Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват месеците по време на бременност?
Как се изчисляват седмиците по време на бременност?
Какво представлява гестационната седмица?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват месеците по време на бременност?
Месеците по време на бременност се изчисляват чрез гестационни седмици, като един лунен месец е равен на четири гестационни седмици. Общият брой на гестационните седмици е 40 или 10 лунарни месеца. Бременността се изчислява в лунарни месеци, като всеки лунен месец е равен на 28 дни. Това означава, че бременността има 280 дни. Таблиците за бременност обикновено се основават на календарни месеци, като всеки месец има по 5 седмици, за да се изравни с лунарните месеци.
-
Как се изчисляват седмиците по време на бременност?
-
Какво представлява гестационната седмица?
-
Какво представлява дулата и какви са ползите от използването на такава по време на раждане?
-
Кое би било по-удобно - допълнителна преносима кошара или бебешки шезлонг?
!
което много ме радва!
Чувала съм, че е адски полезно!
Другото, което ми направи впечатление, че списъкът, който коментирахме като първи покупки беше доста пълен, но тя веднъж не каза, че нещо от списъка е излишно или че може да се замени. Т.е., ако я слуша първескиня веднага ще иде с този списък и най-вероятно ще си купи всичко от него. Примерно възглавничката, която някои купуват за да не се обръща бебето, за да го подпира отзад за мен е напълно излишна; или възглавницата за кърмене или обиколници да речем. Бай дъ уей - тази възглавничка за да не се обръща малкото, тя ни я представи като уред, с който подпираш бутилката на бебето и то да се хранело само - което само по себе си е пълна глупост. В смисъл, хубаво е да покажеш някакъв списък, но идеята си мислех, че беше да се коментира този списък и тя да каже кое наистина е необходимо/ кое не, и кое с какво може да се замени. Аз май доста си отварях устата, я да попитам, я да доуточня или направо да кажа, че не съм съгласна за да дискутираме, ама съм си такава, още повече ми е още толкова пресен материала. А, да спомена нещо, което ми беше полезно, тъй като не го знаех до сега. В началото на лекцията имаше представител на Нестле, който с две думи говореше за адаптираните млека и кърменето и превенция от затлъстяването през първите месеци след раждането. Без реклама! И каза на какво да обръщаме внимание в състава на млеката. Има кампания "Първите 1000 дни и след това". Ето линк към кампанията:
Ако не вземем количка с кош за колата, може би ще търсим такова, което е от 0 до 18 или 0 до 36 кг.

В понеделник ще идва шефката им и ше я питам да ви наснимам някой неша и да ви ги пусна, ако си харесате нешо да ви го пусне по пощата. Дано да стане...