Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 121
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро, мами Wink
Вери_ме, тази книжка ми се види полезна
http://www.book.store.bg/p36020/bebeshka-kuhnia-syveti-i-recepti … ria-biserova.html
Спокоен ден на всички Hug
Пивал, с теб съм  Hug Hug Hug

# 496
Здравейте мами,аз да ви попитам,случвало ли  се е на някоя от вас да и потече крав от носа.На мен започна да ми се случва доста често,но до колкото чета било нормално.Хубав ден на всички.

# 497
Здравейтее! Да ви кажа две версии, които съм чувала за избор на екип  doctor
-Измислен е за да се спре цакането в държавните болници под масата. Е, очевидно не е ефективен метода, защото сега плюс, че ни цакат под масата най-нагло си искат и другите "легални" няколко стотин лева..
-Важи специално за университетските болници-Ако не искаш да те ръчкат студенти-плати си избор на екип!
Нито една от двете простотийки горе не е оправдателна, когато става въпрос за човешко безхаберие и търговия с живот. Явно че виждайки как частните болници скубят по 2-3 бона за раждане и на държавните почва да им се приисква.. smile3508
Аз вече се консултирах с док, който ме наблюдава-тя ми води и инвитрото. Макар да работи в голяма частна болница, тя самата ме посъветва да отида в МД заради неонатологията, но при мен се очакват малки бебенца и за това случая ми не е общовалиден. Ще си платя избор на екип, защото не искам да ме зашият като прасе. Щеше да е хубаво да мога да купя нещо на бебетата с тези пари, но в крайна сметка ще ги дам на лекарите, защото в бг и живота се купува.. Crossing Arms

Rali4etoo на мен ми тече кръв от носа през ден. При бременните се случва това. Ти как си? Оправи ли проблема с левкоцитите?

Имам едно питане към мамите, раждали секцио. Каква е практиката когато в случай на силни болки от операцията, а жената кърми-позволени ли са болкоуспокоителни и кога? Кърменето ли се прекъсва? Питам защото вчера с учудване установих, че братовчедка ми на 15-тия ден се е отказала да си кърми бебето защото много я боляла операцията  Shocked Shocked Вие да сте чували за такива случаи, като нейния или е проява на глезотия? 4470

# 498
Здравейте мами,аз да ви попитам,случвало ли  се е на някоя от вас да и потече крав от носа.На мен започна да ми се случва доста често,но до колкото чета било нормално.Хубав ден на всички.

На мен мен ми се случва доста често. И аз се позаинтересувах преди време. Било нормално.

# 499
Момичета вижте какво харесах за бебка за изписване http://bg.nextdirect.com/en/x532900s2, но все още съм в голяма чуденка дали с къс или дълъг ръкав трябва да е новороденото навсякъде чета само противоположни мнения и съвсем се обърках. Малкия е роден април и ми беше лесно.  Grinning .

И на мен взе да ми тече малко кръв от носа, до колкото съм чела е нормално. smile3535

# 500
  • Пловдив
Питам защото вчера с учудване установих, че братовчедка ми на 15-тия ден се е отказала да си кърми бебето защото много я боляла операцията  Shocked Shocked Вие да сте чували за такива случаи, като нейния или е проява на глезотия? 4470

На 15 я ден ще си забравила,че си оперирана.Ще те опъва на моменти,но няма да е като в първите дни.За обезболяващите не мога да кажа.В болницата вливат и дават някакви неща и предполагам са съвместими с кърмене

# 501
Здравейте , мили дами !
Искам да се присъединя към вас . Аз съм в очакване на второто ни детенце ( за сега момиченце  Praynig ) . С термин 11.07.2014 г. Имаме си един прекрасен младеж на 2,6 год .
От доста време ви чета и накрая се престраших да ви пиша .
Леко и спокойно бременеене и прекрасни бебчета на финала  newsm03

# 502
Питам защото вчера с учудване установих, че братовчедка ми на 15-тия ден се е отказала да си кърми бебето защото много я боляла операцията  Shocked Shocked Вие да сте чували за такива случаи, като нейния или е проява на глезотия? 4470

На 15 я ден ще си забравила,че си оперирана.Ще те опъва,но няма да е като в първите дни.За обезболяващите не мога да кажа.В болницата вливат и дават някакви неща и предполагам са съвместими с кърмене
До организъм си е разбира се, но аз на 2-рия ден след секциото се шляех по коридорите, а на 15, ехеее... Иначе след секцио има едно много ужасно главоболие, но има медикаменти ( на мен ми дадоха солпадеин), които са съвместими с кърменето.
А принципно ако на кърмачката се налага да пие АБ или нещо друго от сорта, бебето временно минава на АМ, майката се цеди непрекъснато за да не спре лактацията и 1-2 седмица след последния прием на медикамент може да се мина на смесено хранене АМ/ кърма и при повечко настояване и упоритост Ам може и да се изключи. Всичко е въпрос на желание...
Искам да кажа на Сиси и останалите със задържане на вода много да си прегледат консумацията на сол и на скрита такава. Аз нали пропищях онзи ден и от тогава спрях всичко солено: сол, въпреки че използвам калиева+чиста морска; сирене, маслини, кисели краставички... Аз колбаси не консумирам, но и те са бъкани със сол. Пия по 2 литра вода + супи на ден и съм вече -1 килограм ( по-скоро литър трябва да кажа).

# 503
  • Там някъде
Здравейте! Стискам палци всичко с болните мами да е наред Praynig
Момичета, исках да ви попитам (може да е тъп върпоса, но наистина не съм наясно) - вчера в разговор колежка спомена за мацка на която цикъла й е дошъл докато е кърмила и се наложило да пие антибиотик. Аз защо си мислех, че след раздането се започва едно хммм "изчистване" подобно на цикъл около 30 дни (лохии ли бяха?), след което цикъла си се възстановява както преди раждането или съм в голяма заблуда  newsm78 Нещо хич не ми е ясно чисто физиологично как стоят нещата....

# 504
  • София
привет коремчета!
днес въпреки че добре се наспах, започвам деня с главоболие, но дотук устисквам.
хубава темичка за рецепти, аз си бях взимала едни книжки, но са ми вкъщи, ще ги погледна и ще пиша. но сега и в нета е пълно с много информация.
за захранването се радвам че съм си записвала педантично кое кога и как съм давала, че да ми е по-лесно сега, но тр да си изровя записките. спомена ми е че го захраних след 5ия месец, даже дали не беше от 6тия. имаше мамчета които захраниха и по-рано, не съм видяла да имат хранителни проблеми/алергии, като цяло явно е индивидуална преценката. за маслото имам спомен че беше по-късно, но тр да проверя, по-към годинката отиваше някъде като време. newsm78

забравям да ви питам, някоя мама има ли проблем със запушен нос? аз от известно време си имам и ми е мнооого неприятно, запушва се силно. имам спомен че и предния път беше така, ама сякаш по-към края на бременността....Rali4etooo на мен м исе е случвало на кърпичката да видя остатъци от кръв от носа, ако много силно се издухам, слаби капиляри... Rolling Eyes

мама сънчо
, много гадна ситуация наистина, мъжът ти няма ли как с добро да се разбере с шефа си за заплатата?

bee_di поздравления за хубавите резултати   bouquet

veryme
след като ме оперираха кърмата ми слезе чак на петия ден, а болкоуспокоителни ми вливаха, след което ми позволиха аулин, но през тези 5 дни не съм кърмила, нямаше и с какво. след това не съм пила абсолютно никакви медикаменти в продължение на 6 месеца, слава богу че мигрената ми си беше взела отпуска  Laughing бяха ме посъветвали ако пия нещо, първата кърма която слезе след непосредствената употреба на медикамент, да се изцедя и да я хвърля, и след това е ок за беб. не ми се е налагало да го пробвам, това съм го правила ако слъм хапнала нещо което не е ок при кърмене за бебе и за да не го алергизирам. Peace
секциото си боли, дума да няма, но според мен се търпи...

bebe2 за солпадеина дай малко повече инфо, за всеки случай? Simple Smile и благодаря за инфоро за солта, аз си похапвам по-соленко, явно заради това предния път съм задържала, сега ще видим...

# 505
Здравейте! Стискам палци всичко с болните мами да е наред Praynig
Момичета, исках да ви попитам (може да е тъп върпоса, но наистина не съм наясно) - вчера в разговор колежка спомена за мацка на която цикъла й е дошъл докато е кърмила и се наложило да пие антибиотик. Аз защо си мислех, че след раздането се започва едно хммм "изчистване" подобно на цикъл около 30 дни (лохии ли бяха?), след което цикъла си се възстановява както преди раждането или съм в голяма заблуда  newsm78 Нещо хич не ми е ясно чисто физиологично как стоят нещата....
То лохии че има, има и могат до продължат и до 40 дена. Но не разбирам на кое се чудиш че цикълът е дошъл докато кърми, то няма как иначе newsm78. Мацката е родила, изчистила се е от лохиите и да речем след месец-два и дошъл МЦ, пък тя и до 2 години може да си кърми.
Извинявай ако не съм схванала аз въпроса. И защо пие АБ?
Елпет, след секциото, докато се изчистиш от упойката много яко цепи глава. Моя близка акушерка в ТК ми каза да пия солпадеин/супрадин срещу главоболието и много много вода. После пък, като слезе кърмата и се надуеш, трябва по-кротко с водата и топли компреки на гърдите и така

# 506
  • Пловдив
Елпет, след секциото, докато се изчистиш от упойката много яко цепи глава. Моя близка акушерка в ТК ми каза да пия солпадеин/супрадин срещу главоболието и много много вода. После пък, като слезе кърмата и се надуеш, трябва по-кротко с водата и топли компреки на гърдите и така

С пълна ли си била при секциото?Аз не и не ме е боляла главата.Имам операция и с пълна упойка и пак не ме боля глава.Не знам дали е до организъм или упойка

# 507
  • София
а, сега те разбрах за сопладеина. при мен имаше една мацка която имаше адско главоболие, но аз нямах изобщо, болеше ме операцията. и аз като елфита съм оперирана няколко пъти, вкл. с пълна, и не съм иамала проблем. надявам се и сега да нямам, че на това момиче му беше много зле от главоболието Confused
а за кърмата, ако е като предния път, ще ми слезне късно, но се надявам този път да не се подувам, че бях станала като крава  Rolling Eyes
хм за цикъла говорите, аз имам спомен че бая повече време нямах цикъл, дали не ми дойде след кат оспрях да кърмя, тр да си видя и за това записките, все пак бая време мина....

за смешните бременни тениски-
аууу уникални са, не помня кой ги пусна, но   bouquet  Hug

# 508
  • Там някъде
Именно, Бебе2, аз си ги представях точно по този начин - лохии незнамсиколкодни, след което цикъла си се възстановява и така. Точно това ми стана странно - какъв е точно проблема, че цикъла й е дошъл и тя е кърмила, просто според мен едното няма общо с другото, но реших, че нещо аз съм пропуснала и затова питам мацките, които са минали през това.  А АБ й е изписан именно заради това, че тя кърми и има цикъл.....

# 509
VeryMe наистина кърменето след секцио не е най-приятното нещо на света, но в никакъв случай не е някаква нетърпима болка, по-скоро придърпване и усещане като при менструални болки. Мен ме обезболяваха първите 24 часа, след това ме раздвижиха и повече болкоуспокояващи не съм пила. Малко след това започнах и да кърмя (бебето трудно засука и в болницата се налагаше да се цедя). На другите мами, които се оплакваха от болки наистна им даваха солпадеин и никой не ги спираше да кърмят. А 15 дни след секциото вече отдавна си забравила за него, по-скоро е голямо изключение още да има болки според мен. Не го мисли, минава далеч по-леко отколкото си го представяш Simple Smile

Момичета, какво пиете за кашлица? Аз се разболях, от днес кашлям и се чудя какво да правя... Дайте идеи!

Общи условия

Активация на акаунт