Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 313
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
  • Varna
Мами ,ако бебчето изостава възможно ли е да навакса със седмиците после,почти 2 седмици назад беше преди 20 дена ,за понеделник съм на ФМ ,има ли нещо което може да се пие... много съм притеснена Sad

# 661
Мисля, че 2 седмици не е голямо изоставане и може да се навакса. Чувала съм, че понякога изписват някакви медикаменти, но трябва лекар да прецени. Може да си била с късна овулация и за това така да се получава, не се притеснявай толкова  Peace. Цялостното развитие ли изостава или само някое замерване (глава, крака и т.н.) и от самото начало ли е така или после е станало изоставането?

# 662
Моето бебче беше  12 или 13 дена назад, после след време една седмица напред , а сега пък си отговаряло на седмиците. Всичко е относително. Всяко бебе расте индивидуално. Не се притеснявай! Важно е органите му да се развиват добре. Иначе поже да хапваш повечко месо.  Crazy

# 663
Аз искам да ви питам бъдещи и настоящи мами.В 7г.с.от около седмица вече не ме боли корема.Имам само много леки болки от време на време,гърдите ме болят доста,взе по малко да ми се гади тук последните 5-6дни.Проблема е,че преди 3 дни имах кървене(кафеникаво течение и то само след като пишкам) изписаха ми Утрогестан(вагинално и през устата) и но-шпа,ембриончето беше добре,видяхме даже и пулс.Първият ден понамаля течението,на втория вече беше спряло,но днес пак имаше и беше някак различно на цвят,между вълто и светло кафяво,не мога много да го определя и имаше ципести власинки.Дали може да е Утрогестана.Не знам дали ме разбрахте,но ако можете да ми помогнете  със съвет ще бъда благодарна.Благодаря ви предварително.

# 664
  • София
На мен при кървене само магнезий ми бяха изписали.Нищо вагинално не съм слагала.Като го започнах веднага ми спря кървенето и повече не се появи.Пих го до края на 8-мия месец.

# 665
При мен явно прецени,че се дължи на ниско ниво на прогестерон и за това е Утрогестан

# 666
Момичета, може ли малко помощ относно уточняването на лекар. Става въпрос за гр.Пловдив - препоръчаха ми да направя контролна ФМ (и по-точно замерване на нухалната транслусенция NT) при д-р Даскалов (по-възрастния) newsm78

Досега съм чувала само за д-р Васил Даскалов, порових се из нета и видях, че има и д-р Асен Даскалов (работи в Селена-та). Та малко глупав въпрос - кой е по-възрастния или става дума за трети човек? Blush Embarassed Thinking

# 667
  • София
При кървене утрогестана се взема през устата, докато съвсем изчезне кървенето.

# 668
DanyV при Васил Даскалов масово се ходи за ФМ, не знам обаче дали е по - възрастния.

Viva Nova и аз съм слагала вагинално, част от капсулите може да изтича, но консистенцията е бяла. По - добре се обади на доктора си и му обясни, че имаш някакво зацапване отново

# 669
Благодаря ви много  Hug

# 670
Мами ,ако бебчето изостава възможно ли е да навакса със седмиците после,почти 2 седмици назад беше преди 20 дена ,за понеделник съм на ФМ ,има ли нещо което може да се пие... много съм притеснена Sad

Не се притеснявай, бебето може да навакса. Ако има проблем с храненето на бебето, което в повечето случаи е причина за изоставане от развитието, ще се види на ФМ. Успех  Hug

# 671
  • Varna
В 19 г с забелязахме 4 дена изоставане в 23 като бях тези мерки отговаряха -коремче 22,0 глава 21,3 гръбнак 21,1
само ,че беше на частно ,защото моята отказа... Sad
ДА започнах повече месо,откриха ми анемия,пия и желязо...
За  овулацията  знам ,че не е по късно ,защото я мерих Simple Smile
Вива нова ,не искам да те плаша ,но при 1ва бременност един ден прокървих ЖК и медикаменти след 5 дена започна пак продължи 3 дни много леко и последва спонтанен аборт.Направи всички мерки иди за 2 или 3 ЖК, оставяй нещата като мен да им се довериш случи ми се преди 2 години и половина...НЕ ОСТАВЯЙ НЕЩАТА ТАКА

# 672
Момичета боли ме зъб. Правиха ми пломби преди две седмици в тази област, но не знам дали е от това, защото ми се струса, че и мъдреца се опитва да пробие. Заболя ме снощи, моля ако някой знае нещо за облекчаване на болката да сподели, защото боли много Sad(

# 673
  • София !
Момичета боли ме зъб. Правиха ми пломби преди две седмици в тази област, но не знам дали е от това, защото ми се струса, че и мъдреца се опитва да пробие. Заболя ме снощи, моля ако някой знае нещо за облекчаване на болката да сподели, защото боли много Sad(

По време на бременността, имах много проблеми с венците и ми пробиваше мъдрец - беше чудо  Sad .
Може да ти се стори смешно, но на мен много ми помагаха тези капки
Скрит текст:
[/color]
. На едно памуче или клечка за уши си капвах, и си мажеш на болното място, доста облекчаваше !!

# 674
Пробвай с памук с малко ракия.

Общи условия

Активация на акаунт