Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава положителен резултат от тест за рубеола IgG и как се тълкува?
Как се предписва и дозира метформин по време на бременност?
Как мога да предотвратя излишното задържане на течности?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава положителен резултат от тест за рубеола IgG и как се тълкува?
Положителният резултат от теста за рубеола IgG показва, че имате имунитет срещу рубеола, което означава, че сте имали болестта или сте били ваксинирани. Числената стойност, която се измерва, представлява наличието на антитела. Стойност под 10 е отрицателна (липсват антитела), докато стойност над 10 е положителна (наличие на антитела).
-
Как се предписва и дозира метформин по време на бременност?
Метформин се предписва по време на бременност за инсулин-резистентност, хиперинсулинемия, леко повишена кръвна захар и при синдром на поликистозни яйчници (СПКЯ). Въпреки че в България не е обичайно да се предписва метформин по време на бременност, в други страни това е практика, особено при тези състояния.
-
Как мога да предотвратя излишното задържане на течности?
За да предотвратите излишното задържане на течности, препоръчва се да пиете повече течности, предимно вода. Повишеният прием на течности помага за предотвратяване на задръстванията с течности в тялото. Освен това консумацията на киви, особено когато сте гладни сутрин, може да помогне за предотвратяване на подуване, тъй като действа като естествен диуретик според опита на някои хора.
-
Какви са причините за подуването на краката по време на бременност?
-
Какво означават ниските нива на урея, общ белтък и албумин по време на бременност?
От много време влизам във форума и чета вашите съвети ,но за първи път се регистрирам и пиша.Надявах се когато пиша за първи път да е за по-хубаво нещо ,но изведнъж имам нужда от вашето мнение.Историята ми може да е малко по-дълга ,но просто се притесних много а докторката ми имала час ,чак за другата седмица и незнам какво да правя.
.Беше много труден период в живота ми.Както и да е всичко друго беше наред освен едно срастване на десния яйчник и матката ,всички доктори бяха на едно и също мнение ,че не е проблем и ,че някой ден когато забременея ще се повдигне матката сама и ще се отлепят.Бях на контрацептивни таблетки от тогава до преди 3 месеца.Нещата вече са доста по-различни от преди и с моя приятел отново решихме ,че можем и е време да си имаме бебе.Спрях таблетките ,изчакахме 1-2 месеца и започнахме с опитите.Първия път стана в буквалния смисъл от първия път.За това и сега си мислех ,че ще е така.Бях убедена ,че ще е така със страшно точен цикъл съм през целия си живот ,точно на 28 дни нито ден по-рано,нито по-късно.На последната О започнахме с опитите и сега трябваше да ми дойде на 10.04 ,но не дойде.Бях сигурна ,че се е получило ,чувствах се много зле даже вчера като бях на работа всички колежки ме питаха какво ми има ,бях много пребледняла ,много ми се вие свят и определено не ми се пуши и имам тъпи болки в корема и около пъпа ,незнам дали е възможно да е нещо свързано с това понеже първия път нямах никакви признаци.Снощи реших ,че е време да направя теста,само че на него нямаше 2ра чертичка или може би имаше една много много многооооо бледа дори се чудя дали не е от втълпение и дали не е просто отдолу отражение , направих 2ри тест нямаше дори и от втълпение.Много ме болеше корема снощи точно като преди да ми дойде ,само че много по-силно.Както и сутринта докато си спях болката беше много силна.Когато станах бях прокървяла и до момента не е просто прокървяване ,а си е кръвотечение.Докторката каза ,че може би ми е дошло и да отида другата седмица на преглед
чак тогава.Но аз съм много притеснена незнам дали е възможно да е спонтанен аборт или извънматочна или и аз незнам какво да си мисля вече.Съжалявам много за толкова дългото обяснение ,но просто исках обстойно да ви обясня ситуацията си ,наистина съм много притеснена и незнам какво да си мисля имам и друг тест и незнам дали да отида да го направя сега за да видя и той какво ще покаже.Благодаря ви много момичета предварително.
. Спонтанните аборти в такава ранна седмица въобще не се и разбират от жената.
.Така или иначе другата седмица ще отида при докторката и ще видим.Сега си направих и другия тест няма нищо,значи може би е нещо от промяната на сезоните и за това се чувствам толкова отпданало.Жалко само че се надявах толкова това дълго закъснение да е поради по - приятна причина ,но все пак това е само първият ни опит.Отново благодаря много на отзовалите се.Леко и приятно бременеене на всички успели да осъществят мечтата си и успех на всички които все още опитват и чакат.Сигурна съм ,че всички ще ни сполети щастливата новина много скоро.Успех и стискам палци!!! 
.