Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 045
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
И друго ми стана интересно-някои жени не желаят да кърмят бебето си Thinking Защо???

Не всяка жена си представя да кърми,не на всяка е приятно усещането.А защо точно е трудно да се обясни.Просто така се чувстват.
Също някои не искат да си развалят бюста или смятат че с кърмата се извличат от организма тежки метали и други отрови трупани с времето,или смятат,че да се храни с АМ е по-удобно
Благодаря за отговора Hug Просто ми е интересно защо някои кърмят ,а други не Simple Smile Защо някои пък ще се цедят и т.н....И аз ще ставам майка,нормално е да се интересувам Simple Smile

# 646
  • Пловдив
С възрастта така и така бюстът увисва. Нека не бъдем суетни дами. Simple Smile

Няма спор,че гравитацията го тегли надолу.На наистина някои бюстове се съсипват след кърмене.Хубавото е,че няма как да разберете предварително  Mr. Green

# 647
А знаете ли дали дамите със силиконов бюст кърмят? Много ми е интересно там как стои въпросът Mr. Green

# 648
  • Пловдив
А знаете ли дали дамите със силиконов бюст кърмят? Много ми е интересно там как стои въпросът Mr. Green

Зависи как е сложен силикона.

# 649
аз само да питам мамите дето ще се цедят - защо не ползвате кантар в началото?  newsm78 така винаги ще знаете колко точно е изяло, ще е на нужната температура, няма да миете шишета ... аз не искам да се заяждам, просто ми е интересно. Hug  bouquet
Моя опит в началото бе, че аз се цедях на всеки 2-3 часа 24/7 два месеца - с ръчната помпа на авент. Резултата е - изместена кост на ръката, хиперлактация (2 шкафчета от фризера пълни с кърма, която надлежно беше изхвърлена после), включване активно на таткото (смея да твърдя, че моя мъж е най-добрия разбирач на помпи за кърма - цедеше ме денонощно, защото аз оставах без сили в края на деня), половината посуда за миене, защото нали млякото се топли на водна баня .... и още много такива.
Имам позната братовчедка на мъжа ми, която роди 4 деца през година, година и нещо разстояние, беше секцио всичките пъти и ги хранеше с кърма от шише - все още не я разбирам newsm78

# 650
А има и толкова разкошни сутиени, които да прикриват евентуалното "съсипване" на гърдите... bombs

# 651
Да се включа и аз към темата кърмене .... Първият път имах голямо желание но малкият не искаше да цока стисках се до последно 2 3 месеца докъто капеше нещо и му я давах в шише . Сега пак имам желание да кърмя нищо че както ме болят гърдите изпитвам ужас че може да ме захапе и дано успея да преодолея тази фобия .. иначе дали ще цедя или ще давам от гърда времето и бебето ще покажат единственото за което се моля да родя здраво бебе и да имам кърма за да му я давам без значение как .
Относно вода аз съм давала от както излязохме от болницата с копър и анасон за колики  и нямахме колики грам .
Смяната на памперси я правех преди да яде бебо защото ако заспи да не го будя
А за гърдите ми ... всяка жена иска да изглежда добре но каквито такива станат аз дето ми бяха като асансьорни копчета след раждането и качените килца имах яки  bombs после свалих и ми се смалиха , сегааа пак са ми колкото главата огромни та със сигурно ще увиснат , ако спечеля от тотото няколко милиона ще бацна един силикон А ДАНО АМА НАДА ЛИ  Laughing Laughing Laughing

dona_78 Явно си имала много кърма в такива случай взимаш ел. помпа

# 652
dona_78 това с кантара не ми се вижда много надеждно. Пък дето ще се притеснявам дали всичко е наред, по-лесно ми се вижда с цеденето.
Ама ти как лошо си пострадала #Crazy И аз ползвах авентска помпа, но нямах проблем, даже и през ума не ми е минало, че може да се случи нещо такова. Дано сега нямаш такишва грижи!
А относно гърдите - преди да родя бях с много малки гърди. От 7 години обаче си ми останаха прелести, сега ако порастнат още и не се приберат, сигурно ще мина под ножа за намаляване. Аз не харесвам големи гърди и хич не искам да съм бомбастик.

# 653
Мами,

а сега по време на бременността случвало ли ви се е да ви се подуе ареолата на гърдите? Дали е от тесен сутиен, чашките или друго?

# 654
  • Телиш/Плевен
pival, много се радвам, че серклажът е минал успешно. Дано оттук нататък всичко се оправи и да нямаш повече проблеми! Hug

Miglena_Paneva, salvaje1986, добре дошли и леко бременеене!  bouquet

milevami, защо си мислиш, че е спрял "броячът"? Когато си зададе въпроса и ти отговорих, имаше десетина поста, доколкото си спомням. А сега са 17. Hug

Аз пък съм уверена, че ще се справя с бебето. Laughing Да се чуди човек отде такава увереност, ама ей го на, така се чувствам. Никога не съм държала бебе и нямам идея как става, но си мисля, че ще ми дойде отвътре. За останалите неща - кърмене, къпане, смяна на памперси и т.н. чета всеки ден и не звучи много сложно. Но си знам, че не всичко прочетено ще ми влезе в употреба и че в крайна сметка бебето ще ме ръководи кое как и защо. Та така, спокойна съм, че ще се напаснем и всичко ще бъде наред. Heart Eyes

Относно кърменето - и аз мисля, че това е свободен избор и не са нужни обяснения. Peace Всяка майка чувства нещата по различен начин. Аз се надявам да нямам проблеми и да мога да кърмя бебето си.

# 655
аа да:) Това също ми е интересно-дали гърдите променят големината си след раждане Rolling Eyes ? Моите бяха мноооого малки Laughing а сега много си ги харесвам и много ми се ще да запазят поне малко от сегашните си размери Flutter

# 656
  • Пловдив
А има и толкова разкошни сутиени, които да прикриват евентуалното "съсипване" на гърдите... bombs

Сутиенът нищо не прикрива.Всичко лъсва на голо  Joy

# 657
аа да:) Това също ми е интересно-дали гърдите променят големината си след раждане Rolling Eyes ? Моите бяха мноооого малки Laughing а сега много си ги харесвам и много ми се ще да запазят поне малко от сегашните си размери Flutter
мисля, че нямаш голям шанс  Mr. Green Аз нося 70 D, сега с бременноста съм на 70 F (определено са ми доста големи  Embarassed) но миналия път след кърменето иш бременността и отслабването си врънах старите кг и старите размери на  bombs
3 дена след като родих в стаята ми в болницата дойде да ме прегледа АГ-то и аз му се оплаквах, че нещо не ми тръгва кърмата, нищо не цедя и той ми казва - "Я дай да видя какво е положението", разкопчавам аз ношницата и той  Shocked Уау какви гърди си отпрала  Joy мале умрях от срам, а мъж ми беше с мен в стаята и той стана един червен милия  Embarassed

# 658
  • София
milevami на мен не са ми се подували, но аз отдавна смених вида на сутиените. ако помните преди бях зачекнала темата за това, понеже двама мамолози независимо един от друг ми бяха казали че като съм бременна и след това докато кърмя е по-удачно да съм със сутиени за кърмачки които обичайно са без банел. оттогава се родих, защото не помня кой го писа, но станах и аз бомбастик. Laughing

# 659
мисля, че нямаш голям шанс  Mr. Green Аз нося 70 D, сега с бременноста съм на 70 F (определено са ми доста големи  Embarassed) но миналия път след кърменето иш бременността и отслабването си врънах старите кг и старите размери на  bombs
3 дена след като родих в стаята ми в болницата дойде да ме прегледа АГ-то и аз му се оплаквах, че нещо не ми тръгва кърмата, нищо не цедя и той ми казва - "Я дай да видя какво е положението", разкопчавам аз ношницата и той  Shocked Уау какви гърди си отпрала  Joy мале умрях от срам, а мъж ми беше с мен в стаята и той стана един червен милия  Embarassed
Joy Joy Joy Значи да не се надявам Flutter  Емии...квото е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт