Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 7

• 106 391
  • 784
  •   1
Отговори
# 195
Имам питане за тази тема.
Момичета, плочките в банята ми са червени и имат бели варовикови следи. Нямат измиване.
Току-що търках една с четка за зъби, белина и кислол - няма ефект.

Дали споменатият Циф за баня ще ми помогне, по-скоро ми трябва хубав препарат за плочки. Отчаяла съм се, искам да ги измия. Банята е на по-малко от година, бърсала съм ги, не съм я търкала редовно, но не съм и занемарявала.

Всеки съвет ще ми е от полза.

# 196
  • Варна
С Пулирапид пробва ли? Препарата, който препоръчва jasmin също е добър.

# 197
Пробвала съм с прост обезмаслител и някакъв препарат от Кауфланд, който купих днес, евтин, за бани. Не съм опитвала друго, реших да опитам с белина като бях убедена че ще стане. Ако белина не помога, не знам какво - има ли по-силен препарат от нея?
И реших относно препарат да питам първо тук, някой изпитан, иначе ще накупя една камара излишни.

До нас има магазин за някакви химични почистващи смеси, мога да опитам и тях. Но от белината не мръдна, не знам има ли значение, че е Аче Аутомат?

Благодаря за бързият отговор.

# 198
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Циф-а няма да свърши работа...ползвала съм го.
Пробвай препарата с оцет на ДМ...

# 199
  • Варна
Варовикови следи чистя с Пулирапид (бял, розов(има оцет) - няма значение цвета) и търкане с гъба.
Според мен оцета чисти по-добре варовик от белината, тя не е ли по-скоро за дезинфекция  Rolling Eyes.

# 200
По новите уреди слагат едни лепенки с класът им и махането е живо приключение.
Въпрос - остана лепило, пробвах с мазнина - тц, не пада.
Котаракът щом мине и си прави кола маска и машината се окосмява, там където има лепило от пустите етикети. Как да го махна?

# 201
  • София
Вергилия, ще дадеш ли снимка на тия замърсени плочки с варовик, че ми стана интересно. Много ми е странно варовикови следи на по-малко от година да нямат махане. Не, че не вярвам, но наистина ми е интересно.

Sourcherry, много интересно  newsm78 Аз такива неща винаги съм чистила с памуче, напоено с олио. Надявам се нещо да помогне  Peace

# 202
Подлудяват ме остатъци от лепило от етикетите по разни неща! Винаги махам етикети, защото ме дразнят и такива упорити остатъци са се махали само с лакочистител. Не знам обаче да не развали покритието на уреда. Със спирт също се махат понякога.

# 203
Варовикови следи чистя с Пулирапид (бял, розов(има оцет) - няма значение цвета) и търкане с гъба.
Според мен оцета чисти по-добре варовик от белината, тя не е ли по-скоро за дезинфекция  Rolling Eyes.

точно така, белината не почиства варовик. Потърсете препарата Viakal за баня.

# 204
  • Варна
Имам питане за тази тема.
Момичета, плочките в банята ми са червени и имат бели варовикови следи. Нямат измиване.
Току-що търках една с четка за зъби, белина и кислол - няма ефект.
Всеки съвет ще ми е от полза.
Банята ми е с червени плочки ползвам от година Clorox Bathroom и Clorox Clean up bleach(с белина)
/купувам ги от Елитис около 4-5 лв. по спомен...понякога са в комплекти на промоция/.
Напръскавам и изчетквам фугата, подсушавам с лайсна за стъкло. След почистването остават един филм по който водата се плъзга...имам и стъклена преграда, та и за нея си реших проблема с тези препарати.
Преди това  основно ползвах Пулирапид в разновидностите му. Тези обаче са по-добри според мен.
Btw попаднах случайно на един български препарат абсолютен ефтинджос ,който ме очарова с
качествата си на почистване. Ирисан гел се казва фирмата е Химирекс.Чисти хром,плочки, WC ,алпака само се пени една идея повече.

Скрит текст:
[/spoiler]

# 205
  • София
По новите уреди слагат едни лепенки с класът им и махането е живо приключение.
Въпрос - остана лепило, пробвах с мазнина - тц, не пада.
Котаракът щом мине и си прави кола маска и машината се окосмява, там където има лепило от пустите етикети. Как да го махна?

За лепилото от етикетите - има препарати за премахване на етикети на пазара, но не съм пробвала и не знам кой е добър. Опита ли с гас за осветление (по препоръка от друга тема тук)? Аз лично изтърках остатъци от етикети и лепило с твърда четка за съдове и Фрош за чинии, но махах от стъклена повърхност.

# 206
Ами пералня е уредът и ме е шубе да не надера повърхността.
Газ нямам, мога да опитам с лакочистител или спирт.
А препарати за премахване на етикети, не знаех, че има.

То е гадно лепило, което си стои.

# 207
  • София
Ами пералня е уредът и ме е шубе да не надера повърхността.
Газ нямам, мога да опитам с лакочистител или спирт.
А препарати за премахване на етикети, не знаех, че има.

То е гадно лепило, което си стои.

Ако е тип лепило от винетка, за 1 мин. пада с най- обикновена мокра кърпичка. Peace

# 208
Опитах с мокра кърпа - тц, не става.
Много е грозно, с накачени косми от котарака. Довечера пак ще го мъча Twisted Evil.

# 209
  • София
Внимавай, с лакочистител може да се увреди гланца!

Общи условия

Активация на акаунт