Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 392
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • София !
Според мен, изчакай още 2-3 дни и направи още един тест, възможно е, да си имала по-късна овулация и за това да не отчита още .
А, пък за да си най-сигурна, може да отидеш да си пуснеш кръвен тест още в сряда, там ще покаже най вярно Peace .

# 526
Аз пък това не го разбирам. Хем

хем

но все пак три отрицателни теста , вече губя надежда  Sad

Беля ли е или е планирано?

# 527
Аз не мога да си представя как е възможно да си правиш уринен тест 9 дни след овулация и да очакваш, че ще отчете положителен резултат. Непонятно ми е.

# 528
Вегетарианка съм и единственото месо,което ям е рибата,която слагат в сушите (съомга,тон,етс.)
Висока съм 171/58кг
Непрекъснато съм на диета,за да запазвам теглото си. Ям много салати и плодове основно. Проблем ли е да продължа с диетата по време на бременността. Не искам да кача повече от 5/6кг

# 529
Angel_face92, много жени си остават вегетарианки, вегани или суровоядки по време на бременността и кърменето. Стига да си набавяш необходимото количество хранителни вещества, можеш да продължиш да се храниш по същия начин. Ако не си запозната с хранителните вещества и техните естествени източници, започвай да четеш незабавно.

Консултирай се със следящия те лекар, за да уточните по колко дневно трябва да приемаш от основните хранителни групи. Бъди стриктна, за да не лишаваш организма си от това, което му е нужно.

И не се тревожи толкова за килограмите. И 12 да са, ще влезеш във форма много бързо.

# 530
Много ще ти е трудно да качиш само 5 кг. То само бебето в 9- ти месец е примерно 3 кг.
Лекар ще ти каже най- добре как е здравословно за теб и плода да се храниш.

# 531
  • Berlin
А суровата риба в сушито си е направо игра на рулетка за мен. След като си вегетарианка, би трябвало да си наясно как да си набавяш нужните ти витамини, елементи и т.н. извън животинските продукти. Хубаво е и лекарят ти да е наясно и с него да коментираш всичко, което те притеснява.

# 532
Мерси за отговорите   bouquet

# 533
  • София
angel_face92, имай предвид, че някои видове риба, да не говорим сушито, са забранени по време на бременност. Трябва да се приемат протеини - месо, яйца, сирене, мляко, за да не пада общият белтък и албумина. При положение, че си вегитарианка може би место може да си го спестиш. Не мисля, че някой лекар ще адмирира диетуването по време на бременност, като не говорим, разбира се, за ограничаване на сладкиши и баници, а за лишение от здравословни храни. Отделно, ако те споходи и честия за бременните запек, не знам какво ще правиш само с тия риби и салати. Консултирай се с док, има и много статии в интернет за храненето през бременността.

И аз като densi, мисля, че трудно ще качиш само 5 килограма, а и не е полезно за бебето. Не ги мисли килограмите, ако се храниш разнообразно, но умерено, няма да качиш много и ще ги свалиш много бързо  Simple Smile

# 534
Постът на angel face е написан така все едно диетата й е по- важно от детето й, така че не виждам смисъл да й се обяснява. Навсякъде пише, че сушито е забранено за бременни, но само заинтересованите го знаят.

# 535
  • София
Постът на angel face е написан така все едно диетата й е по- важно от детето й, така че не виждам смисъл да й се обяснява. Навсякъде пише, че сушито е забранено за бременни, но само заинтересованите го знаят.

Уфф, дано не си права, би било много жалко, тъпо и безотговорно. По принцип няма лошо да внимаваш с храненето и да не се тъпчеш. Не споделям приказката - бременната трябва да яде за двама, но и не мога да сложа килограмите над здравето на детето си. Аз като карам проблемна бременност и се наложи да прекарвам месеци в леглото и съответно да качвам повече, отколкото ми се иска заради залежаването, да се гръмна ли  newsm78  Да, тегаво ми е, никога не съм била над 52-53 кг, ама майната му, човек като иска да изглежда добре, ще ги свали после тези килограми.

# 536
пати споделям мнението. Аз съм съвсем в началото и вече съм с 1 кг отгоре, т.е 46. И аз не си се представям 76 кг, но човек трябва внимателно да подбира приоритетите и да има реалистична представа за ситуацията. Не мога да си представя такава незаинтересованост към детето си и себе си. На теб ти пожелавам много хубави емоции и здраве  Grinning

# 537
  • София
пати споделям мнението. Аз съм съвсем в началото и вече съм с 1 кг отгоре, т.е 46. И аз не си се представям 76 кг, но човек трябва внимателно да подбира приоритетите и да има реалистична представа за ситуацията. Не мога да си представя такава незаинтересованост към детето си и себе си. На теб ти пожелавам много хубави емоции и здраве  Grinning

Благодаря ти, лека бременност на теб!  Simple Smile

# 538
Оф, като почнете с това суши, дето било забранено за бременни...

Сушито може да се прави със сурова риба и хайвер, но може и да се прави с пушена риба, яйца, зеленчуци, октопод, скариди, сирене крема, яйца, псевдо или истински рачешки рулца... Разбира се, че суши може да се яде по време на бременност. Просто трябва да се избягва това, което е правено със сурова риба.

Освен това не е задължително белтъчините да се набавят от месо и яйца, а пък животинското мляко/млечни продукти хич не са единствените източници на калций. Има изключително много растителни продукти, които са богати на протеин и калций. Да не говорим колко по-лесно смилаеми и усвоими са.

Запекът по време на бременност (а и по принцип) е в пряка зависимост от типа хранене. Редовното приемане на храни, богати на целулоза, както и добрата обща хидратираност са ключови.

# 539
  • Berlin
Момичето говори конкретно за риба от суши, така че съвсем нормално й отговаряме. Лично аз и пушени, сушени неща не ям сега, никакви меки сирена и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт