеопатични лекарства съм видяла да пише, че е подходящо за бременни, и то на малко. Т.е. на всичко друго пише, че или не е подходящо, или че трябва консултация. След като и АГ-то ти е казало, че може, значи може.

# 384
  • варна
В групата на дете с което си играе дъщеря ми имало две деца болни от варицела .Това дете игра с моето преди да разберат за другите болни.
Може ли моето дете да се е заразило по някакъв начин и мен да зарази в 6 гс съм.
Знам че инкубациония период е 10-20 дни.
Това дете не е болно в момента ,но нз дали ще се разболее все пак.
Много се извинявам за тъпия въпрос,но доста се шашнах

# 385
За да не се тревожиш, отиди при АГ- то си. Правят се кръвни изследвания, ако той прецени. Теоретично всичко е възможно.

# 386
  • Бургас
На теория е възможно, но все пак вероятността е по-малка в сравнение с това детето да е имало личен контакт със заразените. Да разбираме ли, че ти не си изкарала варицела като дете? Шарките в момента са много активни и трябва голямо пазене!

# 387
  • варна
ами карала съм но не е лин опасно за бебето -нищо че е голямо колко семка Simple Smile

# 388
  • Бургас
Това, че ти си карала още повече понижава опасността за бебето. Много е малка вероятността да нямаш изграден имунитет, след като си преболедувала.  Само тогава евентуално би имало риск за бебето. Питай си пак АГ-то, за да си съвсем спокойна!

# 389
Щом си я карала няма проблем..Аз съм карала варицела като малка и откакто съм бременна ми се случи да имам директен контакт с 2 болни от варицела..Оттогава мина повече от месец и нямам нито една пъпка или симптом на болна от шарка..Дано съм те поуспокоила малко,че и аз се бях стреснала доста тогава  Hug

Общи условия

Активация на акаунт