Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 151
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Защо мислиш че не е задължително, бях гледала едно интервю с Бойко, в което каза че тези пари ще се връщат ако не се завърши образованието до 5 години...  Thinking

Защото няма нормативен акт,който да задължава връщане при не завършване на специалността.Пък какво казал Бойко-да е жив и здрав.Той много неща каза,но само с казване не става.Досега няма момиче,върнало парите,а мисля,че станаха 5 години от стартирането на този вид помощ
Редовните магистратури в ПУ са събота и неделя

# 316
Nina_88,

бебешкото матраче изглежда добре, питай в магазина дали и пълнежът му е антиалергичен.

Аз си купих Дормео матрак с мемори пяна с 50% намаление и бързам да го пробвам с новата възглавница. Дано от тях намалеят болките в таза, гърба и да не се налага да купувам възглавница за бременни.

# 317
Защо мислиш че не е задължително, бях гледала едно интервю с Бойко, в което каза че тези пари ще се връщат ако не се завърши образованието до 5 години...  Thinking

Защото няма нормативен акт,който да задължава връщане при не завършване на специалността.Пък какво казал Бойко-да е жив и здрав.Той много неща каза,но само с казване не става.Досега няма момиче,върнало парите,а мисля,че станаха 5 години от стартирането на този вид помощ
Редовните магистратури в ПУ са събота и неделя

Благодаря!Не мога да взема решение...притеснява ме това да не се наложи накрая да ги връщаме..Ти мислиш ли да запишеш? На мен ще ми е втора магистратура,но първата не ми е била държавна поръчка,така че мисля че няма да има проблем...

# 318
Nina_88,

бебешкото матраче изглежда добре, питай в магазина дали и пълнежът му е антиалергичен.

Аз си купих Дормео матрак с мемори пяна с 50% намаление и бързам да го пробвам с новата възглавница. Дано от тях намалеят болките в таза, гърба и да не се налага да купувам възглавница за бременни.

Благодаря за отговора...
Ние сме с матрак с мемори пяна, родих се...няма такова удобство...Възглавница за бременни имам,но май не ми е много удобна...

# 319
Пробвала съм и с възглавница с патешки пера между краката и с нея подпирах и коремчето. Но ми се възвърна алергичния ринит, сълзяха ми очите, сърбяха ме и я прибрах далеч от мен.

Дано с Дормео е по-добре.

# 320
  • Пловдив
Благодаря!Не мога да взема решение...притеснява ме това да не се наложи накрая да ги връщаме..Ти мислиш ли да запишеш? На мен ще ми е втора магистратура,но първата не ми е била държавна поръчка,така че мисля че няма да има проблем...

Да,аз ще запиша задължително.Моята магистратура също не е държавна поръчка.Но и сега едва ли ще се доберем до държ поръчка.Отпускат се по 2-3 на специалност и е мисия невъзможна и пак ще е платено.В ПУ свестните маг специалности са 800-900 лв на семестър

# 321
Здравейте момичета.Да се включа и аз по темата  за помощта за майки студентки.При мен се случи  че мин.год. октомври случайно разбрах че в Свищов имало извънредно класиране и буквално за три дни се подготвих,явих се на изпит по география и ме приеха.Исках да съм задочно но нямало свободни места и ме заведоха редовно с облекчен режим(плащам такса на редовна но посещавам със задочните).Та по темата забременяла съм ден след като са ме приели Simple Smile  как да разбера дали този университет е акредитиран и ако е то той е добър вариант за тези които искат да се пробват.180 лв е семестъра имаш право на три служебни заверки при бременност и т.н 

# 322

Да,аз ще запиша задължително.Моята магистратура също не е държавна поръчка.Но и сега едва ли ще се доберем до държ поръчка.Отпускат се по 2-3 на специалност и е мисия невъзможна и пак ще е платено.В ПУ свестните маг специалности са 800-900 лв на семестър

Какво мислиш да записваш?Аз мисля някоя педагогика да пиша, видях че семестъра е 650лв, но семестрите са 5. (завършила съм бакалавър стопанско упр. , магистратура счетоводство и контрол)

# 323
  • Пловдив
Какво мислиш да записваш?Аз мисля някоя педагогика да пиша, видях че семестъра е 650лв, но семестрите са 5. (завършила съм бакалавър стопанско упр. , магистратура счетоводство и контрол)

Не влагам много мисъл в това какво ще записвам,защото няма да го уча.Педагогиката звучи добре  Crazy

mini_mouse==> ,предполагам говориш за Стопанската Академия Ценов в Свищов.Със сигурност е акредитирана.На сайта на министерстовото на образованието ги има акредитираните Вузове

# 324
  • София
Ами аз плащам на докторката цялата сума, срещу фактура, в която влизат и парите за болницата, тя си работи с акушерка и като стане време званя по телефона и тя идва. Казах, че ще ходя на отворени врати в Тина КИркова, тя ми каза, че преди е водила женска консултация там и е раждала пак там. Препоръча ми апартамента на 5-я етаж. Тя е лежала в него и каза, че е удобен. Ще го видим. Иначе ми хареса, че не е фен на епизиотомията.
Подробно как да протече раждането ще го обсъдим по-нататък.
мдаа, иаз си го представях така. и моята АГ има договор С ТК. аз се чудя просто кога ще отворим темата, разбирам я че иска да понапредна още и тогава, но пък искам да си знам. не че съм избрала дата, ама ей така....
а за апартамента, не знаех че има, бях в двоен вип, не знам на кой етаж, високо беше  Laughing и не беше зле, не е супер лукс, ама си е ок.

nina88
- за помпите, аз си поръчах електрическа писах по-нагоре, но с дребния си бях взела ръчна и не съм имала проблем с нея, просто ставаше по-бавно, а ми се наложи да я ползвам често и това ми губеше много време от един момент нататък. и двете си са ок за мен. ако не ти се налага да я ползваш често, ръчната е по-евтина все пак. но ако да, тогава електирческата. това няма обаче как да се знае отсега.
за шишета аз също мисля да си взема, дребния макар и рядко съм го оставяла и си пиеше кърма от шише, не му е било драма ако не е от гърдата, така че аз ги намирам за нужни. старите не съм ги прегледала в какъв вид са още и дали стават за ползване пак. Rolling Eyes

да се оплача и аз от болежки- боли ме пръста- махах си брадавица миналата седмица, локално с течен азот, и тя си стана на мехур и всичко беше ок до уикенда, когато дребния нещо се зашушка и ми разкъса без да иска мехура и сега е много гадна дупка. проблем ми е понеже е на кокалчето на палеца и там кожата постоянно се опъва, мрън мрън Confused за съжаление нямаше как да избегна криотерапията понеже докторката каза че за беб може да е опасно, това ми е на ръката, а брадавиците и кокошите трънове се получавали от вирус и може да се прехвърлят. та така....

# 325
Здравейте, момичета!
Няколко дни отсъствах от града и вие сте изписали сума ти страници! Ей, не можах да дойда на срещата в Пловдив, за което много ме е яд, но другата няма да пропусна!
Днес вече съм си в Пловдив и смятам да отида на лекцията на 9 месеца. Свиркайте, ако някой ще ходи. После ще ви  изчета.

# 326
  • Варна
Бях видяла по-назад във форума, че комплекта шишета е изличен ако кърмим...Така ли е?Аз все си мисля че рано или късно ще ми потрябват...Така ли е? newsm78
Да ти кажа аз предния път по тази логика купих един комплект, пък и ми излизаше на цената на 2 шишета. Та ползвала съм едно малко и едно голямо шише. Другите ги подарих на снаха ми като роди.
А и друго да попитам...в комплекта има залъгалка,но искам да взема още една, дали мога да взема на Нук...или трябва да е същата като в комплекта за да не стане така че да не я иска?
Според мен даже е добре да е различна. Има деца, които не харесват силиконови, а харесват каучукови и т.н., няма как да знаеш на твоето дали и каква ще му хареса да ползва. Моя не пожела никаква.
За помпата - моя съвет е не бързай. Ако се наложи да ползваш тогава купувай. Аз не съм ползвала.
За стерилизатора ако се кърмите ще предлагаш да кажем една вода от време на време и една биба - за стерилизиране на едно шише и една биба чак два стерилизатора ...  Crazy
За помощта макар че няма основание спрямо нормативните актове да ти искат в случай, че не завършиш, аз съм приела, че и да поискат какво - ще им я върна. Все едно съм взела кредит.  Laughing Само се чудя кога и къде точно да запиша.

elpet олее много неприятно звучи това. Ама дано бързо бързо заздравее.  Hug

pival, mini_moni пазете се и почивайте!   Hug

# 327
  • Ruse, Bulgaria
За помощите в Русенския университет магистратурите по педагогика са около 350лв.  там май са и най-евтините семестри. Някой , ако реши мога да помагам.

# 328
Добро утро мамчета   food010

1905vv аз ще ходя на лекцията и добре че каза че бях забравила  smile3555 какво да направя като съм такава шматавела Simple Smile
за помпата скоро бях на лекция на NUK  и там посъветваха за първи мами ръчна помпа защото не се знае колко кърма ще имаш, но ако вече си раждала и си знаеш че е много ел. помпата е чудесно решение. аз мисля да си взема ръчна (комплекта на mothercare с стерелизатора и шишетата) пък ако се окаже че съм дойна кравка ще му мисля Simple Smile
за помощта за учащи Аз си мисля че ще успея да изкарам една магистартура (възможно най кратката) все пак трябва да се ходи само събота и неделя пък и ние като майки имаме право на 50% отсъствия така че може да се ходи само единия ден. А това за връщането всички които питам казват че не е вярно, но все пак да се знае. Аз не съм сигурна че ще завърша  Rolling Eyes и така... хайде хубав ден аз днес ще обикалям лекциите навсякъде. В Селена в 16:00 има среща, която ще бъде насочена към насърчаване на естественото раждане .

Аааа и да ви рекна от днес вече съм 6ти месец  newsm44

# 329
Авенсис, мисля, че ще мога да те позная (от публикуваните снимки)  и ще ти се обадя на лекцията  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт