Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 345
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
Бях на Утрогестан до 4 месец..Само може да ти помогне,няма да ти навреди  Peace

# 631
След като ти е предписано от доктора дали е опасно?! Прочете ли листовката преди да задаваш толкова смислен въпрос? Повечето жени си слагат утрогестан вагинално до 12-13 г.с. Аз слагах 2х2. Сега дозата ми е наполовина и се чувствам по- добре, но приема на лекарства съпътстват много жени през цялата им бременност, така че това е нещо, което трябва да се приеме. Ако не сте сигурни в доктора, то се консултирайте с друг.

# 632
Утрогестана е прогестерон  и спомага за оформянето на плацентата за бебето е добре..Обикновено се слага до 12 седмица..

# 633
Благодаря за мненията  Hug И не–листовката не съм я чела,понеже е само на гръцки език.Потърсих инфо в нета и реших да попитам и Вас  Приятен ден и леко бременеене  Hug

# 634
Искам първо да се извиня, защото е съм сигурна дали въпросът ми е за тук, а ако съм в грешка - насочете ме къде да питам.

Бременна съм и съм в болничен от 25 април. На 4-ти май сключих брак и към фамилията си с тире добавих още една. От НОИ ми връщат болничния, защото фамилията ми е различна-старата, въпреки че той е издаден преди да има някаква промяна в имената ми.Въпросът ми е имат ли основание да искат поправка. За мен тя означава загуба на много време, което вмомента нямам, а все пак в болничния ми има егн-то, не е ли той главният идентификатор?

# 635
  • Бургас
Според мен, по-скоро трябва да се представи копие от удостоверението за сключен граждански брак, за да се види от коя дата е настъпила промяната. Защо не се обадиш в НОИ да ги попиташ?

# 636
Никой не ми вдига от НОИ, за да ги питам.

# 637
  • София
Здравейте момичета  Hug Бременна съм в 5 г.с. Вчера лекарят ми изписа Utrogestan 100 mg. Каза да ги слагам вагинално,понеже много жени им прилошавало от тях.Въпросът ми е не е ли опасно все пак ? Дали няма да навреди на бебчо ? На някоя от Вас изписвали ли са ги ?

Със сигурност няма да навреди. Аз съм 33 г.с. и все още съм на утрогестан. Както вече са ти обяснили, това е прогестерон. Ефектът при вагиналното поставяне е по-голям.

# 638

Сигурна ли си, че заради името е върнат? Сменена ли ти е личната карта? Ако не е сменена, в болничния трябва да фигурира старата фамилия. Тъй като веднага в НОИ пристига информация, че имаш промяна в името, те искат удостоверение, че става въпрос за едно и също лице. Искаш- не искаш ще трябва да им го занесеш.

# 639
ЕГН не е главен идентификатор Wink Още повече, като не съответства с имената. Занеси удостоверението за сключен граждански брак или удостоверение, че лицето е същото.

# 640
  • София

Сигурна ли си, че заради името е върнат? Сменена ли ти е личната карта? Ако не е сменена, в болничния трябва да фигурира старата фамилия. Тъй като веднага в НОИ пристига информация, че имаш промяна в името, те искат удостоверение, че става въпрос за едно и също лице. Искаш- не искаш ще трябва да им го занесеш.

Не е задължително. Аз се омъжих преди да забременея, но си смених ЛК чак по средата на бременността. Първите болнични ми бяха със старата фамилия, а след това - с новата. Не съм носила удостоверение, а си получавам парите.
Пробвай по-настоятелно да се свържеш по телефона, за да ти обясянт как да постъпиш.

# 641
Добър ден мами!Днес си взех изследванията всичко е наред само микробио.изследвания ми изчезна че имам гъбички много се притесни но докторската каза че не пречи на плода и че Ще проведем лечение но по Късно.Някой имал ли е някакъв проблем

# 642

Не е задължително. Аз се омъжих преди да забременея, но си смених ЛК чак по средата на бременността. Първите болнични ми бяха със старата фамилия, а след това - с новата. Не съм носила удостоверение, а си получавам парите.
Пробвай по-настоятелно да се свържеш по телефона, за да ти обясянт как да постъпиш.

Щом го връщат- значи има значение, иначе ще го приемат, ако всичко друго е ок.

# 643
Добър ден скъпи мами.Имам един въпрос от две години съм безработна имам 5 г.и 8м.тр стаж.В момента съм бременна в 13седмица.Внасям само здравни осигуровки. Ще мога ли да получавамного две години майчински по 340лв.

Майчинството не е 2 години по 340 лв на месец . Смята се по друг начин , прочети малко по въпроса

# 644
Някой от вас знае ли как стоят нещата с Англия .. т.е бях там 2 г. и съм самоосигуряваща се - трябвада си оправя осигуровките в БГ . но дали тези осигуровки и това , че съм " SELF- Employed ": може да подейства и за изплащане за майчинство или не . .. Ох, малко съм объркана. Все пак ако някой знае  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт