Бебешката количка - цяла наука за второ висше №26

• 69 455
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
6u6ulina, ти виждала ли си я на живо?
Матрака на коша за новородено е тънък като лист хартия, а монтажа на този и на другия кош е направо трагедия - продавачките се борят с него около 10 минути.

Май само на картинка е хубава.  Crazy

не не съм я виждала на живо ,но определено ми хареса моделчето.
Вече наистина се обърках с тея колички.Не знам на какво да се спра,нямам и ясна представа даже...

# 676
  • София
Angel Dust кажи мнението си за Cybex Callisto,гледам,че имат и кошове за новородени newsm78

www.bebe-best.com

Ми на мен лично много ми харесва. Има си всичко бъгито,  маневрено е , сравнително леко, цяла дръжка, пък все пак компактно сгъване, чуден сенник,  не е  с най-малките гуми на света и т.н. Аз  направо в тези теми съм му като половин рекламно лице на това калисто...основния минус е, че за няколко години  така небрежно, цената му се качи бая.

Angel Dust аз за новородено знам такъв кош примерно ,особено както съм аз за края на септември ...http://bebeski-legla.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0% … D0%B0-elipso.html

Това, че една количка няма отделен кош за новородено, не я прави неподходяща за новородено, но ти специално ако си държиш на такъв тип кош, естествено не е твоята количка това.
Моят син се роди средата на ноември, не съм ползвала кош за новородено, не ми е и липсвал.

# 677
И аз ужасно е те са един милион.
Знам, че искам да е лека, колкото се може повече. Да има кош за новородено и седалка за след 6 месеца. Да има амортисьори, коша за новородено да е водоустойчив и да е до около 900 лв някъде.Но каква вече съвсем не знам обърках се тотално.

# 678
  • София
Водоустойчив???

# 679
Съжалявам може би трябваше да кажа непромокаем или нещо си такова. На някои колички им го пише в описанието хич не съм наясно дали на всички е такъв по принцип.

# 680
  • София
хахахах, да аз просто си представих, как ще го пускаш по реката в коша бебето...

Повечето  материи не попиват вода, но така или иначе понеже има дупка, при силен дъжд все ще трябва да слагаш и дъждобран, пък ако е слаб или сняг, не знам да има количка дето да се напоява и да почва да тече при бебето, въпреки, че едно време имаше едни съвсем памучни материи, повечето гюруци са непромокаеми... ама сега  не се сещам  да съм виждала скоро такива.

http://moetobebe.bg/prams/combined/Peg%20Perego/Pliko%20P3%20modular-6157 ето ти едно предложение има и др цветове.

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 21:01 от Angel_Dust

# 681
Много ти благодаря Simple Smile

# 682
  • Варна
За Callisto -то да споделя, понеже и в моя списък беше - дръжката е доста висока(поне за моите 160-165см). Хубаво е да се види предварително.

# 683
  • София
да, аз съм 166 и ми е точно , а се дърпа по принцип и става и по-височка.

# 684
След дълго проучване и търсене, вече избрах нашата лятна количка и дори я купих - Maclaren Quest Denim.
Намерих чудесна оферта в Olx-a, а самата количка е в отлично състояние. Даже с мамата, от която я купих, се разпознахме, че пишем и двете тук. Ще използвам случая да й благодаря отново и да й пожелая успех с новата количка  Hug

Въпреки, че съм имала само една разходка досега и все още не съм започнала сериозната й експлоатация, впечатленията ми до момента са много добри. Ще пиша по-подробно след като посвикна.  Grinning

# 685
Момичета, вчера пристигна Babyhome Emotion! Ууууууникална е!
Така, пристигна бързо от Германия - опакована добре. Имаше една -две драскотини на рамата, което ме издразни малко. Явно е била мостра в някой магазин, може би и затова беше намалена, но никъде в обявата не беше посочено. Също така има и лек дефект на сенника- прозорчето за наблюдение на бебето е много леко изкривен, така е зашито, трябва да се вгледаш ,за да го забележиш.
Поръчах синия цвят:
http://www.diapers.com/p/babyhome-emotion-stroller-blue-224671?p … =224671&qty=0
Цветът "на живо" не е толкова ярък, но е много хубав и открояващ се - страхотно свежо синьо.
Знаете, че няма идеална количка. За мен ( на първо четене и след експлоатация от само няколко часа) има няколко недостатъка. Седналото положение на количката не е напълно седнало, т.е. облегалката е доста полегнала и детето се надига напред ( не стои облегнато), за да седи изправено. Но така беше и с Макларъна, въпреки, че там облегалката при седнало положение е малко по повдигната. Друг недостатък е, че калъфа( плата) на седалката и облегалката не се сваля за пране в пералнята. Поне за сега не откривам начин да го сваля, може в бъдеще да намеря решение. За сега сложих една подложка от Макларън, която пасна супер , за да не се мърси толкова седалката.
Сенникът не е много голям и евентуално няма да предпазва от слънцето и вятъра така добре. Казвам "евентуално", защото на моето дете май и така му е добре, т.е. не забелязах да е напечено или да му пречи слънцето. Аз за всеки случай поръчах и един yниверсален сенник/слънчобран, тъй като съм свикнала с големия, разгръщащ се сенник на Maclaren XT.
И дотук с минусите. Сега да си дойдем на думата - уууникална маневреност. Няма такава возия, тази количка не се бута , тя върви сама. Усеща се , че буташ количка само ако изкачваш голямо нагорнище или баир и въпреки това се бута супер леко и нагоре. По равното тя върви сама, ти само я насочваш с дръжката, бута се и се управлява с един пръст. Можеш да въртиш количката  ( на едно място около оста и) само с един пръст. Не съм си и представяла, че може да има такава маневреност. Най-накрая разбрах предимството на една цяла дръжка пред две. Като фен на Макларън ме е срам да си призная, че е доста по-маневрена и лесна за управление. Не искам да правя сравнителна характеристика между двете колички, само ще кажа, че ме е яд, че не съм открила Baby home Emotion по-рано. Тук е момента да изкажа благодарностите си към Angel Dust, че ме насочи към тази количка.
Не мога да си обясня защо тази количка не е по-известна и защо не се продава в България?!?
Emotion е много лека 5.5 кг. без гумите и сенника и тапицерията, но те не тежат много. С всички части да става 6.5-7 кг.- не се усещат изобщо , вдигам и я нося без никакво усилие.
Преди да я поръчам четох много отзиви за количката в чужди сайтове. Най-голямото ми притеснение беше, че някои от ползвалите я коментираха, че е много шумна, че трака много на по-груб асвалт, по тротоари с плочки и по неравни терени. Някои даже пишат, че е количка само за гладките подове на търговските центрове и магазини.
Еми, отдъхнах си, когато я пробвах. Не е точно така, както се коментира. Наистина леко е шумна, съвсем леко тропа по някои неравни терени и дупки, но не така силно и изобщо не е дразнещо. Даже е по-безшумна от Макларъна по такива терени.
Количката идва с дъждобран и мрежа за защита от  комари. Мрежата се закача с цип за сенника.
Коницата за багаж е много голяма и много удобна за достъп, дори когато детето спи. Положението за сън е с 30° наклон, но е удобно за сън и за смяна на памперс. Ако тази количка имаше пълно легнало положение щеше да е сбъдната мечта.
Колелата на Emotion са от някакъв вид силикон, подобни на колелата на тротинетките и скейбордите. Свалят се за 1 сек. и могат да се измият лесно, след което да се поставят и да се ползва количката у дома.
Количката се сгъва супер лесно и става много компактна. Може за някой да е минус- сгъва се с помощта на две ръце, а не като повечето чадъри - с една ръка.
Друг важен момент е, че дължината на дръжката не се регулира. Аз съм 1.70 и ми е добре. За по- ниски хора и до 1.75-1.80см. предполагам, че ще е удобна. Но по-високи мами и татковци е добре да се насочат към друга марка количка.
Стана много дълъг пост, пиша го на почивки, но Babyhome Emotion го заслужава.
След по-дълга употреба пак ще пиша.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 15:20 от Hary

# 686
честито Hary, да си я ползвате със здраве.
и на мен мн ми харесва, но 300$ ми идват в повече за лятна количка... надявам се да намеря нещо добро и по-евтино....

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 22:18 от lindichka

# 687
  • София
Hary - звучи доста добре поста ти Simple Smile
В сайта им пише, че се маха и пере  тапицерията(тя се маха де, има снимка с махната седалка и столче за кола на  рамата, но не пише дали е машинно, може и на душа да трябва) http://www.babyhome.es/uploads/files/remove_seat_cover_emotion.pdf eто как се сваля. Иначе към аксесоарите има и  експандър за  сенника, който се закача с цип, но явно е допълнителна екстра и се купува отделно.
http://www.babyhome.es/us/en/products/canopy-extender
http://www.amazon.com/Babyhome-BabyHome-Canopy-Extender/dp/B00ET … keywords=babyhome 15 долара бил

На всичко отгоре е испанска тази количка, не знам защо в европа я няма.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 16:20 от Angel_Dust

# 688
Здравейте,

Моля някой да сподели мнение за количките Zippy! Ще съм много благодарна  Grinning

# 689
Имам две приятелки с Zippy и двете са много доволни. Аз не мога да кажа мнение, защото не живеят близо до мен, за да побутам малко. Единственото, което споделят като недостатък е, че са тежки, ако трябва да ги вдигаш. Но иначе били стабилни, не друсали бебето и минавали през всякакъв терен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт