Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 169
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
bebe2, мисля, че не е подходящо за бременни да правят разтоварващ ден, заради токсините. Може и да бъркам  Peace
И аз много се чудих и точно това ме притесняваше, но разучих въпроса и явно токсините се изхвърлят чрез урината, а не минават през черния дроб, което би навредило. То това е и идеята на пиенето на много вода

# 346
  • Варна
Тези, за които си дала линк са с анатомична седалка, която не възприемам нещо, за новородено пък съвсем. Т.е. и те трябва да имат кош за новородено.

На Ево-то мисля, че може да се маха анатомичната постелка или има друга изравняваща, защото пише в офертата "seat liner included" и пише, че става за новородено. Ще отида до Рая да я погледна в близките дни, но за момента май това ми е фаворит. Само че 6,5 кг се надявам да са стабилни, че както съм с 2 леви ръце  ooooh!

fuzzyblue, моят бюджет е около 400-450 лв., но количките, които си показала изглеждат много добре. Аз затова ако избера Ево-то, ще я поръчам от Англия, откъдето ще ми излезе поне с 200 лв.-евтино.

Снощи с ММ правихме сметка за нещата, които поръчах от Амазон вчера. Ами ако ги бях купила от БГ щяха да ми излязат точно с 40% по-скъпи.

# 347
Боже, защо съм толкова зле с онлайн пазаруването, понякога мнгоо ме хваща яд  #Cussing out

# 348
Добро утроо тумбачета !  Hug

Днес съм във форма, защото най-накрая успях да поспя и да изкарам една нощ почти без болки в таза! Освен това след 2 часа съм на ЖК и нямам търпение да видя как е моят малък, сладък футболист  Laughing Стискайте палци, че все пак винаги имам едно на ум.  Praynig

За помпите : Аз малко почнах да се чудя между електронните на Авент и Медела. Някой има ли впечатления? Бях са насочила твърдо към Авент, но не на едно място четох, че Медела били вървъх на помпите.

За количките Gracco: Аз лично съм ги пробвала : много леки, маневрени, леко сглобяеми. Имат абсолютно всички плюсове без един... сенникът! Затова и се отказах. За мен сенникът е важен. Уикендът като се разхождах в парка ми направи впечатление, че  майките са заметнали едни шалове пред лицата на бебетата им, за да не им пече. Някак искам да спестя това.

bani4arkata  : Ооуу моля те искам и аз да знам всичко за ТК. Живот и здраве ще раждам секцио там и живо ме интересува всичко, всичко, ако не ти е досадно. Може тук или на ЛС.  Rolling Eyes Ти при кой лекар беше? А там ли си водеше ЖК?

# 349
  • София
Секцио ли ще раждаш? Аз мога да ти кажа на мен колко ми взеха миналата година. Само не знам дали не е по-добре да ти пиша на лични или да си коментирам тук по колко взимат докторите  Mr. Green
ами аз нямам против да коментираме тук, но нямам против и на лични  Wink

MiRa^ да, гадничко звучи, а и гадничко си изглежда, не че брадавицата преди това беше много фотогенична де  Laughing благодаря ти мила за съчувствието и аз се надявам да се затвори бързо, че е на ръката и се вижда, а и все пак с ръцете всичко правиш и не е приятно

# 350
Да нахраня малката и ще ви пиша. Ако имате конкретни въпроси, питайте  Simple Smile

# 351
  • Там някъде
Здравейте!
bani4arkata аз също съм се ориентирала към ТК и то защото док води раждания там. На мен също ще ми бъде интересно да разбера как е било при теб, с избор на екип ли си раждала и при кой лекар? Аз съм при д-р Ковачева и съм доволна!

# 352
Аа моите въпроси са малко  Laughing Laughing Laughing

- При кого ражда?
-Там ли си водише ЖК?
- Какъв вид раждане? Как мина като цяло?
- В каква стая беше, доволна ли си?
- Каква е процедурата при избор на екип/заплащане?Кога се прави?
- Мил ли беше персоналът с теб? Имаше ли някой, който да ти помага/отговаря на въпроси след раждането?

Ей такива неща  Rolling Eyes Мерси  Hug
Ако искаш направо пиши тук, защото гледам че има доста заинтересовани Simple Smile Та по този повод аз ставам и се ориентирам към ТК. Ще пиша по-късно!

# 353
Добро утро, момичета!

Monik@ аз имам електрическа помпа на Медела, преди да я купя и аз много се чудех между нея и Авент, но наистина Медела са специализирани точно в тази област и реших да заложа на това. Аз съм много доволна от моята Медела, ползвах я дълго, сега просто ще продължа.

А относно сенниците, не им се вглеждайте толкова много. А Амазон/Ebay има универсални сенници, които могат да се сложат на всяка количка, супер компактни са (от плат), евтини и удобни за употреба. Струва ми се излишно това да е ключов критерий при избор, много по-важно е количката да е удобна за вас и за бебето. Просто лично мнение...

Много хубав ден от мен и само добри новини за всички, които днес са по прегледи!   bouquet

# 354
Момичета,

някоя от вас правила ли е преглед за ехография на бъбреци? Докторът ми препоръча д-р Добрева в "Токуда".

Този преглед по здравна каса ли е или не?

Май имам камъче в бъбреците.. Tired

Моля, пишете ми.

# 355
  • Пловдив
някоя от вас правила ли е преглед за ехография на бъбреци? Докторът ми препоръча д-р Добрева в "Токуда".

Ако са ти дали направление и го ползваш при лекар,който работи със ЗК,ще е безплатен преглед

А относно сенниците, не им се вглеждайте толкова много. А Амазон/Ebay има универсални сенници, които могат да се сложат на всяка количка, супер компактни са (от плат), евтини и удобни за употреба. Струва ми се излишно това да е ключов критерий при избор, много по-важно е количката да е удобна за вас и за бебето. Просто лично мнение...

Тези сенници са тънички и на пазят добре от слънцето както сенника на количката.От дъжд не може да предпази.Трябва да ги видите на живо,ако ще разчитате на такъв сенник.За мен изобщо не са надежди.Миналата ми количка беше с плитък сенник и се напатих,детето също.Слънце,вятър всичко в лицето й.Мотах една чадърче насам,натам,но не е същото като големия сенник
Другото е големия багажник.На Куинито е малък и не ми стигаше,а сега ще нося багажа на две деца,така че задължително голям.Дъщеря ми е голяма,но все има и на нея какво да нося като сме на разходка

# 356
  • София
Във връзка с раждането и на мен ми е интересно всички ли ще бъдете с избор на екип? Като чета по другите теми, много често избрания лекар не идвал или идва в последния момент. Чудя се дали е необходимо да се избира екип? Има ли някой, който мисли да ползва индивидуална акушерска грижа и психоподкрепа при раждането. Ще ползвате ли и обезболяване при раждането? Сега се зачетох по тези теми във форума, и много се обърках. Останах с впечатлението, че повечето си плащат за избор на екип, защото ги е страх да не се случи нещо лошо с тях или с бебето, ако не го направят. Наистина ли е толкова лошо отношението на лекарите, ако не си платиш? И винаги ли когато се обадиш на лекаря, той идва веднага? Особено юли месец, когато вероятно ще са в отпуск.

# 357
Във връзка с раждането и на мен ми е интересно всички ли ще бъдете с избор на екип? Като чета по другите теми, много често избрания лекар не идвал или идва в последния момент. Чудя се дали е необходимо да се избира екип? Има ли някой, който мисли да ползва индивидуална акушерска грижа и психоподкрепа при раждането. Ще ползвате ли и обезболяване при раждането? Сега се зачетох по тези теми във форума, и много се обърках. Останах с впечатлението, че повечето си плащат за избор на екип, защото ги е страх да не се случи нещо лошо с тях или с бебето, ако не го направят. Наистина ли е толкова лошо отношението на лекарите, ако не си платиш? И винаги ли когато се обадиш на лекаря, той идва веднага? Особено юли месец, когато вероятно ще са в отпуск.
Аз мисля да съм без екип, естествено/засега/ в Майчин дом...за другите неща не съм мислила още

# 358
И аз искам да чуя за цените за раждане, особено ако някой има инфо и за МД. Аз бях готова да тръгвам на прегледи при Дяволов с идеята да раждам при него, докато не ме "успокоиха", че взимал по 3000 лева  Shocked Shocked Shocked

mama@cvety за хапчета за обезводняване-има хапче  LaughingВодят се с общото наименование water pill. Взимат го спортисти, хора които се занимават с фитнес, даже ще ти покажа едно конкретно http://b2b.silabg.com/bg/11905-NATROL-Water-Pill-60-Tabs-.html ама обещай, да не го пиеш докато си бременна  Wink
bebe2 Понеже и аз усещам, че ставам на поничка, реших да се включа в темата за детоксикацията с вода-
Скрит текст:
При нея не само магнезия, а всички соли се изхвърлят /при продължителна употреба само на вода/ и по този начин се променя електролитния баланс, което за бременна жена не е добре. Освен това по време на всеки един лечебен глад /ако си на вода няколко дни/ в организма настъпва кетоза, при която именно се образуват многото токсини /кетони/-разпадни продукти на катаболизма. Това за бебето хич не е добре, т.к. те са отровни, пример за кетон, който се отделя в голямо количество е ацетона. Точно за това ако една бременна слабее, това изисква лекарска намеса.Друго дето исках да кажа е, че токсините се изхвърлят от организма или чрез урината или чрез потта, когато не говорим за отделените с фекалиите. Черния дроб е на съвсем друга инстанция.Пиенето в такъв момент на много вода ще ти помогне да ги изгониш от тялото, но това не значи, че те няма да присъстват в тялото ти в един момент.

Все пак, не вярвам един воден ден да ти навреди или пък един плодов ден примерно.При всички случаи ние трябва да си поркаме по 2-3 литра водал Само не включвай английска сол или билки, независимо, че пише по разни сайтове, че е безвредно.Лекарите отхвърлят слабителните при бременност /английската сол/, а билките в огромната си част действат я контрактилно, я по друг кофти за бременната начин.

Относно превенцията на водната задръжка-Може да се ограничи солта, като главен източник на натрий, но в никакъв случай не трябва да се спира напълно, защото бременната има нужда от него. Аз примерно си купувам солина-тя е смес от калиева и натриева сол.
И все пак водната задръжка често съпътства бременността, но това си има своята роля. Кръвта ни трябва да се увеличи с 1/3,  тялото ни трябва да е достатъчно добре хидратирано, за да осигури добри околоплодни води и добър поток на веществата към бебето. И аз качвам по няколко стотин грама на ден и знам, че е от вода, но ако процеса не е патологичен и не изисква лекарска намеса не смятам за редно да си правя експерименти. Има време да отслабваме после.  Wink Сори, че се улях с поста, дано не ми се сърдиш   Peace

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 12:29 от VeryMe

# 359
  • София
в моя случай изглежда ще се наложи да има избор, понеже този път планирам да е секцио. разбира се се е рано да се говори, както коментирахме и друг път в темата, но като цяло такава ми е идеята. в този случай, за мен мисля че няма друг вариант освен избора на екип. а избора на стая от типа т.нар вип е просто производно, преди бях така в тази болница, не виждам причина и сега да не е така.
мотива ми да си избера екип не е че са ме третирали зле, и слава богу, но във форума има описани и такива случаи. въпреки това, аз лично не бих се наела да генерализирам че основния мотив да се  избира или не, екип е наличието или не на добро отношение....
за това дали идва или не при обаждане е въпрос отново тясно субективен - зависи си от самия лекар, логиката е че следва да дойде, след като е поет ангажимент. но отново тук във форума има описани и други случаи- наличие на уговорка и доктора не идва...
така че на повечето от въпросите ти реално не мисля че някой може да даде еднозначен отговор. Peace
за обезболяването - при естественото раждане също се предлага, аз смятах да го използвам, но ми се наложи спешно секцио което така или иначе е с упойка от кръста надолу.
за психоподкрепа, дула и прочие при раждането - аз лично не мисля. но има доста теми във форума обаче....

Monik@ от мен малко старо инфо от 2006/7, но едва ли нещата са се променили кой знае колко  Laughing а  bani4arkata  ще ни пусне по-ново като се включи - водих си ЖКто в ТК, там ми издадоха всички документи, там ме и приеха д раждам, родих при д-р семерджиева като в екипа помня и д-р иванов (не си спомням малкото му име за съжаление, а мисля, че не е само един), лекарите от екипа както и горе в неонатологично отделение бяха много мили, както и акушерките нямам оплаквания. единствено като не добър спомен мога да посоча че на една от "проверките" преди визитацията на докторите, за това дали ми е слезнала кърмата, не си спомням каква беше въпросната личност която ги правеше - сестра или какво- но така ми стисна зърното че ми идеше да й шибна един шамар. естествено, идеята е да стисне и да види дали ще потече, но в случая ми се струва че вложи малко повече отколкото е нужно. Rolling Eyes
за стаите, бях в двоен вип, който доколкото разбрах от д-р илиев вчера, не е претърпял промяна. ремонтирани са основно родилните зали, което е супер, както и реанимацията, което пак е супер. раждането ми мина лесно, възстановяването си е винаги малко по-трудно при секцио, но нямам драматични спомени. това е от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт