Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 082
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Мама Санчо,аз засега съм се спряла на тези двете.Има още време докрая,ще видим какво ще харесам окончателно

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/37999 Пег Перего Уно

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/38299 Пег Перего Буук Плюс

Какви са ти изискванията за количката.Аз търся сеника да пада до борда,голям багажник и да е сравнително лека.

Имам много добри отзиви от приятелка за Чиполино Оптима.Само където е по-тежка

Същите като твойте почти- сеника да пада до борда,голям багажник и да е сравнително лека ,но търся освен това да има и голями задни колела, единични предни и да е достатъчно широка за детето. Важно е да е маневрена и лека - защото отзад ще закача бъгиборда на баткото и ако е тежка и трудна за управление няма да можем да помръднем, едновременно трябва да е здтава конструкция за да издържи натоварването - колкото и колички да гледах в моя диапазон до към 600 лв ( може и малко отгоре, но ако много ми хареса и не ми е по джоба ще търся и втора ръка стига да знам че тя е " КОЛИЧКАТА" ) няма такава- то колко ли не харесах и после като ги видя на живо и бум - разочаровам се, а и с този моя мъж дето все намира от раз недостатъците ( не че е е лошо по-добре видяни навареме)

# 121
  • Пловдив
то колко ли не харесах и после като ги видя на живо и бум - разочаровам се, а и с този моя мъж дето все намира от раз недостатъците ( не че е е лошо по-добре видяни навареме)

Да,така е.В общи линии няма идеалната количка.Ще трябва да преглътнем някой недостатък
Вчера в нета ми попадна марката Zippy.В София има ли такива изложени колички?

# 122
то колко ли не харесах и после като ги видя на живо и бум - разочаровам се, а и с този моя мъж дето все намира от раз недостатъците ( не че е е лошо по-добре видяни навареме)

Да,така е.В общи линии няма идеалната количка.Ще трябва да преглътнем някой недостатък
Вчера в нета ми попадна марката Zippy.В София има ли такива изложени колички?

Знам че ще трябва да се примиря с нещо, но нали вече съм минала по този път и сега съм 10 пъти по взискателна - искам ми се тази да ми е последната количка , а не да трябва да купувам после още една. А ZIPPY съм виждала по улиците да бутат мами, но не и в магазини. Но на мен са ми тежички Sad

# 123
Малеее, изпуска ви човек за един ден и 3 часа не може да ви изчете Heart Eyes!
Пловдивските мами - супер сте, чак ви завиждам, но благородно!!!!
Бебе2 направи ме заклет фен на твоите размисли, пишеш много добре - образно и красиво Peace
За ММ - помага ми, не мога да се оплача. За бебо е също изключително ентусиазиран. Сега ме е погнал да търся училище за родители след работно време, че да ходим и двамата и да видел как се къпе, облича, масажира и т.н. бебе Grinning което много ме радва!
Някоя мама беше споменала за йога за бременни с топка. Аз на йога си ходя, а сега се оказа, че моята си инструктурка по йога от преди да забременея ще започва да води курсове и май месец си се записвам при нея. Та, момичета, дали някоя от вас зная къде в София може да се ходи на гимнастика за бременни с топка newsm78 Чувала съм, че е адски полезно!
За желязото - моето е 118, не са ми изписвали хапчета, само аз съм си се запасила с червено цвекло и от утре започва якото цедене!

В неделя съм в Арт Йога студио Янтра и там ще питам дали има с топка. Има много добри курсове,които са вечер и е препоръително да идват татковците , но курса май започна. Аз за сега ходя на безплатни, но ти можеш да провериш казваше се за 'Майките носещи живот'' или нещо такова.

# 124
  • София
Ихааа, какви хубави майки си имаме в Пловдив! Браво на вас за срещичката, аз с нетърпение очаквам софийската. Днес, след цели 3 години виртуално запознанство, най-накрая се видях на живо със Щастлива жена (на един друг сайт през 2011 си планирахме сватбите заедно, след това се оказа, че заедно бременееме, малката й кукла е с няколко дена по-голяма от пумпал, сега отново сме на една вълна)! На живо е още по-хубава и с невероятно излъчване, отколкото на снимките във фейса.
Бяхме заедно на лекция в Супер Мама в Надежда - темата беше за първите покупки на бебето.
Общи впечатления - лекторката е симпатична, обстановката като цяло е приятна и приятелска, макар и да е доста тясничко в стаята. Като особеност го има това, че жената постоянно се откланя от темата за да разкаже за това как тя е гледала децата си, как нейната приятелка, която има близнаци си ги гледа и разни такива. От една страна е приятно, че не е сух материал, и, както казах, все едно си на кафе излезнала с нея, от друга - малко е досадно. Мисля, че имаме достатъчно жени около нас, които да ни дават примери и да ни разказват как са прали пелени на ръка без пералня и тям подобни Всички имаме свекърви и майки  Wink Другото, което ми направи впечатление, че списъкът, който коментирахме като първи покупки беше доста пълен, но тя веднъж не каза, че нещо от списъка е излишно или че може да се замени. Т.е., ако я слуша първескиня веднага ще иде с този списък и най-вероятно ще си купи всичко от него. Примерно възглавничката, която някои купуват за да не се обръща бебето, за да го подпира отзад за мен е напълно излишна; или възглавницата за кърмене или обиколници да речем. Бай дъ уей - тази възглавничка за да не се обръща малкото, тя ни я представи като уред, с който подпираш бутилката на бебето и то да се хранело само - което само по себе си е пълна глупост. В смисъл, хубаво е да покажеш някакъв списък, но идеята си мислех, че беше да се коментира този списък и тя да каже кое наистина е необходимо/ кое не, и кое с какво може да се замени. Аз май доста си отварях устата, я да попитам, я да доуточня или направо да кажа, че не съм съгласна за да дискутираме, ама съм си такава, още повече ми е още толкова пресен материала. А, да спомена нещо, което ми беше полезно, тъй като не го знаех до сега. В началото на лекцията имаше представител на Нестле, който с две думи говореше за адаптираните млека и кърменето и превенция от затлъстяването през първите месеци след раждането. Без реклама! И каза на какво да обръщаме внимание в състава на млеката. Има кампания "Първите 1000 дни и след това". Ето линк към кампанията: http://www.nestlebaby.bg/latest.asp. Разгледайте, според е мен е важно да знаете на какво да обръщате внимание.

Мама Сънчо, ако се видим на срещата в края на месеца, ще може да видиш на живо нашата количка - аз съм супер доволна!

# 125
  • София
Petya_petya, ами да се надяваме, че няма да ни падне много хемоглобина Wink

alek_stz, ще споделиш ли името на таблетките като го научиш? Предполагам, че няма проблем да се приемат от бременни, щом и ти вече си ги пила веднъж?

♥Elfita♥
, мерси за линка със столчето! Това изглежда добро. Simple Smile Ако не вземем количка с кош за колата, може би ще търсим такова, което е от 0 до 18 или 0 до 36 кг.
Количките, които си споделила са супер, само че нямат кошове за кола. Втората май е само лятна, нали? Гледам, че дори чантата трябва да си купиш допълнително. Иначе доколкото разбрах Пег Перего са едни от най-добрите.

VeryMe
, и аз съм общо взето със същия хемоглобин. Не мисля, че е толкова нисък предвид бременнността. Даже четох, че до 110 е приемливо. Моята АГ ми изписа само по 1 на ден от мелтофора да поддържам нивото, но явно и 1 действа при мен... Confused

# 126
Ранг: той кога се сменя тук, как така съм още "Новак", а пиша всеки ден по няколко поста?
Защото не във всички подфоруми се зачита броят на постовете. Peace
Ето тук има повече информация.

Лале в дъжда, аз наистина пиша в "Бъдещи майки" най-вече и в "Кърмене". Въпреки това рангът е същият. Годишен стаж ли трябва?  Wink

# 127
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда, аз наистина пиша в "Бъдещи майки" най-вече и в "Кърмене". Въпреки това рангът е същият. Годишен стаж ли трябва?  Wink
В момента имаш общо 8 поста в тези подфоруми. Следващият ранг (Ентусиаст) ще получиш, когато постовете ти станат 50.  bouquet

# 128
Аз да си проверя линийката какво показва  Grinning

# 129
  • София
Mrs Raven, аз ходих тук на йога с топка http://www.yogadiwali.com/. А гимнастика с топка мисля, че има тук http://www.roditeli.info/, но най добре да попиташ, да не те подведа.

# 130
Добро утро Момичета кокичета

Ей че хубав ден - направо ми иде да запея - обичам да е топло все мрънкам на мъжа ми да се преместим на място където  няма зима. Аз днес съм ранобудна не от недоспиване ( да не повярва човек спах като къпана) , а защото ще ходя след час във Вита да давам кръв и урина ( дай боже всичко да е наред ) и след като ми източат кръвчицата дирекно заминаваме за вилата за днес. Вчера с малкият калпазан правихме охльови със сирене ( сиренки ) и сега направо ми текат лигите за поне едничък ама пусто нали кръв се дава на гладно ще трябва да изтрая.

Мама Сънчо, ако се видим на срещата в края на месеца, ще може да видиш на живо нашата количка - аз съм супер доволна![/color]

Силно се надявам да се видим- то зависи кога ще е срещата аз съм с две ръце да се видим даже вече организирах и мъжа да гледа детето , но мен вчера ме изненадаха че другата неделя през деня съм на рожден ден пък ме помолиха и тортата да спретна и няма мърдане - та се надявам да се разберем за събота, че иначе страшно ще ме е яд ама каквото такова.

Аз да си проверя линийката какво показва  Grinning
ХА-ХА е това ми хареса.

Вчера казвам на ММ че сме в 25 и той "е избутахме ли шестия месец" и аз не още  2 седмици тази и следващата и той - е тоя 6-ти месец край няма - явно ще му е по-спокойно като влеза в седми и го чака човека

# 131
  • Burgas
Не мога да ви насмогна  Simple Smile

# 132
И аз пия Феро-Фолгамма,но по 2 таблетки на ден,но се чудя дали да ги намаля заради запека  Thinking

На мен моята лекарка ми изписа ферофолгама по 3 таблетки на ден, но когато отидох на фетална морфология и споменах за тези хапчета и съответната доза, там ми казаха "глупости" и да ги пия по 1 на ден - между другото, и на листовката така пише

# 133
Добро утро и от мен  Hug
Хайде и аз да си видя линийката  hahaha
Момичета питах онази девойка от магазина,но нямат он-лайн магазин. Щяла да ги снима и да пуска в ФБ ама така и не се рашила  Crazy В понеделник ще идва шефката им и ше я питам да ви наснимам някой неша и да ви ги пусна, ако си харесате нешо да ви го пусне по пощата. Дано да стане...
А за ранга аз пиша в бг мама от 2008 г. и все новак си седя  hahaha
Хубав ден на всички. Ние с малкия ми мъж след малко ще ходим на влака да се разходим до Банкя, още не се е возило детето на влак....

# 134
 baby_neutral

Моето пък юначе го возя във влака още при вътреутробното му развитие, та да свиква дългите разстояния  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт