Отговори
# 90
Дали има някъде систематизирана информация какво се прави след раждането на бебето, от ваксини до прегледи, документи, педиатри записване и т.н.?

# 91
Всеки си преценява, но ми е много чудно как нещо измислено от човек може да е по-сигурно от естествения, природет начин за раждане.

# 92
Miss Blondy~Redhat   И аз преди време имах кандидоза, бях ви надула главата тука, яко се бях ошашкала. Май в 4 месец бях...към края. Та, оправих се с еднократно ползване на Гиназол ваг. крем. След месец като си направих изследвания бях чиста. След крема трябваше да ползвам таблетки Лактажин, но си ги спестих. Те били за регулиране на естествената флора   Peace

# 93
Ми аз например не искам и да чуя за секцио. При последния преглед се оказа, че както върви младежа до термина ще е към 4,500, което с моята физика и анатомия прави нормалното раждане недостижима химера, освен ако не ми се иска да осъмна с Н на брой шевове. От друга страна няма гаранция, че няма да се наложи да започнем естествено к да стигнем до секцио, за да не мъчат бебо и мен. Когато нямаш избор е гадна работа.  Tired

п.с Не мисля, ходене при още 100 доктора решава въпроси. Нали ние сме си избирали кой да ни наблюдава и им имаме доверие .

# 94
аз също не мисля, че твърде много лекарски мнения е добра стратегия. То всеки лекар различно казва и още повече обърква. Според мен трябва да си вярваме на нашите си доктори, е ако нямаме такъв, става много сложно...

# 95
Привет и от мен в новата тема  Simple Smile

Позволявам си пак да ви питам, че мнението ми остана към края на предишната тема - някой има ли впечатления от количка Чиполино Тифани (тя май е нова и май няма да има мнения  newsm78)

А по принцип на Чиполино каква им е репутацията  newsm78

# 96
Bellisima82 прогнозите за тегло не са особено верни имай в предвид .С най -голямо разминаване са размерите направени към края на бременността ,защото те са на база на отделните измервания,ако бебето е с голяма глава то тутакси го изкарват слонче  Rolling Eyes Казвам го от опит ,моя от началото на 9-ия месец все ми казвах ,че ще е над 4 кг. и с тоя таз нормално няма да родя.
Роден е на термин 3100 ,съвсем нормално  Crazy
Най- широката част на бебето са неговите рамене и глава ,самта глава както всички знаем е мека и с незатворена черепна структура,което позволява тя да се издължи и дори деформира за да може да мине през тесния родов канал .Раменете също са доста прибрани при раждането.
Истината е че повечето жени се страхуват от нормалното раждане ,а докторите удобно мълчат или подхранват страховете на бъдещите майки ,защото едно секцио е доста по -удобно .Отнема малко време и не ти пречи да си планираш почивните дни  Rolling Eyes
Това е вечен спор като с кърменето,в крайна сметка всеки сам решава за себе си ,просто ми се щете това да е информиран избор,а не бягство от непознатото ,което мислим за страшно  Hug

Редкатирам се за да добавя една статия : http://www.estestveno.com/node/426

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 21:02 от Мики

# 97
Здравейте мами Simple Smile чудесна тема и с новата тема нека започнат големите разходки. Аз днес се поразходих, а не бях излизала от 5 дни понеже уча за изпит и сам се отдала на микроикономиката хихи. Днес ходих отново по бебешки магазини и съм доволна, че не откривам по-удовлетворяваща ме количка от тази, на която съм се спряла.
За кошарките съм се насочила към дървена(тези които после стават на легло) с шкафчета към нея.
Аз все още не съм купила абсолютно нищо, а едвам издържам, но съм си казала, че оставям шопинга за Май месец.
Снощи имах две стягания на корема, при едното корема ми стана остър в средата, но не бяха болезнени. Предполагам, че ще се случват такива неща с навлизането в трети триместър, все пак тялото ни се подготвя, разбира се ако не са много и ако не са болезнени. Пия си днес магнеротче за всеки случай, че все пак на човек му минават разни неприятни мисли.
За гъбичките аз съм с Гино-певарил дори снощи трябваше последната да си сложа, но заради контракцията ме достраша и днес смятам да свърша тази работа.
Мойта беба ме рита долу, понякога адски силно други дни лекички общо взето явно бебка си има настроения.

# 98
Може ли да те помоля да пратиш количката, на която си се спряла? Че още сравнявам аз.Останала е назад в темата сигурно...  Simple Smile

# 99
Мики, статията е супер, най-много ми хареса това за пъпната връв - аз си го знам от известно време, но беше хубаво да ми се потвърди отново. Моята наблюдаваща изобщо не се потруди да ме успокои, че това не е проблем, а само ми каза, че винаги имало такава опасност от увиване около вратлето. Чудни хора, чудни доктори..

# 100
sky_high__ това е количката, която до момента най-много ми е харесала и на живо съм я виждала и е страхотна и обединява всичко, което търся - лека е, с голям кош, голям багажник, надуваеми гуми, свежи комбинации от цветове, 2 години гаранция, много маневрена и има пълно легнало положение и на коша за след 6 месеца.

http://www.bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1102

разгледай цветовите комбинации най-отдолу на страницата.

# 101
Освен че изглежда супер, отговаря и на всички мои изисквания - широки кошове, пълно легнало положение и да не е 15 кг! Много ти благодаря! Simple Smile

# 102
sky_high__  Simple Smile радвам се, че ти харесва. Имах възможност да я "по карам" - моя приятелка има такава и е страшно удобна и на живо изглежда толкова хубаво колкото и на снимка, а и най-ми харесва, че е свежа защото масово количките са едноцветни, черни, сиви и тн., което според мен не е много детско.

# 103
Bellisima82 прогнозите за тегло не са особено верни имай в предвид .С най -голямо разминаване са размерите направени към края на бременността ,защото те са на база на отделните измервания,ако бебето е с голяма глава то тутакси го изкарват слонче  Rolling Eyes Казвам го от опит ,моя от началото на 9-ия месец все ми казвах ,че ще е над 4 кг. и с тоя таз нормално няма да родя.
Роден е на термин 3100 ,съвсем нормално  Crazy
Най- широката част на бебето са неговите рамене и глава ,самта глава както всички знаем е мека и с незатворена черепна структура,което позволява тя да се издължи и дори деформира за да може да мине през тесния родов канал .Раменете също са доста прибрани при раждането.
Истината е че повечето жени се страхуват от нормалното раждане ,а докторите удобно мълчат или подхранват страховете на бъдещите майки ,защото едно секцио е доста по -удобно .Отнема малко време и не ти пречи да си планираш почивните дни  Rolling Eyes
Това е вечен спор като с кърменето,в крайна сметка всеки сам решава за себе си ,просто ми се щете това да е информиран избор,а не бягство от непознатото ,което мислим за страшно  Hug

Редкатирам се за да добавя една статия : http://www.estestveno.com/node/426

Много се надявам да не са, че то направо отгледано ще се роди   Mr. Green Вече чак взеха да ме питат в болницата дали съм сигурна, кога е бил последен МЦ и кога съм забременяла всъщност  Laughing До последно и на всяка цена ще си държа на естественото раждане, на каквото мнение е и моята лекарка. Моля се само да не се обърка нещо. А тези, които злоупотребяват с това и карат жените да раждат със секцио за мен са престъпници... но това е дълга тема. Живи и здрави всички да се похалим юни, пък кой как няма значение.

п.с Много харесвам сайта, към който си дала линк. Липсата на информация е много страшно нещо  Wink

# 104
chilimura, ротока, благодаря ви за отговорите!  bouquet

Приемам и една хомеопатия за тях -Монилия албиканс 15.

А би ли ми казала как/в каква дозировка го приемаш. Аз дъщеря ми изцяло с класическа хомеопатия я лекувам последните 7-8 години, но специално този препарат не съм ползвала Peace

Общи условия

Активация на акаунт