Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 335
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
........Орносно витамините щом момичето пие Пренатал мисля че не е необходимо да взима допълнително фолиева,ако другите витамини си имат

И аз така мисля.  Peace

# 601
  • Berlin
Моята лекарка препоръчва само ФК по принцип.

# 602
Благодаря за отговорите ви. Много сте мили! Ще ви пиша когато разбера какво резултата. Дотогава силно се моля. Успех! Praynig

# 603
  • варна
Понеже пия дуфастон ,майка ми каза че имала една опаковка останала от сестра ми почти пълна обаче срока на годност е до 11 месец 2014 година и се чудя дали да я пия .Какво ще ме посъветвате ,той не струва милиони ама се пак....

# 604
  • Бургас
Понеже пия дуфастон ,майка ми каза че имала една опаковка останала от сестра ми почти пълна обаче срока на годност е до 11 месец 2014 година и се чудя дали да я пия .Какво ще ме посъветвате ,той не струва милиони ама се пак....

Еми той си е годен. Вече, ако имаш съмнения за това, как е бил съхраняван до момента, това е отделен въпрос.

# 605
Да питам и аз.
Знам, че трябва преди раждането да се мине на очен преглед:
Въпрос 1) има ли значение в кой месец ще се направи прегледа? (разширяването на зениците вреди ли по някакъв начин на бебето?) Сега съм в 7 месец и още никой нищо не ми е казал за очен?  newsm78
Въпрос 2) кой ми дава направлението за очния лекар - тая от ЖК или да ходя да си го прося от личния лекар?

# 606
Мисля, че не е задължителен този преглед Thinking. Поне мен и приятелки около мен не са ни пращали, даже аз самата си исках направление 7-8 месец, защото усетих рязко влошаване на зрението. Ходих и ме гледаха само на апарат, не са ми разширявали зениците и на са ми мерили налягане, мисля че това се прави само при жени с очни проблеми - носещи очила, имащи по-голям диоптър и т.н. Направлението мисля, че може да поискаш и от двете места, на мен ми даде личния лекар.

# 607
И аз мисля, че очен преглед не е задължителен, особено за жени, които нямат очни проблеми. Виж ако имаш голям диоптър...разбира се, че ще отидеш на преглед.

# 608
  • ул. "Мечтание"
Да питам и аз.
Въпрос 1) има ли значение в кой месец ще се направи прегледа? (разширяването на зениците вреди ли по някакъв начин на бебето?) Сега съм в 7 месец и още никой нищо не ми е казал за очен?  newsm78
Въпрос 2) кой ми дава направлението за очния лекар - тая от ЖК или да ходя да си го прося от личния лекар?

По първи въпрос - хубаво е да си някъде в 8ми или в началото на 9ти.
По втори въпрос - ако идеята на прегледа е свързан с бременността е желателно да го даде този, който води женската консултация.

Ако принципно нямаш някакви проблеми с очите не е необходимо да се минава на очен преглед преди раждането.

# 609
Момичета, благодаря за отговорите, но сега малко ще ви разбия представите .... така както офталмоложката,  при която ходя разби моите.
Както е известно една от причините много жени да раждат секцио е наличие на проблем с очите. Въпросният проблем обаче не е голям диоптър, а вътреочно налягане или по страшното - опасност от отлепване на ретината при напъните. Диоптърът не оказва никакво влияние. Очната, при която ходих ми каза: "Аз съм спирала да раждат естествено жени с по 1 диоптър и съм пускала такива с по 7-8."
Така че, лично за мен всяка една бъдеща мама трябва да се прегледа и то пълен основен преглед, преди раждането (въпроса е колко преди това?). Само да кажа още нещо - силното и постоянно главоболието също може да е признак за вътреочно налягане, без да имате проблем с очите.

Нощни очи, а дали тая дето ми следи ЖК е длъжна да ми даде, че то там всяко направление си го прося едва ли не... да не говорим, че повечето неща си ги спестява.

# 610
  • ул. "Мечтание"
Това е така, диоптъра не е определящ. Под проблем с очите визирам не само наличието на някакъв диоптър. Simple Smile Аз самата съм с висок диоптър, но проблеми с ретината или налягането никога не съм имала.  Peace

Лекаря по ЖК не би трябвало да ти откаже, но ако принципно си спестява това-онова напомни за изследването, ако държиш да си го правиш.  Peace Ако откаже обърни се към ЛЛ. И естествено винаги можеш да отидеш на частно.

# 611
Повечето работещи жени ходят на ежегодни профилактични прегледи. Очен лекар е задължителен, както и меренето на вътреочното налягане. Не бих чакала бременност, за да си направя подобно изследване.

# 612
Да питам и аз.

При регистриране на бременността водещият ти ЖК попълва въпросник, т.е ти задава доста въпроси. Един от тях е- заболявания. Ако там е отбелязано, че имаш очен проблем, естествено, че ще ти дадат направление за очен лекар. Иначе няма как гинекологът ти да знае, че имаш заболяване на очите. И понеже аз имам- ходих преди да родя на такъв преглед и ми разширяваха зениците. Едва ли вреди, щом го правят на бременни. Направлението ми го даде гинекологът.

# 613
  • Berlin
Прегледът не е само да разширят зениците и да се провери диоптъра, ами с една лампа ти осветявят яко окото, за да се огледа очното дъно. Тя всъщност е почти долепена до окото и си е малко страшно преживяване. Simple Smile Аз щях да припадна.

# 614
Прегледът не е само да разширят зениците и да се провери диоптъра, ами с една лампа ти осветявят яко окото, за да се огледа очното дъно. Тя всъщност е почти долепена до окото и си е малко страшно преживяване. Simple Smile Аз щях да припадна.

Именно, де, всичко гледат. Зениците нали за това се разширяват.

Общи условия

Активация на акаунт